Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 27., hétfő

7.644 - Nagy Tűzfal - kínai típusú cenzúrával hallgattatná el a Kuruc.infót a kétharmad

Nagy Tűzfal - kínai típusú cenzúrával hallgattatná el a Kuruc.infót a kétharmad
2010-10-19. 09:41 Kuruc.info

Szalai újabb rohamot indít a kurucok ellen? címmel jelent meg egy cikk a Népszavában. Ebből kiderült, hogy a média teljhatalmú ura, a fideszes Szalai Annamária az internet cenzúrázását helyezte kilátásba. A gyermekpornó letiltása csak ürügy, valójában a nekik nem tetsző, számukra kínos, hazugságaikra rámutató Kuruc.info eltakarítása a cél. Magyarul újabb brutális támadás készül a vélemény- és sajtószabadság ellen.


Több fizetést is kap, havonta kétmilliónál többet visz haza

"Elvben ugyan megvalósítható, de könnyen meg lehet kerülni - a lapunknak nyilatkozó szakember ezzel reagált arra a felvetésre, hogy tartósan meg kellene akadályozni a külföldi szerverekről közvetített káros tartalmak (például radikális oldalak) internetes elérhetőségét. Ennek lehetőségét a napokban Szalai Annamária, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnöke vetette fel" - írják a cikkben.

Létezik eszköz arra, hogy a "káros tartalmak" elérését letiltsák az internetről - jelentette ki Szalai Annamária az MTV Ma reggel című műsorában. Mint mondta: a lekérhető tartalmak szabályozására vonatkozik európai uniós előírás, amelyeket hazánk jogrendjébe be kellene illeszteni. A fontos szabályozandó területek közé sorolta például a "gyűlöletkeltés elleni fellépést" (ti. gyűlöletkeltés az, ha hírportálunk megírja például a cigányok rémtetteit, azaz a tényeket - a szerk.), illetve a kiskorúak védelmét. Megemlítette, hogy az Egyesült Államokban is van törvény arra, hogy nyilvános számítógépekről ne lehessen elérni gyermekekre káros tartalmakat. Ami offline tilos, az online is legyen tilos - mondta végül.

Kínai mintára központilag cenzúráznának

Nem a külföldi szerverről tüntetnék el az adatot - ahogy azzal az előző kormányok próbálkoztak -, hanem a magyar internetszolgáltatóknál tiltják le az oldalak elérését - mondta Szalai. Mint ismeretes, Draskovicsék többször jogsegélyt kértek az USA-tól, még az FBI-jal is felvették a kapcsolatot, ám az amcsik elhajtották őket, mert a Kuruc.info betartja a törvényeket, a jenkik pedig a szólásszabadságot komolyan veszik.

Kínában minden egyes internetszolgáltató egy routeren át csatlakozik a nemzetközi internethez. Hazánkban minden szolgáltatónak saját peering megállapodása van, így a korlátozás bevezetéséhez egy központilag managelhető IP-filtert kellene minden szolgáltatóhoz telepíteni.

Egy biztos: a kommunista diktatúrához hasonló cenzúrázást nem lesz egyszerű megvalósítani, ráadásul számtalan lehetőség van ennek kijátszására. Az viszont mindenképpen elgondolkodtató, hogy a XXI. században, egy demokráciában meg akarják szabni az embereknek, hogy milyen véleményük legyen, hogyan gondolkozzanak, és mit olvassanak. Legalábbis hazánkban. Normális országokban nincs szükség ilyen próbálkozásokra.

Ha kell, elérhetetlenné tehetjük a Kurucinfót is


Ezzel a címmel közöl interjút ma, azaz október 19-én az Index. Itt a következőt nyilatkozza portálunk kapcsán a Fidesz médiaterroristája:
"Az nem állapot, hogy egy hírportálról mindenki tudja, hogy hol szerkesztik, de mégsem lehet lekapcsolni, mert a szervereit külföldön tárolják. Szerintem, ha például a Kurucinfón olyan tartalmat találunk, ami súlyosan sérti a törvényeket, akkor igenis kötelezni kell az internetszolgáltatókat, hogy tegyék elérhetetlenné azt az oldalt. Bármilyen hihetetlen egyébként, de a szabályozás már eddig is lehetővé tette, hogy egy szolgáltatót rábírjunk, hogy különböző szűrőkkel tegyen elérhetetlenné bizonyos tartalmakat. A hatályos médiatörvény szerint a terjesztőt most is rá lehetett bírni, hogy függessze fel veszélyes tartalmak elérhetőségét."

Kuruc.info főhadiszállás, Arizona-sivatag