Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 31., péntek

7.739 - Szijjártó Péter > Egyetlen családot sem lehet utcára tenni

www.nemzetihirhalo.hu *************
Szíjjártó: Mindenki nyugodt lehet, 15 év múlva is lesz nyugdíj
2010. december 29., szerda 16:10 InfoRádió / MTI

A nyugdíjvédelmi törvények biztosítják azt, hogy ki tudjuk fizetni a nyugdíjasok, valamint a leendő nyugdíjasok nyugdíját, és a fiatalok is fenntartható nyugdíjrendszert lássanak maguk előtt - reagált a miniszterelnök szóvivője az MSZP szóvivőjének szerdai tájékoztatójára. Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy április után sem lesznek kilakoltatások.

Szijjártó Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében rögzíti, az új rendszernek köszönhetően ma mindenki nyugodt lehet: öt év múlva, tíz év múlva és tizenöt év múlva is meglesznek a nyugdíjak.


Arról nem tehetünk, hogy a
szocialisták és a hozzájuk ezer szállal kötődő magánpénztárak mindebben ellenérdekeltek, a nemzeti ügyek kormánya az emberek érdekét tartja szem előtt - teszi hozzá.

A
szocialista Török Zsolt telefonos sajtótájékoztatóján egyebek között arról beszélt, hogy a "Fidesz-KDNP-bűnszövetség" érdekegyeztetés nélkül, 3 millió embert kifosztva, az ország nemzetközi tekintélyét csorbítva, a magántulajdon szentségét megsértve "erőltette át" a nyugdíjrendszert átalakító döntést a parlamenten.

Egyetlen családot sem lehet utcára tenni

Április után sem lesznek kilakoltatások, egyetlen családot sem lehet utcára tenni azért, mert nem bírja kifizetni a megemelkedett lakástörlesztést - közölte a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel a Jobbik szerdai sajtótájékoztatójára reagálva.


Szijjártó Péter közleményében azt írta: e vállalás jogi szabályozását a kormány kellő időben megalkotja.


A szóvivő azt is rögzítette, hogy az elszámoltatás folytatódik, a kormány minden olyan privatizációs ügyletet felülvizsgál, amelynek során a közérdek helyett magánérdekek érvényesültek.


A Jobbik szerdai sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel azt mondta: 2010 a betartatlan ígéretek éve volt, a fideszes vezetésű önkormányzatok a közműdíjak emeléséről döntöttek, miközben a közműcégek privatizációjának felülvizsgálata nem történt meg, a kormány nem indította el a bajba jutott lakáshiteleseket segítő nemzeti eszközkezelőt, így a tavasszal lejáró kilakoltatási moratórium miatt százezrek kerülhetnek utcára.


Kapcsolódó cikkek:

    * Fellegi Tamás: januárban lehet a következő magyar-orosz találkozó
    * Még tovább erősödhet a svájci frank
    * Január 3-án nyílnak a kormányablakok
    * Szijjártó: 2011-nek a megújulás évének kell lennie