Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. június 21., péntek

17.227 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: Kiállta az alkotmányossági próbát a nemzeti vagyonról szóló törvény


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2013. június 20. 16:42
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2013-06-20
Közel 10 kilométeren újult meg a Röszke és Mórahalom közötti út

Újabb útfelújítási projekt fejeződött be az Új Széchenyi Terv támogatásával. Csongrád megyében a Röszke-Mórahalom összekötő út közel 10 kilométeres szakaszát korszerűsítették több mint 1 milliárd forintos európai uniós forrásból. A beruházás ünnepélyes átadását 2013. június 20-án, Mórahalmon tartották meg.

Terjedőben az online bankkártyás fizetés a közigazgatási ügyintézésben

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) által vezetett projekt eredményeként március vége óta egyre több eljárásban van mód online bankkártyás fizetésre (VPOS) a közigazgatási ügyintézésben. Az Új Széchenyi Terv támogatásával megvalósított rendszer már az első időszakban igazolta az előzetes elvárásokat.

Közel két hétig ingyenesen utazhattak haza az árvízi védekezésben dolgozók

A személyszállító vasúttársaságok (MÁV-START, GYSEV) és a Volánok 2013. június 7-én éjféltől menetrend szerinti járataikon díjmentesen szállították haza az árvízi védekezésben, kármentésben dolgozókat. Közlemény.

Helyi jeggyel a regionális autóbuszjáratokon - Kapacitásnövelés és választékbővítés Székesfehérváron

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata megállapodást köt arról, hogy 2013. július elsejétől a megjelölt és meghirdetett regionális járatok a településen belüli közlekedésre is igénybe vehetőek. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Németh Tamás, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója közös sajtótájékoztatón számoltak be a menetrendi változásokról 2013. június 19-én, a fehérvári Városházán.

30 kilométeres sebességgel ütközött a tolatómozdony a roncsautóknak - Balesetvizsgálati és mentési gyakorlatot szervezett a GYSEV Zrt.

Vasúti szakemberek, a mentők, a rendőrség és a tűzoltóság képviselői is részt vettek a GYSEV Zrt. mentési gyakorlatában 2013. június 19-én, Sopronban. A szimuláció során egy tolatómozdony ütközött neki két személyautónak. Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára a helyszínen hangsúlyozta: a hasonló gyakorlatoknak óriási szerepe van abban, hogy éles baleseti helyzetben is hatékonyan, gyorsan és összehangoltan működjön a mentés és a helyreállítás.

Kiállta az alkotmányossági próbát a nemzeti vagyonról szóló törvény

Az Alkotmánybíróság teljes ülése a Magyar Közlönyben 2013. június 17-én megjelent határozat alapján elutasította Szabó Máté ombudsman jogszabály alaptörvény-ellenességének utólagos vizsgálatára, valamint nemzetközi szerződésbe ütközésének vizsgálatára irányuló indítványát. A határozat kimondta, hogy nem ellentétes a nemzetközi joggal és az Alaptörvénnyel a magyar választottbírósági szabályozás.

Elkészült az ófehértói mérnökségi telep

Átadták az Ófehértói Autópálya Mérnökséget és az autópálya-rendőrség új telepét az M3 autópálya Nyíregyháza és 49. sz. főút közti szakaszának 254. kilométerszelvényében, 2013. június 18-án. Az ünnepségen beszédet mondott Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.


Itt található: Kutasi József Antal:
www.jozsef-kutasi.de
http://kutasi.blogspot.com
http://h.kutasi.eu/polhirfut.pdf

http://jozsef-kutasi.de/blogger/polhirfut_cel.pdf
http://kutasi.blogspot.de/p/tartalomjegyzek.html
https://www.facebook.com/kutasi.jozsef.antal.blog 
https://plus.google.com/photos/116669017447106737214/albums
https://www.google.hu/search?q=Kutasi+J%C3%B3zsef+Antal&oq=Kutasi+J%C3%B3zsef+Antal&aqs=chrome.0.57j60j65l2j62l2.15070j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8
https://www.google.de/search?q=kutasi+j%C3%B3zsef&hl=en&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zJufUKynE5P34QSr3IHAAw&ved=0CDsQsAQ&biw=1920&bih=955

ERRE A CÍMRE: <jozsef@kutasi.eu> KÉREM A FELIRATKOZÁST, AZ ÜZENETEKET, ÉS AZ ANYAGOKAT A KUTASI JÓZSEF ANTAL - POLITIKAI HÍRFUTÁR - oldalára!