Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. június 28., péntek

17.299 - Hétfőn nyílnak a Nemzeti Dohányboltok


Feladó: Pozitív Hírek
Dátum: 2013. június 28. 19:01
Tárgy:  Hétfőtől dohányboltok
Címzett: Kutasi József Antal



Hétfőn nyílnak a Nemzeti Dohányboltok

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságai szinte az összes engedélykérőnek kiadták a trafikok nyitásához szükséges működési engedélyeket, így a vámhatóság részéről nincs akadálya a trafikok július 1-jei megnyitásának.
bővebben>>>

Olcsóbb lesz az interneten vagy mobillal vásárolt vonatjegy!

A vonaton utazók július elsejétől három százalékkal olcsóbban vásárolhatnak menetjegyet online, bankkártyával vagy a mobiltelefonos egyenleg terhére, ha az otthoni nyomtatás vagy digitális bemutatás lehetőségét választják.
bővebben>>>

Ivóvíztisztítás házilag

Egyre több helyen bukkanak fel a háztartási víztisztító berendezések. Vannak akik multi-level-marketing hálózatoktól, vannak akik kis üzletekben, vagy éppen hipermarketek háztartási gép osztályán szerzik be ezeket a készülékeket. A sokszor kinézetre és technikára is azonos készülékek ára között, azonban százezres különbségek is lehetnek, kérdés, hogy a marketing, vagy tényleges tudás indokolja-e a különbséget. Milyen előnyöket nyújt tulajdonképpen ez a technológia napjainkban?
bővebben>>>

Forradalmi változások jönnek a lakásvásárlásban

A 2014. március 15-én hatályba lépő új Polgári Törvénykönyvvel több változás is életbe lép majd az ingók, illetve ingatlanok adásvételi szerződéseivel, így különösen az elővásárlási, a visszavásárlási, és a vételi jog gyakorlásával kapcsolatban.
bővebben>>>

Búcsút inthetünk az iskolakezdési támogatásnak?

Érik a botrány a tankönyvpiacon: bár még hónapokig kell várniuk az iskolásoknak, mire kézbe vehetik új tankönyveiket, a tankönyvellátó mégis előre igényt tart a könyvek ellenértékére.
bővebben>>>

Először rendezik meg a Cirkuszok éjszakáját

A cirkuszművészetet népszerűsítik az első alkalommal megrendezendő Cirkuszok éjszakáján, amelyet július 13-án Budapest mellett Balatonfüreden, Balatonlellén és Zamárdiban tartanak négy nagy cirkuszdinasztia összefogásával.
bővebben>>>

Fair play-díjra jelölik Kiss Péter hegymászót

Meghallgatást tartott a Kancsendzöngán történt tragédiáról a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség. A megbeszélésen megállapodtak arról, hogy Kiss Péter hegymászót a sportszerű cselekedeteket elismerő Fair play-díjra jelölik.
bővebben>>>

Biztonságosabbá válhat a tűzoltók munkája

Mérnökök egy tűzoltósisakra egy 3D- és egy hőkamerát szereltek. így a bevetésen részt vevő tűzoltók kiszűrhetik a rájuk leselkedő kockázatok jelentős részét.
bővebben>>>

A Voyager-1 még nem hagyta el a Naprendszert

Tavasszal még vitatott volt, mostanra azonban a szerkezet által küldött adatok újabb elemzése alapján szinte teljes bizonyossággal eldőlt, hogy a Voyager-1 űrszonda még nem hagyta el a Naprendszert.
bővebben>>>

Kék vércsék védelmében indult kutatási program Szegeden

Kék vércsék (Falco vespertinus) védelmében indított közös kutatási programot a Szegedi Vadaspark és a Magyar Madártani Egyesület (MME), arra igyekeznek megoldást találni, miként riaszthatók el a nyestek a madarak fészkétől.
bővebben>>>

Természetvédelem a neten: sikeresek voltak az ÖKOKlikk első hónapjai

A Magyar Természetvédők Szövetsége közleménye szerint az ÖKOklikk portál első három hónapja alatt 100 ezer egyéni felhasználót, 6400 ÖKOdajka játékost, 150 ÖKOwellness résztvevőt és 2000 hozzászólást mutathat fel.
bővebben>>>

Megmutatjuk, milyen változásokat hozott a Windows 8.1

Örömittas hangulatban számolt be a Windows aktuális frissítéséről Steve Ballmer Microsoft-vezérigazgató a fejlesztői konferenciájukon. Vetettünk egy pillantást a 8.1-re, hogy ténylegesen mi is változott.
bővebben>>>