Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. június 28., péntek

17.288 - Simó Endre beszéde a 2013. június 28-i tüntetésen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete előtt


Feladó: Endre Simó
Dátum: 2013. június 28. 13:41
Tárgy: Tüntetés a PSZÁF előtt - Simó-beszéd
Címzett: Kutasi József Antal

Simó Endre beszéde a 2013. június 28-i tüntetésen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete előtt

 

     Szervusztok Harcostársak, Hitelkárosultak, tönkre tett Emberek! A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke a bankok mellé állt veletek szemben. Azt üzente a Kúriának, hogy a bankok tönkre mennek, ha a bíróság nektek ad igazat. Szász Károly elnöknek nem az a fontos, hogy a bankok ne követelhessék rajtatok azt, ami nem jár nekik, nem az a fontos, hogy a jogtalan követeléseik teljesítésébe tönkre ment honfitársaink egyenesbe jussanak, és ne lakoltassák őket ki, hanem az a fontos Szász Károlynak, hogy a bankok jogtalan módszerekkel, átverésekkel és csalással is biztosíthassák maguknak a maximális profitot. Kerül, amibe kerül! Életek árán is!

      Itt állunk egy felügyelet előtt, amelynek az volna a dolga, hogy a fogyasztókat védje azokkal szemben, akik hibás terméket varrtak a nyakukba, és most nem hajlandók kicserélni. Ehelyett azokat védi, akik átverték az embereket, és azt mondja nekik, nem kellett volna megvennetek a portékát. Mondja ezt azoknak a Hitelkárosultaknak, akik sohasem akartak kibújni az adósságuk alól, de azt sohasem vették tudomásul, hogy adósság címén a kétszeresét és háromszorosát kelljen fizetniük annak az összegnek, amelyet felvettek. Rossz oldalra állt Szász úr! A csalók és a bitangok oldalára. Az sem menti fel önt a felelősség alól, hogy az állam is ön mellett áll. Legalábbis ez a kormány, meg elődje. Az egyik megágyazott a devizahitelezésnek, a másik pedig szemet hunyt a rablás fölött. Mert hiszen mindketten ugyanazt a rendszert szolgálták: a finánctőkéét. Mely ma ott tart, hogy nem csak kizsákmányol, hanem lop és csal is!

     Nem tudom, az Orbán-kormány melyik korifeusa biztatta Szász Károlyt arra, hogy levélben presszionálja a Kúriát a bankok érdekében. De azt tudom, hogy Szász Károly és az őt támogató politika erkölcsileg megsemmisült ezzel a levéllel. Kiderült róla, hogy még az igazságszolgáltatást is csak akkor fogadják el, ha az nem ellenük irányul. Mi innen arra szólítjuk fel a Kúriát, hogy tegye a dolgát, és még a látszatát is kerülje el annak, hogy olyanoktól hagyja magát befolyásolni, akik hatalmi helyzetüket a társadalom leigázására, embermilliók megnyomorítására használják ki. Álljon a Kúria az igazság mellé, és hozzon olyan döntést, amely véget vet a devizahitelezés néven ismert gyalázatnak!

      A Magyar Szociális Fórum álláspontja ismert:

-          A keletkezett túlfizetést be kell számítani a tőketartozásba, csökkentve vele annak összegét.

-          A jogtalanul elvett javakért kártalanítani kell a megkárosított embereket, anyagi és erkölcsi kárpótlásban kell részesíteni azokat, akiktől elvették egyetlen, jogszerűen birtokolt otthonukat, és más javaikat, mert nem tudták fizetni a bank által egyoldalúan és önkényesen számlázott törlesztést.

-          Kárpótolni kell azoknak a hozzátartozóit, akik belehaltak a banki önkénybe, és a végrehajtói meghurcoltatásba.

-          A bankok térítsék meg a Hiteleseknek okozott kárt, kártalanítsák és kárpótolják a megkárosított embereket.

-          A létesítendő magáncsőd intézmény keretében elsőbbséget kell biztosítani azoknak, akiket a bankok és végrehajtóik kisemmiztek mindenükből, és semmi reményük sincs arra, hogy állami segítség nélkül visszailleszkedhessenek a társadalomba.

-          A végrehajtás kriminalizálódik. Ezért azonnali leállítását követeljük. A bankok nem adhatják el követelésüket, és eredeti áron kötelesek visszavásárolni azt.

-          Követeljük a kilakoltatások leállítását mindaddig, amíg az embereknek nem biztosítanak más lakást elvett otthonuk helyett!

-          Az államnak (kormánynak) közérdekű keresetet kell benyújtania a bankok ellen, a megkárosított állampolgárok védelmében.