Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. december 18., csütörtök

19.704 - ​Cees Hamelink, az amszterdami egyetem emeritus professzora, 2014. augusztus 31-én nyílt levélben fordult Vlagyimir Putyinhoz,...

Feladó: Antal Ignácz
Dátum: 2014. december 18. 19:36
Tárgy
​:​
Holland értelmiségiek levele Putyin orosz elnökhöz
Címzett:
​Kutasi József Antal

​​
Cees Hamelink, az amszterdami egyetem emeritus professzora, 2014. augusztus 31-én nyílt levélben fordult Vlagyimir Putyinhoz, amelyet számos holland közéleti személyiség és tekintélyes értelmiségi is aláírt. Ezt a levelet[1] röviden összefoglalva ismertetjük. Hamelink professzor bocsánatot kér Putyintól az MH-17 utasszállító gép tragédiájával kapcsolatos ferdítésekért, amelyekért a holland kormány és tömegtájékoztatás képviselői felelősek. Azért ferdítették el a tényeket, hogy ezzel lejárassák Oroszországot és elnökét. Így ír erről Hamelink:

„Tehetetlen szemlélői vagyunk annak, ahogyan a nyugati nemzetek az Egyesült Államok vezetésével, olyan bűncselekményekkel vádolják Oroszországot, amelyeket mindenki mást megelőzve ők követnek el. Elutasítjuk az Oroszországgal és a Nyugattal szemben használt kettősmércét. A mi társadalmunkban elegendő bizonyítékra van szükség a meggyőzéshez. Az a mód, ahogyan Önt és az Ön nemzetét bizonyítékok nélkül vádolják 'bűncselekményekért', kíméletlen és aljas.

Ön megmentett minket egy konfliktusban, Szíriában, amely világháborúvá válhatott volna. Az ártatlan szír polgárok tömeges meggyilkolása mérges gáz bevetésével 'Al-Kaida' terroristák által, akiket az Egyesült Államok képzett ki és fegyverzett fel, Szaúd-Arábia pénzelt, és amiért Asszad-ot tették felelőssé. A Nyugat abban reménykedett, hogy ha így tesz, akkor a közvéleményt Asszad ellen tudja fordítani, előkészítve az utat egy Szíria ellen intézett támadáshoz.

Nem sokkal ezután a Nyugat erői felépítettek, kiképeztek és felfegyvereztek egy 'ellenzéket' Ukrajnában, hogy előkészítsenek egy államcsínyt a legitim kijevi kormány ellen. A nyugati kormányok gyorsan elismerték a puccsisták hatalomátvételét. Ellátták őket kölcsönökkel az általunk fizetett adókból, hogy megszilárdítsák az új kormányt.

A Krím lakói ezzel nem értettek egyet és ezt békés tüntetéseken ki is fejezték. Ismeretlen orvlövészek és az ukrán fegyveresek erőszakos fellépése következtében ezek a tüntetések a Kijevtől való függetlenség követelésévé alakultak át. Az, hogy Ön támogatja-e ezeket a szeparatista mozgalmakat vagy se, lényegtelen, tekintve a Nyugat otromba imperializmusát.

Alaptalanul vádolják Oroszországot kellő vizsgálati eljárás és bizonyítékok nélkül azzal, hogy ő szállította azokat a fegyvereket, amelyekkel állítólag lelőtték az MH-17-et. Erre hivatkozva állítják a nyugati kormányok, hogy joguk van gazdasági nyomást gyakorolni Oroszországra. A Nyugat aggódó polgáraiként, akik szembesülni kénytelenek kormányaik hazugságaival és mesterkedéseivel, szeretnénk bocsánatot kérni azért, amit a nevünkben elkövetnek.

Sajnos igaz, hogy tömegtájékoztatásunk elveszítette függetlenségét és a hatalommal rendelkezők szócsövévé vált. Emiatt a Nyugaton élő embereknek meghamisított képük van a valóságról és képtelen felelősségre vonni politikusaikat. Minden reményünk az Ön bölcsességében van. Békét akarunk. Tanúi vagyunk annak, hogy a nyugati kormányok nem a népet szolgálják, hanem egy Új Világrendet akarnak létrehozni. A szuverén nemzetek elpusztítása és ártatlan emberek millióinak megölése, úgy látszik, megfelelő ár a számukra azért, hogy ezt a célt elérjék.

Mi, Hollandia lakói, békét és igazságosságot akarunk Oroszország számára és Oroszországgal. Reméljük, hogy egyértelművé tettük: a holland kormány csak a maga nevében beszél. Azért imádkozunk, hogy erőfeszítéseink segítsenek enyhíteni a növekvő feszültséget nemzeteink között.

Tisztelettel,

Cees Hamelink
egyetemi tanár"

Professor_Cees_Hamelink_UvA_hq_Novum

Felhasznált forrás: [1] http://thenewsdoctors.com/dutch-intellectuals-apologize-to-putin-for-lies-on-mh17-syria-ukraine/

A lap szövege szerzői jogvédelem alatt áll, felhasználni csak pontos forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.