Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. január 14., szerda

19.734 - CSATLÓS HANNA - 2015. JANUÁR 12. 7:13 > Tizenhárom üzletet zár be a Tesco, ebből néhány a fővárosban,...

Jelenleg még a Tescónál dolgozó 564 ember tudja meg ma, hogy február 4-től megszűnik a munkahelye, írta meg a Magyar Nemzet.. A később megjelent sajtóközleményből az is kiderül, hogy az elbocsátottak között lesz olyan is, akinek új állást kínálnak. Az elbocsátásokat hivatalosan az elmúlt időszak jogszabályi változásaival indokolják.

Tizenhárom üzletet zár be a Tesco, ebből néhány a fővárosban, illetve megyeszékhelyen található, de túlnyomórészt kisebb településeken húzzák le első körben a rolót - tudta meg a Magyar Nemzet.

A bezáró árusítóhelyek között jórészt kisebb boltok, szupermarketek, úgynevezett Tesco Expressek, illetve S-Market típusú üzletek vannak. Habár főként vidéken üzemelnek ezek a veszteséges áruházak, a fővárosban is megszüntetnek egy egységet: a VIII. kerületi Mátyás téren lévő Expresst.
További megszűnő, S-market jellegű áruházak:
  • Győr (Ifjúság krt. 80.)
  • Győr (Liget u. 85.)
  • Győr (Szent István út 25.)
  • Abony (Szolnoki út 118.)
  • Nagykáta (Jászberényi út 1/D.)
  • Nyergesújfalu (Ipari Park 019./8 hrsz.)
  • Törökszentmiklós (Szőlőhátulja dűlő 3.)
  • Hajdúböszörmény (Külső-Újvárosi u. 6.)
  • Tatabánya (Köztársaság u. 1/f.)
  • Tolna (Szedresi u. 37.)
  • Püspökladány (Bocskai út 72.)
  • Sopron (Teleki P. u. 21.)

A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK MIATT ZÁRNAK BE

Korábban a Magyar Nemzet tudomására jutott az a több forrásból megerősített információ is, miszerint a mai bejelentés során úgy indokolják meg az elbocsátásokat a munkavállalóknak, hogy azok a kormány nemrégiben hozott döntései miatt szükségesek. A Tesco közleményében azt írja, hogy az elmúlt időszak jogszabályi változásainak hatására jelentősen megnőttek a Magyarországon működő kiskereskedelmi láncok működési költségei, továbbá a jövőben a jogszerű működés csak a nyereséges vállalatok számára lehetséges. „Mindezek hatására sürgetőbbé vált az áruházak eredményességének felülvizsgálata".

Nigel Jones, a Tesco magyarországi vezérigazgatója hozzátette: „a magyarországi Tesco hosszú távú működését és eredményességét szeretnénk biztosítani azzal, hogy bezárjuk 13 áruházunkat. Hiszek abban, hogy ezzel a döntésünkkel szolgáljuk leginkább vásárlóink és munkatársaink jövőbeni érdekeit." A vezérigazgató azt is kiemelte, hogy igyekeznek a elbocsátott dolgozóknak másik munkát biztosítani: „számunkra most az a legfontosabb, hogy az érintett áruházakban dolgozó munkatársainknak a Tescón belül találjunk más munkalehetőséget."

A Tesco mindezek után a saját honlapján szól a vásárlóihoz, hogy a beszüntetések ellenére sem fogja elhagyni Magyarországot

Piaci források a Magyar Nemzetnek azt jelezték, hogy a korábban szocialista parlamenti képviselőként ismert Sáling József által vezetett Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) már egy ideje tudomással bírt a készülő leépítésekről, az érdekvédők a mai bejelentés előtt mégsem igyekeztek felkészíteni az érintetteket. Úgy hírlik, ehelyett kormányellenes tüntetésre is sor kerülhet a kereskedelmi dolgozók bevonásával a hivatalos bejelentések után, amelynek szervezésében a KASZ is részt vehet.