Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. január 14., szerda

19.735 - Szerdán (2015. január 14.) hárommillió példányban jelenik meg a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap az eddig tervezett egymillió helyett!

2015. 01. 12. 21:52
MTI

3 MILLIÓ PÉLDÁNYBAN JELENIK MEG A KÖVETKEZŐ CHARLIE HEBDO, MEGINT PROVOKÁLNI FOGNAK

Szerdán hárommillió példányban jelenik meg a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap az eddig tervezett egymillió helyett - jelentette be hétfőn a lap kiadója, amely megrendelések áradatáról számolt be bel- és külföldről.

Az első egymillió példányból származó bevétel teljes egészében a lapé lesz, mert a kiadó, a Messageries Lyonnaises de Presse vállalta, hogy ezt ingyen terjeszti. A múlt szerdai terrorista merényletben újságíróinak többségét elvesztő újság eddig 60 ezer példányban jelent meg.

Hétfőn, nem sokkal a kiadó bejelentése előtt a lap ügyvédje bejelentette, hogy a következő számban "nyilvánvalóan" szerepelni fognak Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrák. Richard Malka a France Info hírrádiónak adott interjújában leszögezte, hogy "nem engedünk semmit, különben az egész értelmetlenné válna". A szerdai különleges kiadvány 16 nyelven jelenik meg.