Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. július 12., vasárnap

20.319 - Kutasi József Antal > ​Endre Simó: Egészségi állapota miatt akarnak kilakoltatni egy 71 éves mozgáskorlátozottat


Feladó:
​​
Endre Simó

Dátum: 2015. július 12. 7:15
Tárgy: Egészségi állapota miatt akarnak kilakoltatni egy 71 éves mozgáskorlátozottat
Címzett:


Egészségi állapota miatt akarnak kilakoltatni egy 71 éves mozgáskorlátozottat

Budapest, 2015. július 12. vasárnap (MSZF)

 

      Egészségi állapotára hivatkozva akar kilakoltatni egy 71 éves súlyos beteg, 81 százalékos rokkant mozgáskorlátozottat a főváros VI. kerületének polgármestere – tudatta a Magyar Szociális Fórum vasárnap.

     Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere, a Fidesz budapesti választmányának alelnöke a Magyar Szociális Fórumnak írt levelében – szakmai véleményre hivatkozva - azt állítja, hogy az egyedülálló férfi intézeti elhelyezése jobb életminőséget biztosít neki, a kilakoltatásra ítélt viszont ezt határozottan visszautasítja, és ellene szegül a kilakoltatásnak – számolt róla be a Magyar Szociális Fórum vasárnap.

     A 24 négyzetméteres szobakonyhás önkormányzati bérlakásban kutyájával élő Hüvelyes Lajosnak egy héten belül ki kellene ürítenie lakását, különben kényszerrel teszik ki a szűrét.

     Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere, a Fidesz budapesti választmányának alelnöke az egészségi állapoton kívül díjtartozással, nem rendeltetésszerű lakáshasználattal, és a lakókörnyezet nyugalmának zavarásával indokolta a küszöbön álló kilakoltatást. A Magyar Szociális Fórum közbenjárására írt válaszlevelében a polgármester nem tett említést arról, hogy a kilakoltatásra ítélt egyedülálló férfi – egy hónapos késéssel - még tavaly kifizette 12.801 forintos tartozását. Hassay Zsófia a karbantartási kötelezettség elmulasztását érti nem rendeltetésszerű lakáshasználaton, de nem ad választ arra a kérdésre, miért indítottak kilakoltatási pert az öngondoskodásra képtelen férfi ellen, ahelyett, hogy segítettek volna neki karbantartani 24 négyzetméteres szobakonyhás önkormányzati otthonát. A lakókörnyezet nyugalmát a kutya, Hüvelyes Lajos egyetlen társának jelenléte zavarhatja – vélik tudni.

     Hüvelyes Lajos 56.505 Ft nyugdíjból él. Lakását júniusban kitakarították és lomtalanították. Május 26-i keltezéssel mégis újabb bírósági határozatot kapott arról, hogy 15 napon belül át kell adnia otthonát. A végrehajtást Terézváros önkormányzata kérte. „Az önkéntes teljesítés elmaradása esetén további eljárásra kerül sor, melynek költségei a kötelezettet terhelik" – áll Dr. Bihari Zsófia Nóra bírósági végrehajtó határozatában.

     A felszólítással egyidejűleg fizetési meghagyás is érkezett Hüvelyes Lajos címére. Ebben 64 ezer Forintot követel tőle a végrehajtó az alábbi címen:

- Végrehajtást kérőnek felmerült költség: 9500.- Ft

- Végrehajtást kérőnek járó költségrész: 20.000.- Ft

- Állami illeték: 5000.- Ft

- Készkiadás: 3500.- Ft

- MBVK általános költségátalány: 1000.- Ft

- Jutalék: 25.000.- Ft

     A Magyar Szociális Fórum, Hüvelyes Lajos érdekében sajtótájékoztatót tart

az érintett otthonában 2015. július 15-én 11.00 órakor. Értesíti az újságíró kollégákat, hogy a lakásban nincs hová leülniük, csak állni tudnak majd. A sajtótájékoztató helyszíne: Budapest, VI. kerület, Izabella utca 92. fsz. 8. +++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu