Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. július 16., csütörtök

20.348 - A FIDESZ szerint szociális demagógia a kilakoltatás elleni fellépés


Feladó: Endre Simó
Dátum: 2015. július 16. 14:06
Tárgy: A FIDESZ szerint szociális demagógia a kilakoltatás elleni fellépés
Címzett:


A FIDESZ szerint szociális demagógia a kilakoltatás elleni fellépés

Budapest, 2015. július 17. csütörtök (MSZF)

 

      A Fidesz „szociális demagógiával" vádolta meg a Magyar Szociális Fórumot (MSZF), mert fellépett a terézvárosi rokkant kilakoltatása ellen, és védi a 71 éves súlyos beteg egyedülálló férfi emberi jogait, beleértve lakhatáshoz való jogát – tudatta az MSZF csütörtökön. 

     A vádat az a közlemény tartalmazza, amelyet a Hassay Zsófia vezette VI. kerületi fideszes polgármesteri hivatal adott ki a rokkant Hüvelyes László kilakoltatásának igazolására. Hassay egy személyben a Fidesz budapesti választmányának alelnöke is.

     A Magyar Szociális Fórum felhívta a közvélemény figyelmét arra, hogy hasonló vád érte, amikor tiltakozott a mindkét lábára amputált Nagy Lajosné (Emma néni) kilakoltatása ellen, védelmébe vette a 11 gyermekes Faragó Emőke családját, kiállt Bagó Éva nyolcgyermekes családja mellett, majd mozgósított a terhessége nyolcadik hónapjában lévő kismama érdekében is.  Mindnyájukat fideszes polgármesterek, országgyűlési képviselők és végrehajtóik akarták kilakoltatni, esetenként – sajnos – sikerrel – írják.

     De olyanok is akadtak köztük, akikben felülkerekedett az emberség, és a kilakoltatás helyett korrekt, az emberrel törődő megoldást kerestek. Őket azért becsüljük, mert tisztességüket nem váltották aprópénzre, hanem megértették, hogy fokozott emberséget parancsol a kor, melyben élünk, hiszen a rászoruló emberrel szemben a pénz az úr – írja az MSZF.

     A társadalmi mozgalom emlékeztet Orbán Viktor 2015. február 27-i évértékelő beszédére. A miniszterelnök azt mondta, véget ért egy szakasz, melyben erővel politizáltak, és kezdődik egy új, az emberekre való odafigyelés időszaka.

     Az MSZF azzal a kérdéssel fordult a FIDESZ-hez, mikortól remélhető az új korszak beköszönte, Hassay Zsófiától pedig azt kérdezte, kilakoltatási tervével miért szegül szembe Orbán Viktor akaratával.

     „Szóval ki a szociálisan demagóg?" – tette fel a kérdést az MSZF.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu