Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. július 18., szombat

20.354 - Magyarok Világszövetsége > Morvai Ferenc teljes beszéde itt tekinthető meg. ​amelyet a MEGAMORV Petőfi Bizottság szervezett 2015. július 17-én Budapesten


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2015. július 18. 15:10
Tárgy: Petőfiért! - "Jönni kell Morvaiknak és Petőfiknek..." - mondta "szerényen" Morvai Ferenc
Címzett: 


700-1500 fő közötti részvevőszámról szóltak annak az ál-temetésnek tudósításai,

​​
amelyet a MEGAMORV Petőfi Bizottság szervezett 2015. július 17-én Budapesten, és amelyről minden számottevő magyar hírportál beszámolt. A sportarénában a MEGAMORV-os kazánkirály Morvai Ferenc félórás politikai programbeszédet mondott, amelyben „szerényen" kétszer is egy lapon említette magát Petőfi Sándorral…

 

Amint arról előzetesen szóltunk, ez a rendezvény a legkevésbé sem volt Petőfi előtti tiszteletadásnak, kegyeletnek, temetésnek nevezhető, sokkal inkább egy pártalapítási kísérlet előjátékának, ami egyet jelent Petőfi Sándornak holtában való meggyalázásával, a magyar nemzet megalázásával. Már csak az a kérdés, hogy mit fogott egész beszéde alatt zakójának bal zsebében Morvai?

 

Ötvenezer részvevővel számoltak a budapesti metróaluljárókat is teleplakátoló rendezők, de a jelek szerint nagyon keveseket tudtak megtéveszteni Morvaiék, akik ordító igénytelenségükben plakátjaikon hibásan idézték a mottóként választott Petőfi-verset. A 12500 fős befogadóképességű sportcsarnokban a küzdőtéren 2500 ülőhely alakítható ki. Ennek, a tudósítások szerint egyharmada, legfönnebb fele telt meg. Hiába volt Kormorán-koncert, hiába énekelt Pitti Katalin, hiába volt táncjáték, Petőfi-oratórium és rockopera mindez ingyenes belépőjeggyel.

 

Morvai Ferenc úgy köszöntötte, mintha jelen lettek volna de meg nem nevezve őket a Burját Köztársaság szakértőit", az orosz kormány képviselőjét", a kínai igazságügyi minisztérium szakértőit, képviselőit".

 

„Cigány, zsidó, katolikus, református magyar ember, meg kell fogni egymás kezét!" – szólt a jelenlevőkhöz Morvai Ferenc, vélhetően minden magyart értve a felsorolás alatt. Félórás beszéde inkább volt egy jól megszerkesztett ellenzéki pártvezéri programbeszéd, mint Petőfi Sándorról megemlékező szónoklat. Hogy Petőfi Sándorra mögöttes politikai szándékkal hivatkozott, arról két kiszólása is árulkodott, melyekben egy lapon említette magát a legnagyobb magyar költővel, a világszabadság lánglelkű harcosával: „Jönni kell Morvaiknak és Petőfiknek…" – mondta. Beszéde alatt jobb keze mindvégig zakójának zsebében fogott valamit, amit még kivonulása alatt sem engedett el. Sokan találgatták, hogy mi lehetett az?

 

Petőfi-temetés nem volt.

Állítólag, a délelőtt folyamán a Fiumei úti temetőben két különböző – meg nem nevezett – felekezetű pap, akiknek nevét ugyancsak homály fedi megáldotta azt a sírt, amelyben állítólag Petőfi Sándor földi maradványai találhatóak. Vajon miért nem nyilvános a két pap neve, felekezete?

Nevük elhallgatásához ragaszkodó, jól értesült forrásaink szerint ebben a sírban már hetekkel korábban elföldelték azt a beton-szarkofágot, amelybe Morvai Ferenc néhány apró és két nagyobb csontot helyezett el, összesen 52-őt. Ezek között nem volt sem koponya, sem mellkas, sem kar-, sem lábszárcsont.

 

Petőfi Sándor hamvainak méltatlan sorsáért a Magyarok Világszövetsége szerint (az MVSZ előzetes állásfoglalása itt olvasható) első sorban a magyar államot és a Magyar Tudományos Akadémiát terheli a felelősség. Ugyanakkor a mostani, Morvai Ferenc és a mögötte meghúzódó politikai erők által keresztülerőszakolt megtévesztő ál-temetés nehezen jóvátehető kárt okoz – írtuk két nappal az esemény előtt.

 

Sajnos félelmeink beigazolódtak. Az eseményről minden számottevő magyar nyelvű hírportál tudósított, ki-ki a maga módján. Mint várható volt, az összkép elborzasztó… (Lásd: Magyar Nemzet és Kuruc.info amelyek egyazon írást közölték, Népszabadság, HVG, Index, Origó, Alfahír (Jobbik), MTI. Eredetileg a Fidesz lapjának tartott Napi Gazdaság is közölt egy írást, Itt nyugszik a csellel eltemetett Petőfi Sándor? címmel, amit azonban mostanra eltávolítottak a honlapról.)

 

Morvai Ferenc befejezi beszédét a sportarénában. Jobb keze – mint végig – a zsebében.

Vajon mit fogott?

 

​​

Morvai Ferenc teljes beszéde itt tekinthető meg.


MVSZ Sajtószolgálat

8694/150718