Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. július 18., szombat

20.359 - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele > ​A rezsicsökkentéssel 334 milliárd forint maradt a családoknál

-
Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2015. július 16. 22:56
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2015-07-16
A megszerzett tudást itthon érdemes kamatoztatni

Olyan ország épül, amelynek kiművelt emberfőkre van szüksége - mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) társadalomtudományi karának kedd délután tartott diplomaosztóján.

Közös regionális megoldásokkal teljesíthetőek az uniós energiacélok

A V4-ek számára különösen fontos a szomszédos országokkal folytatott regionális együttműködés erősítése, amely az energiaellátás biztonságának záloga – mondta Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár a soros cseh V4-elnökség által megrendezett energetikai konferencián, 2015. július 14-én, Brüsszelben.

12 magyar közlekedésfejlesztési projektterv támogatásáról döntött az Európai Bizottság

A Magyarország által az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) forrásaira első körben benyújtott tizenhét közlekedésfejlesztési beruházás közül – az Európai Bizottság értékelését követően – tizenkét projekt támogatásáról döntött a tagállamok küldöttjeiből álló bizottság.

​​
A rezsicsökkentéssel 334 milliárd forint maradt a családoknál

A rezsicsökkentés sikeres volt: 2013-ban és 2014-ben, két év alatt 334 milliárd forint megtakarítást biztosított mintegy 3,8 millió háztartásnak - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2015. évi támogatására (A pályázat kódja: FV-I-15)

A pályázat célja a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek támogatása annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a fogyasztóvédelmet széles társadalmi alapokra helyezzék, kialakítsák és erősítsék a tudatos fogyasztói magatartást a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. tv. 45. §-ában foglalt feladatokkal összhangban.

A vasút az ország fejlődésének záloga

A kormány az egész ország fejlődésének zálogaként tekint a vasútra – mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a 65. Vasutasnap kitüntetési ünnepségén.

A MÁV átalakítása beváltotta a hozzáfűzött reményeket

A korábban széttagolt MÁV újbóli egyesítése beváltotta a hozzáfűzött reményeket, ütőképesebb, hatékonyabb vállalatcsoportként látja el a közszolgáltatást, ami lemérhető a kiegyensúlyozottabb gazdálkodásban, a színvonal emelkedésében - hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a 65. Vasutasnap tisztavató ünnepségén.