Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. augusztus 23., csütörtök

23.123 - Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke levele, ​Orbán Viktor miniszterelnök úr részére!


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2018. augusztus 22. 18:56
Tárgy: MVSZ-80 - Orbán Viktor "üzenete"
Címzett: 


Miután sajtószolgálatunk közzétette Horvátország államelnökének és Olaszország miniszterelnök-helyettesének a Magyarok Világszövetsége elnökéhez intézett levelét, illetve üzenetét, több olvasónk érdeklődött, az iránt, hogy Magyarország miniszterelnöke mit üzent az MVSZ alapításának 80. évfordulójára? Válaszunk egyszerű: semmit. Úgy látszik, hogy ez az esemény nem érte el Orbán Viktor miniszterelnök „ingerküszöbét".

Félremagyarázások elkerülése végett közzétesszük azt a levelet, amelyben az MVSZ elnöke meghívta a miniszterelnök urat az évfordulós rendezvényre, felajánlva neki a felszólalás lehetőségét is.                                                                                                                Ej.2018.0268


Patrubány Miklós István Ádám,a Magyarok Világszövetségének elnöke


Orbán Viktor miniszterelnök úr részére

Budapest

Tisztelt Miniszterelnök Úr!


Tisztelettel tájékoztatom, hogy a Magyarok Világszövetsége 2018. augusztus 18-án ünnepli alapításának 80. évfordulóját, amiről egy Gálaest keretében emlékezünk meg. 

Alapításunkkor érvényben volt Magyarország történelmi alkotmánya, azaz élt és működött a Szent Korona Országa.

A Magyarok VIII. Világkongresszusa 2012. augusztus 20-án hozott határozatával tette a Magyarok Világszövetségének legfőbb feladatává Magyarország történelmi alkotmánya jogfolytonosságának – azaz a Szent Korona Országának – helyreállításáért való fáradozást.

Alapításunk 80. évfordulóján jelmondatunk ezért:

Magyarok Világszövetsége – 80 éve a Szent Korona Országáért.

 

Ezennel tisztelettel meghívom Önt a 2018. augusztus 18-án, 18 órakor kezdődő Gálaestre és az azt követő fogadásra a Magyarok Világszövetségének székházába.

 

A Gálaest üzenetét egy tizenöt perces elnöki beszéd hordozza majd, aminek középpontjában az ugyanazon a napon, délelőtt ülésező Ünnepi Küldöttgyűlés által elfogadandó Ünnepi Nyilatkozat áll majd.

Amennyiben Miniszterelnök Úr elfogadja meghívásunkat, úgy tisztelettel felkérjük egy ugyancsak tizenöt perces, üzenetértékű ünnepi beszéd megtartására.

Hisszük, hogy ez az ünnepi alkalom egy különleges lehetőséget rejt magában a Magyar Állam és a Magyarok Világszövetsége összefogására, a magyar nemzet érdekében.

Az est keretében megnyitjuk Szócska Györgyi és Bodnár Boglárka kiállítását, amelynek címe: Üvegbe foglalt szentségek – Hódolat a Szent Korona Országának, és megkoszorúzzuk a Magyarok Világszövetsége örökös tiszteletbeli elnökeinek emlékhelyét.

Velünk az Isten!

 Budapest, 2018. július 25-én

Patrubány Miklós István Ádám,
a Magyarok Világszövetségének elnöke

Korábban írtuk:
MVSZ-80 - Matteo Salvini üzenete - Olaszország miniszterelnök-helyettese
MVSZ-80 - A horvát államelnök köszöntő levele
MVSZ-80: Árpádtól, Árpádig és a Szent Korona Országáig - Üzenet a világ magyarságának, rokon népeinknek, Európának és a nagyvilágnak