Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. augusztus 25., szombat

23.127 - ​ Gábor Ferenc: ​A Magyarok Világszövetségének ​egy (1.) fizetett alkalmazottja van!?From: Nemzeti Hirhalo 
Date: 2018. aug. 24., P, 11:05
Subject: Először került Mészáros-vagyon nyíltan az Orbán-családhoz, rögtön hatmilliárd forintnyi
!
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


2018 augusztus 24.
Jelen: 99Húszmillió! Locations of visitors to this page Teljes hírlevél kérés Hírlevelek Üzenet Feliratkozás
80. éves a
Magyarok Világszövetsége

Múlt héten emlékezett a Világszövetség megalapításának 80. évfordulójára. Ennyi is lehetne, lehetett volna a hír, de sajna még ennyire sem futotta a média részéről. Hogy miért nem, bizonyára nem az újságírók, riporterek, szerkesztők hibája. Ők is alkalmazottak, fizetésért dolgoznak, miheztartásukról a mindenkori politikum dönt! Hogy a Világszövetségről idestova már majdnem 20. éve nem közölnek, csak ha nagyon muszáj, az nem a média számlájára írható.

80. éves a Magyarok Világszövetsége

A méltatlan helyzet 2000-ben kezdődött az erdélyi Patrubány Miklós elnökké választásával, Boross Péter ellenében! Emiatt, mint kiderült Németh Zsolt külügyi államtitkár környezetéből kikerült egy "Kommunikációs Paneloknak" nevezett iromány, amit a külföldi magyar képviseletek kaptak meg, mely szerint a Világszövetséget hitelrontó, előregyártott mondatokkal kell illetni a világban! Hogy "jó munkát" végezzenek a Világszövetség költségvetési támogatását is megvonták. A teljes tönkretétel érdekében számtalan pert akasztottak a Világszövetség nyakába fenntartva a zűrzavar, a felfordulás, a fejetlenség látszatát. Végül azzal fejeltek meg mindent, hogy suttogó propagandával Patrubány Miklóst szekusnak titulálták. (Tették ezt Tőkés Lászlóval is annak idején.) És a nép, az Isten adta hallgat és hisz... Kényelmes, semmire sem kötelező állapot! Pedig a magyar állampolgárságot a határon túliak számára a Világszövetség harcolta ki.

A nyitást kelet irányába a Világszövetség kezdte és szorgalmazta már 2004-ben megtartott VI. Magyarok Világkongresszusán. Jelenleg pedig "Nemzeti Kozultáció" Trianonról címmel folyik az aláírásgyűjtés.
Mindez magyar költségvetési pénzek nélkül! Igen, amíg mások jól meggazdagodtak, megszedték magukat: "a nép, az ország érdekében!" A Világszövetségnek pedig
egy (1.) fizetett alkalmazottja van!
Nem furcsa és fölöttébb gyanús hogy e méltatlanság miatt egy magyar párt, egyesület, személyiség se emeli fel a szavát?! Hiába a pénz az nagy úr, érdekében illik sunyítani, lapítani!

A Világszövetség már 80. éve él és teszi a dolgát, 18. éve azok segítségével, akik tisztességből, becsületből állják a helyüket "övéik" ellenében is. Pénz nélkül, csak úgy!

Adjon az Isten munkájukhoz erőt, egészséget és kitartást, hogy szűnjön meg az évszázados pecsét, mely szerint "övéiért, önmagáért kiálló magyar az bűnös!" Ne csak a pénznek adassék tisztelet, hanem nemzetéért tenni akaró embereknek is.

Gábor Ferenc a Magyarok Világszövetsége
Erdélyi Országos Tanácsának elnöke


Kapcsolódó:
80. éves a Magyarok Világszövetsége80 éves a Magyarok Világszövetsége (mvsz.hu)
Augusztus 18-án lesz 80 éves a Magyarok Világszövetsége. A jeles évforduló előestéjén ülésezik az MVSZ Elnöksége, a napján pedig Ünnepi Küldöttgyűlés lesz, amely üzenetet fogalmaz meg a magyar nemzethez, Európához és a világ népeihez intézve. A szombati napot egy Gálaest zárja. Vasárnap, augusztus 19-én, Ópusztaszeren emlékfákat avatnak A Magyar Nemzetért Érdemérem legújabb kitüntetettjeinek, sor kerül Juhos Gábor, a Vereckei-hágótól Ópusztaszerig tartó MMM Maratonjának befutójára és egy egész napos emlékkonferenciára.
80. éves a Magyarok VilágszövetségeMVSZ-80 - Ünnepi program Ópusztaszeren (egipatrona.hu)
Amint arról korábban hírt adtunk, e hét végén, augusztus 18-án lesz nyolcvan éves a Magyarok Világszövetsége. Pénteken elnökségi ülés, szombaton Ünnepi Küldöttgyűlés és Gálaest, majd vasárnap, augusztus 19-én Ópusztaszeren emlékfák avatása és egész napos ünnepi konferencia lesz, amelyen rokon népek képviselői is előadásokat tartanak. A két ópusztaszeri esemény közé időzítik a Vereckei-hágóról tíz nappal korábban indult Juhos Gábor MMM Maratonjának befutóját. Az ünnepi konferencián - amelyre a Magyarok Világszövetsége és a Magyarok Országos Gyűlése (MOGY) együttműködésének eredményeként az ópusztaszeri Látogatóközpont konferenciatermében kerül sor - előadások hangzanak el az MVSZ kiemelt jelentőségű programjairól.
MVSZ-80: Árpádtól, Árpádig és a Szent Korona Országáig - Üzenet a világ magyarságának, rokon népeinknek, Európának és a nagyvilágnakMVSZ-80: Árpádtól , Árpádi g és a Szent Korona Országáig - Üzenet a világ magyarságának, rokon népeinknek, Európának és a nagyvilágnak (mvsz.hu)
Ünnepi Küldöttgyűlést tartott a Magyarok Világszövetsége 2018. augusztus 18-án, alapításának 80. évfordulóján. A 80. évfordulós ünnepség középpontjában a Szent Korona Országa állt, amelyet a Magyarok Világszövetsége, mint az egyik legtökéletesebb állammodellt már korábban felajánlott Európa népeinek és nemzeteinek. Az Ünnepi Küldöttgyűlés nyilatkozatot fogadott el, amely tömören összefoglalja az MVSZ eddigi útját, de leginkább a jövőbe tekint, és fontos üzenetet fogalmaz meg a világ magyarságának, rokon népeinknek, Európának és a nagyvilágnak. Az ünnepi nyilatkozatot - Árpádtól, Árpádig és a Szent Korona Országáig - alább és csatoltan is, teljes terjedelmében közzétesszük.
MVSZ-80 - A horvát államelnök köszöntő leveleMVSZ-80 - A horvát államelnök köszöntő levele (mvsz.hu)
Alapítása 80. évfordulója alkalmából a Magyarok Világszövetségét levélben köszöntötte Horvátország államelnöke, Kolinda Grabar-Kitarovics. A horvát államelnök horvát és angol nyelven elküldött levelének magyar fordítását felolvasták az augusztus 18-i Gálaesten, amit a jelenlevők nagy tapssal üdvözöltek. Alább a horvát államelnök levele. "Tisztelt Elnök Úr! Tiszta szívből köszönöm levelét, amellyel meghívott a Magyarok Világszövetsége alapításának 80. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepségekre, amelyeket 2018. augusztus 18-án Budapesten tartanak. Sajnos, korábban lekötött hivatalos teendőim miatt nem vehetek részt ezen az eseményen. Kihasználom az alkalmat arra, hogy a Magyarok Világszövetsége alapításának 80. évfordulója alkalmából szívből jövő jókívánságaimat is kifejezésre juttassam. Kívánok Önöknek sok sikert jövőbeni tevékenységükhöz és mostani ünnepségükhöz."
MVSZ-80 - Matteo Salvini üzenete - Olaszország miniszterelnök-helyetteseMVSZ-80 - Matteo Salvini üzenete - Olaszország miniszterelnök-helyettese (mvsz.hu)
Tekintettel arra, hogy az alapításának 80. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségek középpontjában a Magyarok Világszövetségének az európai keresztény államoknak tett felajánlása állt, a rendezvényre meghívták Matteo Salvini belügyminisztert, miniszterelnök-helyettest, aki az Északi Liga vezetője. Matteo Salvini Olaszország budapesti nagykövetségén keresztül üzent a Magyarok Világszövetségének, kifejezve tiszteletét és nagyrabecsülését, valamint legnagyobb sajnálatát, hogy korábban egyeztetett hivatalos kötelezettségei miatt nem tud eleget tenni a meghívásnak.
MVSZ-80 - Orbán Viktor üzeneteMVSZ-80 - Orbán Viktor "üzenete" (mvsz.hu)
Miután sajtószolgálatunk közzétette Horvátország államelnökének és Olaszország miniszterelnök-helyettesének a Magyarok Világszövetsége elnökéhez intézett levelét, illetve üzenetét, több olvasónk érdeklődött, az iránt, hogy Magyarország miniszterelnöke mit üzent az MVSZ alapításának 80. évfordulójára? Válaszunk egyszerű: semmit. Úgy látszik, hogy ez az esemény nem érte el Orbán Viktor miniszterelnök "ingerküszöbét. Félremagyarázások elkerülése végett közzétesszük azt a levelet, amelyben az MVSZ elnöke meghívta a miniszterelnök urat az évfordulós rendezvényre, felajánlva neki a felszólalás lehetőségét is.


Először került Mészáros-vagyon nyíltan az Orbán-családhoz, rögtön hatmilliárd forintnyi

2018. augusztus 23. g7.24.hu

20,59 százalékos részesedést szerzett az Appeninn Nyrt-ben a Tiborcz István minősített többségi tulajdonában álló BDPST Zrt., derült ki egy tőzsdei bejelentésből. Az eladó a Mészáros Lőrinc cégcsoportjának kezelésében álló Konzum PE Magántőke Alap. Az alap befektetési jegyeinek tulajdonosa Mészáros Lőrinc és felesége. (Tiborcz István Orbán Viktor miniszterelnök veje, Mészáros Lőrinc pedig Orbán Viktor szülőfalujának leköszönő polgármestere.)
A Tiborcz István cége által megszerzett részvénycsomag értékét az Appeninn jelenlegi piaci kapitalizációjából ítélve kereken 6 millárd forintra lehet becsülni.
Azt viszont nem tudjuk, hogy milyen árfolyamon vették a részvényeket ("a vételárat a felek üzleti titokként kezelik"). Mindenesetre ez az első alkalom, ahol az Orbán- és a Mészáros család között közvetlen üzletben vagyontárgyak és pénz cserél gazdát.*Igaz, Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó családtagjai és Mészáros Lőrinc között voltak már tranzakciók. A Cider Alma Kft. tartozását a Mészároshoz kötött Hórusz Faktorház vállalta át, továbbá a Kunhalom Agrária Kft. is vándorolt már Mészáros Lőrinc és Lévai Anikó testvérének férje között. Mészáros Lőrinc tőkealapjának egyébként ezzel nullára esett a befolyása az Appeninnben, ám a Konzum Nyrt. és a Konzum II Ingatlanbefektetési alap is birtokol együttesen 33 százaléknyi részvényt az ingatlanos cégben.

Jászai Gellért, a Konzum vezérigazgatója szerint az Appeninn "rövid időn belül a régió legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező ingatlanbefektetőjévé" szeretne válni. Tiborcz István pedig a tevékenység diverzifikálásáról és a szinergiák kiaknázásában rejlő üzleti potenciálról nyilatkozott.*A következőképpen: "Jó ideje kerestük ugyanakkor a lehetőségét annak, hogy - elsősorban akvizíció útján - tevékenységünket diverzifikáljuk. A ma bejelentett tranzakció megteremti ennek a feltételeit, és jövőbeni üzleti építkezésünk egyik stratégiai alapját jelenti. A következő időszakban a legfontosabb célunk az lesz, hogy a lehető legteljesebben kiaknázzuk a két társaság közötti szinergiákban rejlő üzleti potenciált"
A BDPST Zrt. sokáig nem volt hivatalosan Tiborcz István nevén, igaz, már a cég 2015-ös bejegyzésekor a miniszterelnöki vő fizette a bejegyzési illetéket saját bankszámlájáról. Később, 2017 novemberben Tiborcz maga mondta el egy Origo-nak adott interjúban, hogy ő a valódi tulajdonos, miután a Heti Válasz újságírója betekintést kért a cég részvénykönyvébe. Ekkor kiderült, hogy már az alapítás után két héttel Tiborcz Istvánhoz került a cég nagy része, de Tiborcz gyakori üzlettársa, Hamar Endre is szerzett egy kisebb részesedést a BDPST-ben.

Először a turai kastély megvásárlásával keltett feltűnést a BDPST, amikor üzleti kapcsolatba került Adnan Polat török üzletemberrel. A korábbi Postabank-székház csak megfordult a BDPST tulajdonában, később eladták Gaith Pharaon azóta elhunyt szaúdi üzletembernek. A bodajki kastélyt, miután megszerezték, Paár Attilának adták el. A BDPST a továbbiakban még több ingatlant szerzett, többek között a Visegrád melletti lepencei strand fölötti hoteltorzót birtokló Hotel VSGRD Kft-t és pesti Mahart-házat (ezt a kettőt Szivek Norbert távozó MNV-vezérigazgatóval közös ügyletekben), de került a portfólióba badacsonyi villa, orbánhegyi villa és Andrássy úti palota is.
Nem egyértelmű, hogy az Appeninn vásárlást miből finanszírozta a BDPST. A cég a közzétett számok alapján igen jövedelmező, de ekkora vagyon a tavaly év végi beszámoló idején nem volt a cégben. Ráadásul, ami volt, elvileg az sem azonnal mozdítható, hiszen az 5 milliárdos eszközállomány egy jelentős részét tartósan (tehát elvileg egy évnél hosszabb időre) kölcsön adták. A papíron rendelkezésükre álló 824 millió forintnyi készpénz és bankbetét pedig nem kevés ugyan, de egy ilyen tranzakcióhoz nem elég.

Ráadásul a BDPST rendelkezésére álló vagyon a forrása is elég rejtélyes. A nagy része a vállalat tavalyi nyereségéből jött össze, de arról tényleg semmit nem tudni, hogy ez minek köszönhető. Árbevétele - legalábbis a nyereséghez képest - alig volt a vállalatnak, a profit valamilyen pénzügyi műveletnek köszönhető, de hogy milyennek, azt nem részletezték a beszámolóban. Ez egyébként egyáltalán nem ritka Tiborcz cégbirodalmánál: nagyjából ugyanez történt tavaly a Hotel VSGRD Kft-nél is, amely egymilliárdos nyereséget rántott elő a semmiből.

Az tehát szinte biztos, hogy a tavaly év végi számok alapján magának a BDPST-nek nem volt elég mozdítható vagyona a felvásárláshoz, és arra sem utalnak jelek, hogy a cég a közelmúltban jelentős mennyiségű tőkét vont volna be. A vállalatnál ugyan akadtak változások - például változott a székhely -, tőkeemelést viszont nem jegyeztek be. Azaz a kormányfő veje, akinek elvileg lehet elég vagyona, hiszen csak az állami megbízásokkal kitömött Elios eladásán 3 milliárdot keresett, tulajdonosként a jelek szerint nem tolt elég pénzt ebbe a vállalkozásba az Appennin felvásárláshoz.
Elvileg persze - különösen ilyen kapcsolatrendszerrel - hitelhez könnyedén juthatott a cég. Ekkora összeget azonban viszonylag ritkán adnak a bankok fedezet nélkül, márpedig a hitelnyilvántartási rendszerben sincs nyoma annak, hogy a BDPST-t bárkitől kölcsönt kapott volna a közelmúltban. A BDPST-nek csak néhány KIA-ra és egy X3-as BMW-re felvett lízingtartozása van a nyilvántartás szerint.

Persze az anomáliát megmagyarázza, ha az üzletet jelentősen a tőzsdei árfolyam alatt kötötték.
Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHárommilliárdért adhatta el közbeszerzéseken hizlalt cégét Orbán Viktor vejeKiszámoltuk, ki volt a végső haszonhúzó Tiborcz István botrányos közvilágítás-intéző cégének történetében. Úgy tűnik, hogy Tiborcz.

Kapcsolódó:
Hárommilliárdért adhatta el közbeszerzéseken hizlalt cégét Orbán Viktor vejeHárommilliárdért adhatta el közbeszerzéseken hizlalt cégét Orbán Viktor veje
Tiborcz István több milliárd forinttal gazdagodott, amikor pár éve eladta az Elios Zrt. felét, ami az uniós csalás elleni hivatal jelentése miatt most újra a figyelem középpontjába került. A miniszterelnök veje korábbi sajtóhírekkel ellentétben nem vett ki osztalékot a vállalatból, viszont cégbírósági iratok alapján kiszámoltuk: az Elios eladásán kevés híján 3 milliárd forintot kereshetett.
SÉRÜLNE A TISZTESSÉGES ELJÁRÁSHOZ VALÓ JOGANem adják ki Hernádit a horvátoknak, mert "sérülne a tisztességes eljáráshoz való joga"
A Fővárosi Törvényszék megtagadta az európai elfogatóparancs végrehajtását abban az ügyben, amelyben a horvát hatóságok Hernádi Zsoltnak, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának átadását kérték. A törvényszék csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a döntés elsődleges oka az, hogy "fennáll a veszélye annak, hogy a terhelt átadása esetén sérülne a tisztességes eljáráshoz való joga és nem lenne biztosítható az ügy pártatlan elbírálása".
Brutális összegért az az havi 48 millió forintért szerződne Dzsudzsák a VideotonhozBrutális összegért az az havi 48 millió forintért szerződne Dzsudzsák a Videotonhoz
Komolyra fordultak a tárgyalások Dzsudzsák Balázs és a MOL Vidi között. Úgy tudni, a 31 éves támadó középpályás havonta 48 millió forintnak megfelelő összeget kér a szolgálataiért - értesült a Ripost. Információik szerint ugyanis a hetek-hónapok óta új csapatot kereső válogatott focista a külföldi keresete körülbelül feléért segítené a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportkörébe tartó fehérváriakat - csakhogy az igénye még mindig többszöröse az egyik leggazdagabb magyar klub sztárjainak jutó csúcsgázsinál. A görög AEK Athén elleni, jövő szerdán kezdődő párharc végkimenetelétől függ, hogy a magyar bajnok Mol Vidi a BL- vagy az El-főtáblán folytatja-e ősszel a nemzetközi kupamenetelését.
Ismét több rendőr emelte fel a hangját - Ha elveszik a túlórapénzt, akkor én biztosan leszerelek!Ismét több rendőr emelte fel a hangját - Ha elveszik a túlórapénzt, akkor én biztosan leszerelek!
Több mint 8,5 milliárd forint túlórapénzt fizetett ki a rendőrség az év első hat hónapjában általános feladatokra; ez önmagában jó kétszázmillióval több, mint az összes többi fegyveres szerv - honvédség, katasztrófavédelem, büntetés-végrehajtás, terrorelhárítás, nemzetvédelem - féléves túlórapénze. A rendőrségi túlórák kifizetését emiatt a jövőben radikálisan csökkenteni kell, holott épp ettől piacképes a rendőrök bére, és ez tartja életben a határvédelmi feladatokkal is felforgatott rendszert. - Ha elveszik a túlórapénzt, akkor én biztosan leszerelek, mert a rendőri alapbéremnél bármelyik áruházláncnál polcfeltöltőként is többet kereshetek - mondja Zoltán, aki egy vidéki rendőrkapitányságon szolgál hat éve járőrként.
Welsz Tamás nem tudott eléggé meghalniWelsz Tamás nem tudott eléggé meghalni
Megjelentek ugyan különféle hírek, miszerint az őt kihallgatásra szállító rendőröknek azt mondta, hogy bevett valamit és nem tudnak semmit tenni ellene. Az öngyilkosságra utaló mondat elhangzását hivatalosan cáfolták, valamint a rendőrség közlése szerint sem ételt, sem italt, sem gyógyszert nem vett magához Welsz 2014. március 20-án 12.05 óra és 15.55 - a halál beállta - között. Egy dolog tűnik biztosnak, mégpedig az, hogy méreg végzett Welsz Tamással. Bár lehet, hogy nem elég gyorsan. Annyi tűnik még biztosnak, hogy azon a bizonyos napon amikor a haláleset történt, Welsz maga hívta ki a rendőröket egy budapesti címre, ahonnan érdi lakására mentek, mert át kívánt adni a hatóságoknak bizonyos birtokában lévő iratokat.
Ez a dokumentum bizonyítja, hogy Orbánék nem fognak segíteni a devizahitelesekenEz a dokumentum bizonyítja, hogy Orbánék nem fognak segíteni a devizahiteleseken
Orbán Viktor 2015-ben írásba adta a bankoknak, hogy nem nyúl az egyoldalúan módosított hitelszerződésekhez. Hosszú hónapok teltek el április elseje, vagyis a kilakoltatási moratórium lejárta óta. Az elmúlt öt hónapban minimum 1300 csődbe ment család került az utcára, a közvélemény pedig csak találgatja: hogy lehet, hogy a szomszédos országokban már mindenhol sikerült megnyugtató megoldást találni, és megregulázni az erőfölényükkel visszaélő bankokat, csak Magyarországon nem? Most megmutatjuk azt a szerződést, amely tulajdonképpen egy kötelezettségvállalás az Orbán-kormány részéről a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) felé.
Hadházy: Fideszes érdekek állhatnak a kilakoltatások mögöttHadházy: Fideszes érdekek állhatnak a kilakoltatások mögött
Ingatlanspekulációt sejt a kormánypártok parlamenti bojkottja mögött az LMP társelnöke. Hadházy Ákos Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: tud olyan esetről, hogy vidéki fideszes politikusok árverésen jutottak hozzá az adósok elárverezett házaihoz, így feltehetően ezért nem érdekeltek abban, hogy a kilakoltatási moratóriumról vitázzanak a rendkívüli ülésnapon. "Sajnos nekem eszembe jutott, ami jó néhány éve: amikor a devizahiteles problémák elindultak, már hallottam, hogy vannak Szekszárdon olyan másodvonalbeli fideszes politikusok, akik megszereztek ilyen házakat, ingatlanokat. Nekik akár érdekük is lehet az, hogy ne álljanak le a kilakoltatások, hiszen amit megszerzett ingatlant, azt most nagyon drágán el lehet adni"
ÚJABB FORDULAT A LÁZÁR-KASTÉLY ÜGYÉBENÚjabb fordulat a Lázár-kastély ügyében
Eddig a Lázár Jánossal rendkívül jó kapcsolatot ápoló ügyvéd, Kulik Jenő volt a batifai luxusingatlant birtokló cég többségi tulajdonosa. Kulik eladta részvényei zömét, az új tulajdonosok kilétét pedig homály fedi. A volt kancelláriaminiszterhez, Lázár Jánoshoz köthető ügyvéd, Kulik Jenő már nem többségi tulajdonosa a batidai tanyavilágban felépített luxus vadászházat birtokló Grosswiese Zrt.-nek. Így a cégnyilvánosságról szóló törvény értelmében törölték a cégadatok közül mint részvényest. Az új tulajdonosok kiléte - mivel egyikük sem vált többségi tulajdonossá - ugyanezért egyelőre titokban maradhat.
Szándékosan hagyja a kormány meghalni az embereket, hogy ne kelljen nyugdíjat és kórházi ellátást fizetnie?Szándékosan hagyja a kormány meghalni az embereket, hogy ne kelljen nyugdíjat és kórházi ellátást fizetnie?
Egészen döbbenetes állításokat tett az egészségügy szétveréséről egy korábban élvonalbeli fideszes politikus.
A Nyugati fény című blog tette közzé az egy egészen elképesztő írást. Természetesen a forrást erős kritikával illetjük, de a legkevésbé sem tűnik irreálisnak, lehetetlennek a teória... "Évek óta figyeli az ország értetlenkedve az Orbán-kormány pénzköltési prioritásait: stadion lassan minden kisvárosba, MOL-részvények, milliárdos tanácsadói szerződések, luxusingatlanok és festmények az MNB-nek, közmédiának csúfolt fideszes hazugsággyár 80 milliárdért, felcsúti Disneyland, 50 milliárdos támogatás a vajdasági Fidesz-barát pártnak, és a sor holnap délelőttig folytatható.
Figyelem, az almásgazdák harca mindannyiunk harca!Figyelem, az almásgazdák harca mindannyiunk harca!
A gazdák az alma 25 forintos felvásárlási áráért demonstrálnak, de még nincs megegyezés. Félpályás útlezárással, tüntetésekkel tiltakoznak az almatermelők az ipari alma alacsony felvásárlási ára miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban és Anarcson kedden. Az osztrák cég visszaél az erőfölényével. Az osztrák vehet máshonnan is almát, ha a magyarokkal nem egyezik meg. A magyar gazda azonban nem tudja máshova eladni az almáját, mert a rendszerváltás után a magyar élelmiszeripart sikeresen eladták a külföldnek, és az almaügy speciel az osztrákok kezében van. Az osztrák cég abba sem halna bele, ha egyetlen kiló magyar almát se venne az idén. A magyar gazda ellenben nem tud mit kezdeni az almájával. A léalmáját ugyan feldolgozhatná a magyar termelő saját maga is, ha lenne ipari feldolgozó üzeme.
Matolcsyék akár 20 évet is kaphatnánakMatolcsyék akár 20 évet is kaphatnának
Magyar György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, önmagában az unortodox gazdaságpolitika még nem volt büntetőjogi kategória, de az, amit tudunk a jegybanki alapítványok pénzügyeiről, az megvalósíthatja akár a hűtlen kezelést is, amit elég rendesen tud büntetni a törvény, mert nagyon nagy összegről van szó. Magas az érték, öttől tízes kategória. Ha egyszer valaki ezt megállapítaná, de emögé tennék egy gyors kérdőjelet.
De ha ne adj' isten ezt bűnszövetségben vagy bűnszervezetben követnék el, az már talán öttől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetendő lehetne. Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója szintén bűnügyről beszélt.
NEM OLVASSÁK MÉSZÁROS LŐRINC LAPJAITNem olvassák Mészáros Lőrinc lapjait
Folyamatos a lejtmenet. Mészáros Lőrincnek egyre több az újságja, de az emberek annyira nem kíváncsiak rá. Az mfor.hu azt írja, hogy megállíthatatlan a mélyrepülés. A Magyar Nemzet volt olvasói a Népszavához vándoroltak, legalábbis a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség friss adatai szerint a lap három hónap alatt 7,4 százalékkal növelte eladott példányszámát, így már 21 ezer felett járnak. A Nemzeti Sport éves viszonylatban 9,9 százalékot veszített, bár negyedéves bázison stagnált. A vidéki lapoknál sem jobb a helyzet, a MATESZ adatai szerint a 13 vizsgált újság összértékesítése 20 százalékkal csökkent.
400 ezer emberre vár még kilakoltatás Magyarországon400 ezer emberre vár még kilakoltatás Magyarországon
Magyarországon májusban és júniusban mintegy 1300 családot tettek utcára a hatóságok és szakemberek szerint még mintegy 400 ezer emberre vár kilakoltatás. Tudom, hogy semmi sem fekete, vagy fehér. A rengeteg, önhibáján kívül bajba került ember mellett olyanok is vannak, akik maguknak köszönhetik, hogy bajba kerültek. Felelőtlenek voltak, hanyagok, vagy éppen hiszékenyek. És azt is tudom, hogy egy ország csak a jogszabályok alapján működhet. Ahol nincs mindenkire egyformán vonatkozó törvény, vagy van, de nem érvényesítik, abban az országban káosz uralkodik és előbb, vagy utóbb megy a levesbe.

Rétvári: "Nekünk hazaszerető, a magyar embereket támogató kormányunk van."
Május óta, 1355 kilakoltatásra került sor. Napi 12!

Részlet a Megállapodás az EBRD és a magyar kormány között című írásból:

A devizahitelezés bevezetését a 88/2001 (VI. 15) számú kormányrendelet tette lehetővé, de a folyósítást tökélyre már a szocialisták vitték amiatt, hogy a Fidesz a 2002-es választást elbukta. A jegybankelnök Járai Zsigmond maradt, aki tehetett volna a hitelezés leállítása érdekében, amelyre Svájc figyelmeztetett is. A többi devizahitelt folyósító ország szót fogadhatott, mert ekkora baj egyetlen országban sem lett emiatt a rossz hitelezés miatt. A horvát devizahiteleseken segítenek, a magyar devizahiteseken nem! A nagy kétharmados fülkeforradalmi győzelem után 2010-ben lehetőség volt a végtörlesztésre, amit csak a magas jövedelműek, nagyobb megtakarítással rendelkezők tudtak megtenni. Volt olyan hatalomközeli, aki 16 millió forinttal járt jól a végtörlesztéssel. A nagy átlag hitelest viszont magukra hagyták és magukra hagyják! Hogy hány honfitársunk kerül utcára emiatt, még nem lehet tudni. Számuk bizony többezer lesz!

Az újabb kétharmaddal rendelkező Fidesz segíthetne, de valami miatt nem tesz értük érdemben (lózungokat ereget, hogy mennyit segített...) semmit! Lehet, hogy ez a bizonyos 2015-ös megállapodás megköti a kormány kezét? Azt azonban a magyar társadalomnak tudnia kell, hogy azt a bizonyos megállapodást Orbán Viktor akkori és jelenlegi miniszterelnök írta alá! (F.I.)


Undort éreznek a kereszt láttán a balliberálisok
SOLTÉSZ MIKLÓS SZERINT MILLIÓK ÉRZELMEIT GYALÁZZA MEG AZ ELLENZÉK
Jurák Kata Jelenti 2018-08-22 mindenszo.hu

Undort érez a Magyar Liberális Párt ügyvivője a Parlament falára kifüggesztett keresztes zászlók láttán. A mikropárt közleményben tudatta, hogy ez az antiszemita korszakra emlékezteti őket. A balliberális sajtót is zavarja a kereszt, míg Gyurcsány Ferencet Törökország iszlamizálására emlékezteti. Soltész Miklós államtitkár lapunknak azt mondta, hogy aljas hazugságok az ellenzék által hangoztatott vádak.
Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt (MLP) ügyvivője tegnap a hivatalos közösségi oldalán osztotta meg, hogy undort érez a Parlament falára kifüggesztett keresztes zászlók láttán, amelyeket az államalapítás méltó ünneplése miatt helyeztek ki.
A liberális politikus a bejegyzésben azt is kifejtette, hogy a két, Magyarország keresztény kultúráját jelképező lobogó közül egyiket sem látja szívesen, és helyettük az Európai Unió zászlajának kellene lobognia a törvényhozás épületén - a keresztek helyett.

UNDORT ÉREZNEK A KERESZT LÁTTÁN A BALLIBERÁLISOK
Az MLP ügyvivője az antiszemitizmust, míg a DK vezetője az iszlamizációt vélte felfedezni a Parlamentre kitűzött zászlókban - Fotó: Havran Zoltán

Lapunk megkereste Sermert, aki álláspontja kifejtése helyett pártja közleményét idézte, amelyben a Liberálisok az antiszemita Imrédy-korszakhoz hasonlítják az Orbán-kormányt. Emellett elfogadhatatlannak tartják a keresztek kihelyezését, és megismétlik, hogy az EU-s zászlónak kellett volna ott lennie.

A Liberálisok szerint az európai Magyarországon minden embert egyenlő jogok kell hogy megillessenek, és az állam nem kivételezhet egyetlen egyházzal és felekezettel sem. Ezért tartják elfogadhatatlannak, hogy az Országházra keresztes zászlókat tűztek ki augusztus 20-án, és ezért tartják indokoltnak, hogy az európai zászló visszakerüljön a Parlamentre.
Úgy vélik, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány megosztó emlékezetpolitikát és "kétes múltú történelmi személyek felemelését" végzi, ahelyett, hogy arról gondoskodnának, hogy a magyar ember büszkén ünnepelhesse az államalapítást.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is megszólalt a témával kapcsolatban. Az egykori miniszterelnök egy facebook-os bejegyzésében Törökország iszlamizálásához és Erdoganhoz hasonlította a Parlament épületére kifüggesztett keresztes zászlókat, véleménye szerint Orbán Viktor a kereszténységet szeretné felhasználni az önkényuralom kiépítésére.
Az ellenzéki politikusok mellett több balliberális hírportál kritizálta az államalapítás alkalmából kifüggesztett keresztet ábrázoló zászlókat. A Magyar Idők a témában kíváncsi volt az ellenzéki pártok reakciójára is, azonban lapzártánkig nem érkezett válasz az általunk feltett kérdésekre.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szerint a Magyar Liberális Párt közleménye jól mutatja, hogy miért is kerültek a liberálisok a politika szemétdombjára.
- Több millió ember érzelmét gyalázzák meg az ilyen kijelentésekkel, bár ez jellemző rájuk: azt gondolják, nekik bármit szabad. Ha valami nem tetszik nekik, akkor annak hangot adnak vagy hazugságokkal próbálnak a figyelem középpontjába kerülni.

Nem gondolnám, hogy a liberálisok nem tudnák: Szent István jelentős uralkodó volt Európában, akire ezer év távlatából is méltó módon emlékezünk meg. Kérdés, hogy rájuk vajon milyen módon és ki fog emlékezni majd - fogalmazott Soltész Miklós. Az államtitkár szerint rágalom és hazugság, hogy az Orbán-kormány antiszemita lenne, szavai szerint "döbbenet, hogy az Imrédy-korszakkal vonják párhuzamba".
- Pedig tudniuk kellene, hogy a világon pontosan a magyar kormány volt az első, amely a keresztényüldözés elleni államtitkárság felállításáról döntött és a legtöbb intézkedést hozta a zsidóság védelmében.

Az államtitkár elmondta: sem a nyugati, sem a magyarországi liberális világ nem figyel arra, milyen keresztényüldözés zajlott és zajlik most is a közel-keleti keresztények ellen; a történelmi előzmények része a hallgatás, a cserbenhagyás, a közömbösség, most pedig gúnnyal és undorral fogadják a kereszténységet.

Soltész Miklós szerint az sem véletlen, hogy Európa a vesztébe rohan, a liberálisok totálisan átformálták az alapvető európai értékeket. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az uniós zászló tartalmát is újragondolták: az EU-s zászlón látható tizenkét csillag eredetileg Szűz Mária tizenkét csillagát jelentette, amit átértelmeztek országokra.
- A legfontosabb politikai esemény az uniós választás lesz jövőre, és remélem, az emberek észreveszik, hogy annak mekkora a tétje. A társadalom minden szereplőjének fontos szerepe, felelőssége van abban, hogy Európa jövője keresztény maradjon - tette hozzá.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy az Európai Unió alapítói kereszténydemokraták voltak, akik abban a szellemben hozták létre az uniót, hogy a két világégést követően egy keresztény alapú összefogás jellemezze Európát.
- A brüsszeli vezetés egy jó része ma már nem akar visszatérni azokhoz a gyökerekhez, amelyek kétezer éve Európát a kereszténységhez kötik - fogalmazott, hozzátéve, hogy az unió többségi vezetőit ma már nem érdeklik a keresztény értékek. Sem mint hit, sem mint nemzet- és közösségmegtartó erő.

Nem érdekük, hogy ezt erősítsék, sokkal inkább üzleti érdekek, szempontok szerint gondolkodnak. A látszólag anyagi jólétben élő Nyugat lelki süllyedésben van, és egy olyan ideológiai irányzatot indított el, amely sehová nem vezet.

UNDORT ÉREZNEK A KERESZT LÁTTÁN A BALLIBERÁLISOK
A keresztény jelkép helyett az EU-s lobogót látnák szívesen - Fotó: Havran Zoltán


Ilyen a genderelmélet, amely a természet törvényeit, a keresztény-zsidó tanítást írja felül. Ennek következtében is radikalizálódik Európa, és részben ennek köszönhető, hogy az utóbbi 25 évben 2500 mecset épült Franciaországban és Németországban, amellett, hogy keresztény templomok százait rombolják le.
- Ez egy csöndes keresztényüldözés - fogalmazott. Soltész Miklós szerint óriási a felelőssége és a feladata mindenkinek: felismerni a veszélyt, felemelni a szavunkat, hogy ez nem természetes, és sehova nem vezet.
(Jurák Kata, magyaridok.hu)

Kapcsolódó:
Sohasem létezett az a zászló, amit a Parlamentre akasztottak ki az államalapítás ünnepénSohasem létezett az a zászló, amit a Parlamentre akasztottak ki az államalapítás ünnepén
Olyan vörös zászlókkal díszítették fel az augusztus 20-i állami ünnepen a Parlamentet, amelyen keresztek voltak. Eddig - az állam és az egyház szétválasztásának elvét szigorúan követve - nem raktak ki semmilyen vallási jelképet állami intézményekre, például a törvényhozás épületére. A főhomlokzaton kiakasztott két vörös zászló első ránézésre Szent István lobogójának tűnt, az ő zászlaján azonban nincsen kereszt. Az Index megkérdezte a szervező Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy ki döntött pontosan arról, hogy nézzen ki a díszítés, és hogy a zászlón legyen a kereszt; illetve azt is, mit üzentek ezzel a díszítéssel. A Kormányszóvivői Iroda szűkszavú indoklást küldött nekik: Magyarországon az Alaptörvény mondja ki a keresztény értékek védelmét.
Kuruc levél Feldmájer Péter Mazsihisz-vezérnekKuruc levél Feldmájer Péter Mazsihisz-vezérnek
Figyeljen ide! Ön a magyar nép adójából eltartott zsidó terror- és pénzzsaroló szervezet, a Mazsihisz vezéreként tiltakozik és hatósági feljelentést tesz azért, mert egy Székhelyi József nevű színészt az egri önkormányzatban "egy SZDSZ-es büdös zsidónak" nevezték. Ön ezt példátlannak nevezte, és szokásuk szerint azonnal Hitlert emlegette. A szerencsétlen egriek pedig, ahelyett, hogy önt - akinek szervezete különféle neveken szivattyúzza ki a pénzt a magyarságból, a németekből és minden más helyről, ahonnan csak tudja - a kellő válaszban részesítették volna, még védekezni is próbálnak.
Dél-afrikai miniszterelnök: erőszakkal elvesszük a fehérek földjeit!Dél-afrikai miniszterelnök: erőszakkal elvesszük a fehérek földjeit!
Egyre nagyobb ügy kerekedik abból Dél-Afrikában, hogy az ország vezetése Cyril Ramaphosa elnök vezetésével kompenzáció nélkül akarja elvenni a fehér farmerek földjeit. Akiknek fizetnek, azok sem járnak jól, a földek tényleges értékének tizedéért államosítana a vezetés, a fehéreknek pedig a pereskedés bejelentése ellenére sem számíthanak jogorvoslatra. Nem csitulnak a kedélyek Afrika legdélebbi országában. Bár eddig az elnök és a kormányzat tagadta, hogy erőszakkal elvennék a fehérek földjeit, most maga Cyril Ramaphosa, a fél éve kinevezett elnök ismerte el, hogy szerintük jó okuk van arra, hogy elvegyék a földeket. Az államfő kifejtette, azért fogják akár akaratuk ellenére is megfosztani a fehér farmerkeket a földjeiktől, hogy így javítsák ki a "múltban elkövetett hibákat". A politikus szerint legszívesebben úgy sajátítaná el a tulajdonokat, hogy nem adna érte cserébe se pénzt, se semmit.
AZ ENSZ-BEN MEGTILTOTTÁK A SZÍRIAI GAZDASÁG HELYREÁLLÍTÁSÁBAN NYÚJTANDÓ SEGÍTSÉGETAz ENSZ-ben megtiltották a szíriai gazdaság helyreállításában nyújtandó segítséget
Az ENSZ Titkársága suttyomban megtiltotta, hogy a világszervezet ügynökségei részt vállaljanak a szíriai gazdaság helyreállításából. "Kiderült, hogy az ENSZ Titkárságán belüli politikai főosztály még tavaly októberben egy titkos utasítást adott ki és köröztetett az ENSZ egész intézményi rendszerén belül. Ennek értelmében az ENSZ intézményrendszeréhez tartozó szervezeteknek megtiltották, hogy részt vegyenek a szíriai gazdaság helyreállítását célzó bármilyen projektben. Csak humanitárius segítségnyújtásról lehet szó, és semmi többről".