Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. augusztus 23., csütörtök

23.125 - ​Nemzeti Hírhaló: ​Tehát tessék komolyan megrettenni firkálmányaimtól! > ​2018 augusztus 22.


From:
Nemzeti Hírhaló

Date: 2018. aug. 22., Sze, 3:58
Subject: [Lapszemle] 800 ezren követelnek bűnözők nélküli közéletet, Romániában - Vezér-Szörényi László: A devizahitelek döntő többsége csalás
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



2018 augusztus 22.
Jelen: 99Húszmillió! Locations of visitors to this page Teljes hírlevél kérés Hírlevelek Üzenet Feliratkozás
Kedves Olvasó!
Egy olvasónk terjesztett levéléből minden kiderül. Vagy mégsem? Melyik a hamis propaganda vajon? Íme:
Fwd: kovács jános hivatásos lelki méregkeverő
Feladó: Endre Q
A Nemzeti Hírháló mindenese. Így olvassátok a Nemzeti Hírhálót. Úgy látszik, a Pesti Srácok szerkesztőjének is szüksége van felvilágosításra - bár nem tudom, mire reagált a kommentelő.

Lorant Kele
"Esküszöm, mintha egy másik, párhuzamos világba csöppentem volna."

Kedves Máté T. Úr!
Más világba csöppeni, nem kell a klubrádiót bekapcsolni. Csak kövesse figyelemmel a PS cikkeit kommentáló JÁNOS KOVÁCS irományait. Olvasva számos firkálmányát, valóban azt hinnénk, hogy visszarepültünk Rákosi elvtárs nyomorgó éveibe. Suttogó propaganda távolról vezényelt szálai ugyanazt sugallják. Oktatás, korházak, szólásszabadság. Ezek ütnek, mert mindenkiben előbújik a félelem, mi lesz velem, ha tényleg ilyen állapotok uralkodnak a korházakban, és egyszer én is beteg leszek? Gonosz méregkeverők, elfelejtik, hogy ez a kormány ellentétben elődjével, mennyit áldozott már a modernizációra, új korházak nyitására tervezésére.

Tehát tessék komolyan megrettenni firkálmányaimtól! Ha egyáltalán engem takar a fent említett név, vagy csak a szokásos lejárató, öntámadó hamis zászlós akcióról van szó. Nem emlékszem hogy valaha is foglalkoztam volna és időt pazaroltam volna a Pesti Srácok oldalára.

Itt jelzem a felmérésünk eredményét:
ZAVAR-NEM ZAVAR válaszok száma: 306
NEM ZAVAR: 97% - IGEN, ZAVAR: 3%

Következtetés, hogy a 3%-ért nem érdemes megírni a megjegyzés-szelektáló programot. A 3% vagy "végigszenvedi" vagy nem..
.


Romániában 800 ezren követelnek bűnözők nélküli közéletet
Nálunk újraválasztják őket! - KJ
2018. aug. 15. MTI/narancs.hu
Az alkotmánymódosítási kezdeményezés elsősorban a szociáldemokrata pártelnök, Liviu Dragnea ellen irányul.
Elég aláírás gyűlt össze Romániában a "Bűnözők nélküli közéletet" elnevezésű kampányban ahhoz, hogy polgári kezdeményezésként terjesszék a parlament elé a büntetett előéletűek megválaszthatóságát korlátozó alkotmánymódosító tervezetet. Ezt Dan Barna, a kampányt elindító Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke jelentette be szerdán.
A pártelnök szerint a szükséges félmillió helyett a 800 ezret közelíti a támogatók száma, és sikerült legalább 21 megyében (az ország több mint felében) túllépniük a 20 ezres küszöböt. A rendelkezésükre álló néhány napban még folytatni fogják az aláírásgyűjtést, annak reményében, hogy az egymilliós számot is elérik, és azért is, hogy mindenütt legyen legalább 15 százalékos "tartalékuk" arra az esetre, ha a hatóságok az ellenőrzés során érvénytelenítenének néhány aláírást.
A kezdeményezők alaptörvénybe foglalnák, hogy ne indulhasson az önkormányzati, parlamenti vagy elnökválasztáson olyan jelölt, akit korábban szándékos bűncselekményért jogerősen szabadságvesztésre ítéltek. Az eltiltás abban az értelemben "ideiglenes" lenne, hogy csak arra az időszakra szólna, amíg egy amnesztia, kegyelem vagy törvénymódosítás nem változtat az elítélt jogi helyzetén.
A kezdeményezés főként Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök, a képviselőház elnöke félreállítását célozza, akit egy választási csalással kapcsolatos korrupciós perben jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek. Dragnea - és sok más vezető politikus - ellen további bűnvádi eljárásokat is indított a korrupcióellenes ügyészség, az USR, és az utcán tüntető ellenzék pedig azt állítja, hogy a szociálliberális kormány azért próbálja az igazságszolgáltatási reformmal korlátozni az ügyészek mozgásterét, hogy megmentse őket a börtöntől.
Romániában kétharmados parlamenti többség és érvényes népszavazás szükséges az alkotmánymódosításhoz. Magát az alkotmánymódosító törvénytervezetet az USR parlamenti pártként is előterjeszthette volna, a csaknem egymillió aláírással azonban saját, hétszázalékos parlamenti erejét meghaladó politikai súlyt adott a kezdeményezésnek. A márciusban kezdődött, fél éven keresztül tartó aláírásgyűjtési kampány a korrupcióellenes demonstrációk szervezését is segítette.
Kapcsolódó:
Itt az idő: miniszteri fizetés(vissza)emelés!Itt az idő: miniszteri fizetés(vissza)emelés! (vastagbor.blog)
Szívből gratulálunk drága Fidesz, ez így elsők közti törvényjavaslatnak egyszerűen csodás! Mi is lehetne ösztönzőbb a vadiúj miniszterek számára, mint a fizetés(vissza)emelés... A történet röviden: 2009.május 18-án fogadta el az Országgyűlés a Bajnai-kormány első törvénymódosítását, amely az állami vezetők juttatásait hivatott csökkenteni a válság miatt. Három fő eleme volt: - az állami vezetők nem válthatják meg pénzben a ki nem vett szabadságukat, ha hatáskörgyakorlásuk megszűnésétől számított harminc napon belül ismét állami vezetővé választják őket...
Így hazudott a miniszteri fizetésekről Orbán ViktorÍgy hazudott a miniszteri fizetésekről Orbán Viktor (sztarklikk.hu)
Havonta csaknem 4 millió forinttal többet vihet haza két miniszter, Bártfai-Mager Andrea és Süli János. Mint kiderült, fizetésük 1 millió 100 ezer forintról 5 millióra emelkedik. Az RTL Klub Híradója arra emlékeztetett, hogy Orbán Viktor néhány hete még hazugságnak nevezte az ötmillió forintos miniszteri fizetésekről szóló hírt, most mégis személyesen emelte fel az állami vagyonért és a paksi bővítésért felelős tárcavezető bérét.
Ennél tisztábban még sosem látta, hogy hazudott a kormány a nyugdíjak megvédésérőlEnnél tisztábban még sosem látta, hogy hazudott a kormány a nyugdíjak "megvédéséről" (hvg.hu)
Miután Matolcsy György levezette, hogy az állam semmivel nem tartozik a magánnyugdíjpénztári tagoknak, az MNB egy jelentésében kiszúrt 2826 milliárd forintos tartozási tétel csak statisztika, "tartalmi szempontból, jogi, számviteli és költségvetési értelemben nincs jelentősége ennek az összegnek", és akik kiléptek a magánnyugdíjpénztárból, azokra pontosan ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint akik sosem voltak tagok - nos ezután nézzünk rá újra erre a politikai szándéknyilatkozatra, amelyet nem más írt alá, mint Orbán Viktor, Kósa Lajos és Lázár János: nincsenek egyéni számlák, az állam nem tartozik senkinek, nincs itt semmi látnivaló.
214 milliárd forintos mínusz van az államháztartásban214 milliárd forintos mínusz van az államháztartásban (atv.hu)
Az államháztartás nettó finanszírozási igénye a második negyedévben 214 milliárd forintot, a negyedéves GDP 2,1 százalékát tette ki, szemben az egy évvel korábbi 21 milliárd forintos, a negyedéves GDP 0,2 százalékának megfelelő igénnyel - jelentette pénteken a pénzügyi számlák adatai alapján a Magyar Nemzeti Bank. Az államháztartás uniós módszertannak megfelelően névértéken számításba vett konszolidált bruttó adóssága a negyedév végén 28 743 milliárd forintot, a GDP 72,5 százalékát tette ki. Az Eximbank adósságát is figyelembe véve a szektor maastrichti adóssága 2 százalékponttal magasabb, a GDP 74,5 százaléka volt.
Pócs János saját magát tüntette ki augusztus 20-a alkalmábólPócs János saját magát tüntette ki augusztus 20-a alkalmából (sztarklikk.hu)
Ritka pillanatokat élhettek át hétfő délelőtt az államalapítás alkalmából rendezett ünnepségen a jászapátiak. Mint ismert, ennek a városnak az országgyűlési képviselője az a Pócs János, aki arról híresült el, hogy egy olyan fotót posztolt a Facebook-oldalára, amelyen egy levágott disznón az a felirat szerepelt, hogy "ő volt a soros". Ugyancsak ez a "jóképességű" volt az, aki egy nyilvános szereplése kapcsán közölte a nagyérdeművel, hogy "Jézus jász volt, mert jászolban született." Aki ezek után azt gondolná, hogy Pócs már nem okozhat meglepetést, azt gyorsan ki kell ábrándítanunk. Amíg ugyanis az ország különféle városaiban rendezett ünnepségeken az államalapításra, Szent Istvánra emlékeztek, addig a fideszes honatya egy díszes ceremónia keretein belül megajándékozta magát egy kitüntetéssel.


Vezér-Szörényi László: A devizahitelek döntő többsége csalás
Szeretnék egy nagyon nagy félreértést eloszlatni. A devizahitelek döntő többsége csalás. Sokan azt hiszik, hogy a devizák árfolyama miatt szálltak el a törlesztőrészletek. NEM! TÉVEDÉS! Józan ésszel belátható, ha egy deviza árfolyama 60%-kal megemelkedik, akkor a törlesztőnek is csak 60%-kal lenne szabad megemelkednie. Viszont ha a csökkenő kamatokat is helyesen bele számolták volna a törlesztő részletekbe, akkor az nagyrészt kompenzálta volna az árfolyam hatását.
A bankok elsősorban a kamatokkal csaltak! Sokkal nagyobb volt a kamatok hatása a részletekre, mint az árfolyamváltozás!
Sokszor hallom, hogy valaki X milliót vett fel, törlesztett 2X milliót, és még hátra van 3X millió. Nem értik sem az adósok, sem a bírák, sem a politikusok, pláne nem a laikusok.
Csak a bankárok. Csaltak.
Csalás esetén az ÁLLAM dolga a csalót megbüntetni, az áldozatnak pedig elégtételt szolgáltatni. A deviza hitelezés során pont az ellenkezője történt. A csaló (ezen esetben a bankok) korrumpálták az állami igazságszolgáltatási gépezetet, amely így társtettessé vált. (Kúria, DH1, DH2, DH3)
Ilyen esetekben a mindenkori kormánynak kell beavatkozni, hogy megszűnjön a csalás. A kormány azonban nem tette meg, mi több, szintén társtettesévé züllött a csaló pénzintézeteknek. EZ AZ OKA az emberek felzúdulásának, és ez nem arról szól, hogy a ballib kormányok ne lettek volna rosszabbak. Igen, sokkal rosszabbak és kártékonyabbak voltak, mint a jelenlegi. Mégis ilyesmire még ők sem vetemedtek, hogy beteg embereket, kisgyermekes családokat, öregeket dobjanak az utcára.
A végrehajtást kérő
2018. augusztus 14-én 6 fős család került az utcára ikerterhes édesanyával. A kilakoltatás háttérben természetesen egy devizában elszámolt hitel áll, összegszerűen 13 millió forint, amelyből 12 millió forint ki lett fizetve, de 18 millió forintnyi uzsorát még követelt a bank. A frekventált helyen (Bp. Ferenc téren, a Petőfi híd pesti hídfőjétől és a Corvin negyedtől pár méterre lévő) igényes ingatlan piaci ára ma 50 millió Ft körül van. Ehhez jutott hozzá 34 millió forintért az árverési vevő, majd a kilakoltatást azonnali hatállyal sürgető bizonyos dr. Harmath Zsolt. dr. Polgár Zoltán a kilakoltatásra ítélt család jogi képviselője a kilakoltatás során többször is kijelentette, hogy hemzseg a törvénytelenségektől az eljárás, maga sem érti, hogyan kerülhet egyáltalán sor a család utcára tételére.
Mára kiderült hogy a titok nyitja az árverési vevő személye. dr Harmath Zsolt 1999-ben végzett közgazdászként, majd mérlegképes könyvelői vizsgát tett, 2005-ben jogi diplomát is szerzett. 1999-től 2010 szeptemberétől a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Kontrolling, könyvszakértő, vagyonértékelő Igazgatója, majd 2014-től Gazdasági Főigazgatója. Tájékozatlanabbak számára: A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter egyik legfontosabb háttérintézményeként közel 16 ezer milliárd forint értékű állami vagyon felett gyakorol tulajdonosi jogokat, ami Magyarország éves GDP-jének közel fele.
Több cégnél is jelentős tisztséget töltött/tölt be, többek között a Rába Nyrt. Igazgatóságának tagja, később Felügyelő Bizottságának elnöke, valamint Volán társaságok Felügyelő Bizottságának elnöke, e mellett számtalan állami tulajdonú, vagy résztulajdonú cég felügyelőbizottsági tagja, vagy elnöke, persze tisztes juttatásért. (lásd: Internet)
dr Harmat Zsolt beosztása folytán igen befolyásos és tehetős ember, az interneten lévő adatok szerint 8 évvel ezelőtt éves fizetése az MNV-nél jóval alacsonyabb beosztásban 17 millió Ft-volt, ami azóta hatványozottan növekedett. Mondjuk legyen ez az ő dolga. Olyan szakmai karriert futott be amely ilyen jövedelemhez juttatta, ezt most ne firtassuk. Firtassuk azt, hogy közgazdászként, könyvszakértőként és jogászként valamint Magyarország legnagyobb háttérintézményének vezetőjeként tiszta képe van a devizakatasztrófáról. És itt a lényegi kérdés: Hogy van képe az általa is kiépített és működtetett kifosztásra felépülő rendszerből személyesen kisemmizni és utcára lökni egy hat fős családot. Meg is válaszolom: Úgy hogy sérthetetlennek érzi magát. Nincs fölötte jogi kontroll, mert a rendszer védi. Nincs felette társadalmi kontroll, mert a társadalom feletti szférákban ilyen nincs. Erkölcsi kontroll sincs felette, mert a gyengéktől mindet el lehet venni, az üzlet az üzlet, a pénz beszél. Soha nem gondoltam volna, hogy a hatalmi arrogancia ilyen szinten meg tud jelenni, a kifosztottak és a hatalmasok egy kapualjban álljanak kiszolgáltatottságuk és hatalmuk minden bizonyítékával.
dr. Harmat Zsolt és "baráti köre" most mindent megtesz annak érdekében, hogy eltusolják az ügyet, olyan Facebook oldalak tucatjait tiltatják le, amelyeken megjelent a fényképe, és úgy általában az internetről is eltűntek a fényképei...
Videó: https://kwaiclip.site


A végső szót a tiszaeszlári ügyben az osztrák parlamentben mondták ki 1899. november 10-én. Schneider képviselő az egyik ülésen szót kérvén a polnai vérgyilkosság tárgyában, szemlét tartott a legutóbbi idők vérgyilkosságai fölött s ez alkalommal a tiszaeszlári esetre vonatkozólag a következőket mondta el:
"Ma, midőn az az ember már meghalt, mi sem akadályoz többé, hogy elmondjam önöknek, miképpen magyarázta meg ő a fölmentést. Ugyanis Andrássy grófot - ő az, akiről szólni akarok - (Id. Andrássy Gyula gróf tudvalevőleg 1890-ben halt meg Voloscában.) megkérdezte valaki ez ügyben, ezt a kérdést intézvén hozzá:
"- Hiszi ön, hogy az rituális gyilkosság volt?
- Természetesen - felelte Andrássy -, nincs benne semmi kétség; ez bebizonyított tény, nincs egyáltalán mit vitatkozni erre vonatkozólag.
- De hát akkor miért mentették fel oket?
- Oh - szólt Andrássy - hát azért, mivel az elítélést követő napon a nép bizonyára agyonütött volna 20 000 zsidót, azután pedig, ki ad nekünk pénzt, ha nincsenek kéznél a zsidaink?
... Íme - folytatta Schneider -, íme a tiszaeszlári fölmentő ítélet magyarázata. Kiáltások balról: "Kinek mondotta ezt Andrássy?" - Lichtenstein herceg fölemelkedve:
- Nekem mondta! (Óriási hatás. Hosszú mozgás.) (Alb. MONNIOT "Le crime rituel chez les Juifs", Paris, 1914. 276-277. oldal.). Valóban, azok számára, akik nyitott szemmel nézik a dolgokat s tudnak gondolkozni, nincs jellemzőbb s tanulságosabb per, mint éppen a tiszaeszlári. (Fórizs Eszter Facebook)
Kapcsolódó:
SZORUL A HUROK AZ OTP NYAKÁN!Szorul a hurok az OTP nyakán! (viszavzsodor.blog)
Banki hitelközvetítők őszinte vallomása a bíróságon. (!!!) Milyen tájékoztatás tudtak adni az árfolyamkockázatról. (???) Az OTP Jelzálogbank Zrt. fiókjában dolgozom jelenleg hitelközvetítőként, de már 2003. év óta foglalkozom ezzel, korábban az ........... Banknál végeztem ilyen munkát. Mint hitelközvetítő rendszeresen továbbképzéseken vettem részt, vizsgákat tettem. Tudtunk a deviza szerződésekről, de az említett továbbképzéseken csak annyi hangzott el, hogy amennyiben gond lesz, akkor a deviza alapú hitelt forint alapú hitelre változtatják át és így probléma nem lehet. Amikor 2008. ............-én megkötöttük közjegyzőnél a kölcsönszerződést, az I.r. alperes képviseletében hitelügyintézőként jelen volt ........ és ő is annyit mondott a deviza alapú kölcsönökkel kapcsolatosan, hogy amennyiben túlságosan elmennek az árak, akkor forintosítják a hitelt.
Bankárkormány: Orbán győzelmében bíznak a bankárokBankárkormány: Orbán győzelmében bíznak a bankárok (sztarklikk.hu)
A nemzetközi befektetők annak örülnének, ha vasárnap Orbán Viktor szűk többséggel megnyerné a választásokat - ez derül ki a Bloomberg friss összeállításából. Azt viszont nem szeretnék, ha újra összejönne a kétharmad a Fidesz-KDNP-nek, és folytathatnák az illiberális állam kiépítését, a demokratikus intézmények további nyirbálását. A közvéleménykutatások alapján jelenleg a Fidesz győzelmét látják a legvalószínűbb forgatókönyvnek a befektetők, és ez így meg is felelne nekik - általában is igaz, hogy a piacok a stabilitást, a folytonosságot szeretik, a bizonytalanságot viszont egyáltalán nem.