Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 14., csütörtök

250 - 50/1 Wass Albert halálára emlékezik az EMI Marosvécsen és Holtmaroson-/ Kolozsy szobraszmuvesz alkotasa, adomanya a Holtmarosi szekelyeknek!

Von: Dr Alex Sandor Kolozsy C.D.V.A [mailto:askolozsy@kolozsy.com.au]
Gesendet: szerda, 2008. február 13. 00:47 óra
An: Kutasi József
Betreff: 50/1 Wass Albert halálára emlékezik az EMI Marosvécsen és Holtmaroson-/ Kolozsy szobraszmuvesz alkotasa, adomanya a Holtmarosi szekelyeknek!

 

czegei Grof, Dr. Wass Albert, Erdelyi Vilagszovetseg Tarselnok, erdelyi magyarsag hosszu evtizedes nemzetkozi harcosa, erdelyi Magyar Iro, Kolto, Filozofus, Erdely Nagyattya.

Dr. Kolozsy Sandor.C.D.V.A.

kolozsvari szuletesu szobraszmuvesz eletnagysagnal nagyobb alkoatsa adomanya, a Holtmarosi Szekelyenek, es az erdelyi magyarsagnak.

2001-ben Sydney Ausztralia.

 

Kedves Agnes hugom!

Koszonom a hozzam is elkuldott ismertetest az Albert batyam halala megemlekezeserol, de ujbol felszeretnem hozni kedves figyelmedet, hogy a Wass Albert batyam, nemcsak mint erdelyi Magyar Iro, es Kolto, hanem mint az Erdelyi Vilagszovetseg egyik Tarselnoke, az erdelyi magyarsag Nemzetkozi harcos is letezett az elete vegeig!

Leveledbol idezve, hogy "Ezt követően megkoszorúzzák a sírt, végül a Kemény-kastély kertjében megejtett séta után átballagnak a közelben lévő Holtmarosra, ahol Bartha József református lelkipásztor társaságában megtekintik az írónak a román hatóságok intézkedései által templomba kényszerített szobrát."

Itt ugyancsak ismetelve felszeretnem hozni a kedves figyelmedet, hogy az altalad emlitett mellszobor az az en alkotasom es adomanyom volt a Holtmarosi szekelyenek, es az Erdelyi magyarsagnak! Mint ugyancsak erdelyi, kolozsvari szuletesu so Magyar csaladok leszarmazottja, kolozsvari szuletesu szobraszmuvesz, es az Albert batyam hosszu evtizedes Nemzetkozi munkatarsa, mint ugyancsak az EVSZ-egyik tarselnoke, Sydney Csoport elnoke.

A masodik peldanyt a Wass gyerekek rendeltek, amit a rumun hatosag nemengedet be a szulovarosm Kolozsvarba, es igy del Magyarorszagra Bonyhadra kerult, a varos kozepen impozans alapzatra mint kozteri emlekmu felallitva. Par evvel ezelott mintket peldany, nagy unnepelyes keretek kozott lettek leleplezve. Magyaros barati, testveri udvozlettel: Sandor. 

Dr.Kolozsy Sandor.C.D.V.A. szobraszmuvesz.

www.kolozsy.com.au 

 Sydney-Blacktown.Ausztralia.

Magyar! Legyen hited! S ujbol leszen orszagod! Tortenelmi Nagyamagyarorszagod!

 A Szumir-Szkittya-Hun-Avar-Osmagyar oseink foldjen, a Karpatmedenceben!

Sent: Wednesday, February 13, 2008 3:49 AM

Subject: Fw: Wass Albert halálára emlékezik az EMI Marosvécsen és Holtmaroson

 

 

Szíves figyelmetekbe ajánlom: Ágnes

 

 

Wass Albertre emlékezik az író halálának tizedik évfordulóján az Erdélyi Magyar Ifjak Marosvécsen és Holtmaroson vasárnap délután. 

A sírkőnél tartott, 12 órakor kezdődő megemlékezésen ünnepi beszédet mond Körtesi Sándor EMI-tag, majd Kálmán Attila marosvásárhelyi történelem szakos tanár mutatja be Wass Albert életét és a helyszínt.  

Ezt követően megkoszorúzzák a sírt, végül a Kemény-kastély kertjében megejtett séta után átballagnak a közelben lévő Holtmarosra, ahol Bartha József református lelkipásztor társaságában megtekintik az írónak a román hatóságok intézkedései által templomba kényszerített szobrát. 

A szervezők mindenkit szeretettel várnak. 

A megemlékezés az EMI által 2008 elején meghirdetett Wass Albert-emlékév része. Ennek keretében január elején Albi gróf szülőfalujában idézték meg emlékét a fiatalok, de különös hangsúlyt fektetnek életének és munkásságának ismertetésére az augusztus 6 és 10 között a Gyergyószentmiklós melletti Négyes motel területén immár negyedik alkalommal sorra kerülő EMI-táborban is.