Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. szeptember 12., vasárnap

6.469 - Lévay Atilla: Kérem, nézze meg az alábbi rövid filmet és olvassa el a két angol nyelvű levelet is.


Pintér nem nyilatkozik Gergényi felelősségéről
2010. augusztus 31. 13:06 mandiner.hu

Pintér Sándor nem nyilatkozott a Gergényi Péter és a rendőri vezetés felelősségét vizsgáló ORFK-jelentésről. A 2006. őszi eseményeket vizsgáló iratról a Magyar Nemzet keddi száma adott hírt.
"Orbán Viktor miniszterelnök Balsai Istvánt bízta meg a 2006-os rendőri brutalitások és túlkapások kormányzati kivizsgálásával, ezért minden ilyen kérdésben őt kell keresni" - nyilatkozta a belügyminiszter. Pintér Sándor nem kívánt reagálni a most előkerült, Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány felelősségét is felvető jelentésre, amely a 2006. őszi rendőri atrocitásokat vizsgálta.

A jelentés, amelyről a Magyar Nemzet keddi száma adott hírt, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) fegyelmi osztályán készült.



Igen tisztelt Gergényi Péter!

Kérem, nézze meg az alábbi rövid filmet és olvassa el a két angol nyelvű levelet is.

Itt most csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy az a rendőrség, amelyik egy semmi ellenállást nem tanúsító 66 éves emberrel szemben így viselkedik, az nem lehet egy demokratikus jogállam rendőrsége.
Az csak egy cinikus tolvajbanda gátlástalan, minden aljasságra és brutalitásra képes testőrsége lehet. Ahogy az Ön emberei velem szemben viselkedtek, az inkább vesztüket érző sarokbaszorított veszett patkányok viselkedésére jellemző. Madarat tolláról, embert barátjáról, egy ország kormányát rendőrsége viselkedéséről lehet felismerni.

Egyébként pedig a közmondás szerint: "fejétől bűzlik a hal".

Lévay Atilla
http://index.hu/politika/belfold/2006/elkurtuk/videok/?vid=okt23_kamikaze