Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 4., kedd

15.475 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > A kormány lehetővé teszi, hogy a kutatók itthon is boldogulhassanak

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Dátum: 2012. szeptember 4. 13:16
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett:
jozsef@kutasi.eu


A KIM heti hírlevele 2012-09-04
A Magyary Program 12.0, a közigazgatás-fejlesztés stratégiai dokumentumának budapesti bemutatóján Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes elmondta: az elmúlt két év reformfolyamata Európa élvonalába emelte a központi kormányzati rendszer döntéshozatali hatékonyságát, enélkül ugyanis nem lehetett volna megvalósítani például az oktatási, egészségügyi, önkormányzati, közigazgatási és igazságszolgáltatási változtatásokat – olvashatjuk a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium első őszi hírlevelében.
Mintegy 100 ezer ember üdülhetett idén az Erzsébet program keretében

A Nemzeti Üdülési Szolgálat számításai szerint 2012-ben mintegy 100 ezer ember jutott üdülési lehetőséghez az Erzsébet-program keretében – jelentette be Guller Zoltán, a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. ügyvezető igazgatója szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

A magyarság nem létezhet elszigetelten

A magyarság nem létezhet elszigetelten, egymagában Európa közepén – mondta a kormányfő helyettese a Balassi Intézet éves hungarológiai konferenciáján hétfőn a fővárosban. Navracsics Tibor kiemelte: a hungarológia nem öncél, hanem a párbeszéd rendkívül fontos eszköze. A magyarság nem létezhet elszigetelten, önmagában Európa közepén, és a nemzeti "elsorvadás" első lépése lehet, ha elveszítjük kapcsolatunkat a külvilággal – mondta.

Szabó Erika és Jozef Buček Budapesten találkoztak

Infrastruktúra fejlesztés, határon átnyúló közösségi közlekedés helyzete, munkavállalási kérdések – többek között ezekről a témákról egyeztetett a Határon Átívelő Együttműködést Szolgáló Magyar- Szlovák Kormányközi Vegyes Bizottság társelnöki ülése ma a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban.

Navracsics Tibor: stratégiai kérdés is a nonprofit közszolgáltatás

A növekvő rezsiköltségek megállítása mellett a kormánynak stratégiai motivációi is vannak abban, hogy olyan közszolgáltatási rendszert alakítson ki, amely nem profit alapon működik – mondta Navracsics Tibor szerdán, az M1 Ma reggel című műsorában.

Kormány előtt a külhoni magyarok nyelvvizsgapontjainak szabályozása

Már a kormány előtt van az rendelettervezet, amely megoldja a külhoni magyaroknak a nyelvvizsgáért Magyarországon járó többletpontok kérdését – mondta Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár kedden az MTI-nek.

Navracsics Tibor: Zánkán otthon vannak a fiatalok

Magyarországon van egy pont, amelyre a fiatalok otthonként számíthatnak, ez pedig Zánka – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes csütörtökön a balatoni településen, az Új nemzedék központ főépületének átadó ünnepségén.

Rétvári: javul a jogalkotás kiszámíthatósága és követhetősége

Erős törvényhozási kezdés várható az Országgyűlés szeptember 10-én induló őszi ülésszakán, amelynek napirendjén kiemelt helyen szerepel a munkahelyvédelmi akcióterv és a kapcsolódó szabályozások megtárgyalása – mondta el Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára az MTI-nek.

A kormány lehetővé teszi, hogy a kutatók itthon is boldogulhassanak

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a nemzetközi élvonalba kerülő kutatók itthon, Magyarországon is boldogulhassanak – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes csütörtökön Balatonkenesén, a doktoranduszok nyári táborában.

Bemutatták a Magyary Program 12.0-t

A belpolitikai konfliktusokat nem a kormány tehetetlensége, hanem éppen reformjai, a "beépült érdekviszonyok megtörése" idézi elő, vagyis azok a kabinet eredményes munkáját jelzik - mutatott rá Navracsics Tibor.

Azerbajdzsán folytatja Ramil Sahib Safarov büntetésének végrehajtását

A Magyarországon 2004. február 19-e óta fogva tartott, Gurgen Margaryan örmény állampolgár megöléséért életfogytig tartó szabadságvesztés börtönbüntetésre ítélt Ramil Sahib Safarov azerbajdzsáni állampolgár, az elítélt személyek átszállításáról szóló 1983-as strasbourgi Európai Egyezmény alapján, a kiszabott büntetés letöltése céljából, átszállítását kérte Azerbajdzsánba. Közlemény.

Magyarország visszautasítja a Claims Conference állításait

Magyarország Kormánya és a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) visszautasítja a Claims Conference kijelentéseit, és felszólítja a szervezetet, hogy tartózkodjon a közvélemény, és a külföldön élő, a Magyar Állam által támogatott holocaust túlélők megtévesztésétől, szándékos félrevezetésétől, ijesztgetésétől.