Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 5., szerda

15.478 - AZ IGAZSÁG NAPJA - DR. LÁSZLÓ LAJOS BESZÉDE - BUDAPEST 2012 09 01

** www.nemzetihirhalo.hu *************
AZ IGAZSÁG NAPJA - DR. LÁSZLÓ LAJOS BESZÉDE
- BUDAPEST 2012 09 01


Románia budapesti nagykövetségének épülete előtt szervezett tüntetést -- a sepsiszentgyörgyivel egy időben -- a Székelyföldért Társaság.
A budapesti rendezvény szervezői azt szeretnék, ha az Igazság napjaként meghirdetett budapesti esemény valóban a teljes igazságról szólna -- áll a társaság közleményében.

"Meggyőződésünk, hogy a sepsiszentgyörgyi Refor­mátus Székely Mikó Kollé­gium ügyét nem lehet és nem is szabad kizárólag egyházi ügyként kezelni, s azt is látnunk kell, hogy nem egyedi esetről van szó, hanem a jéghegy éppen most felszínre bukkanó csúcsáról. Az óvodától az egyetemig, minden szinten tapasztalható a román hatalomnak az a -- saját törvényeit és az Európai Unióval kötött szerződéseit is semmibe vevő -- jogsértő törekvése, hogy Erdélyben elsorvassza a magyar anyanyelvi oktatás intézményes kere­teit, fokozott és erőszakos asszi­milációs nyomást gyakorolva ezzel is a magyar közösségre. A valóság -- évtizedek óta zajló -- elkendőzése, megtévesztő féligazságok négyévenkénti kampány­szerű hirdetése nemcsak politikai hiba, hanem a székely magyar nemzet meg­ma­radási esélyeit csökkentő bűnös és álszent magatartás" -- áll a budapesti megmozdulást szervező Székely­földért Társaság közleményében.