Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 5., szerda

15.486 - Gazdag István - demokrata.hu > Antidogma - A Sámson-opció: világháború kétféleképpen

Feladó: Mária Ballán

Dátum: 2012. szeptember 4. 17:06
Tárgy: Antidogma - A Sámson-opció: világháború kétféleképpen
Címzett: Kutasi József Antal


 
  

Mindnyájan fenyegetve vagyunk. Mindnyájunkat fenyeget egy őrült politika, amely nemcsak az életmódunkat, a hagyományainkat, a jogainkat és a szabadságunkat vonja kétségbe, hanem magát a létezésünket is veszélyezteti.

Ami az életmódunkat illeti, elég csak arra utalni, hogy immáron minden tettünket és szavunkat kémlelik, feljegyzik és büntetik, és hogy rövidesen megéljük a hagyományos és egészséges mezőgazdaság kimúlását, hiszen az USA-ban már a konyhakertek betiltását tervezik, a demokrácia nevében így kényszerítve a lakosságot a hipermarketekben való vásárlásra, és mint tudjuk, a „demokratikus vívmányok” sohasem állnak meg az óceán túlsó partján.

Mindnyájunkat fenyegeti tehát az Izraellel szövetséges angolszász Nyugat birodalmi politikája, amelyhez csatlakozott az Európai Unió is, végleg szakítva az alapító atyák európai közösségével: a népek, a testvériség, a béke Európájával, és a felülről történő uniformizálás révén közvetlenül egy totalitárius falanszter felé vezet bennünket. Egy szörnyű, embertelen, materialista, ragadozó, imperialista és kardcsörtető Új Világrend felé, amely globálisan fogja alkalmazni a gázai bantusztánban lokálisan kipróbált izraeli népelnyomó technikákat, miközben a „civilizációk összecsapásának” ürügyén a terrorizmusellenes háború szükségleteivel álcázza a hőn áhított nyersanyagforrások lenyúlására irányuló próbálkozásait.

A Brüsszel által képviselt Európa a népek ellensége, mert fennen hangoztatott elveit megcsúfolva valójában a nagy globális rendetlenséget, az endogám pénzoligarchiát és „a halál iparosait” szolgálja. Ez az EU csak egy nagy átverés. A mostani válság magában a kapitalizmus logikájában gyökerezik: totális (pénzügyi, gazdasági, társadalmi, egészségügyi stb.) és példátlanul súlyos, még az 1929-es Nagy Pangással összevetve is. Miután a hajdani vállalkozói kapitalizmus mára spekulatív finánckapitalizmussá degenerálódott, olyan ellentmondásokkal, kihívásokkal és zsákutcákkal szembesült, hogy csak előre menekülhet: a háborúba, feláldozva a népeket egy skrupulusok nélküli és az érdemtelenül birtokolt kiváltságai megőrzéséért mindenre kész kisebbség egoista, tébolyult, hitvány érdekeinek. A világ tényleges vezetői „akarják” a háborút…

Momentán két forgatókönyv tűnik valószínűnek. Az első, az izraeli, egy csomó fanatikus szélsőségessel, akik az iráni „fenyegetés” ürügyén (amely persze egyáltalán nem valóságos, hiszen a perzsa ország szigorúan önvédelmi célú atomprogramot folytat) készek megtámadni Iránt, valójában a cionista entitás közel-keleti vezető szerepének megerősítése és a regionális nyersanyagforrások fölötti ellenőrzés megszerzése végett. A megtámadott Irán nyilván védekezni fog, és vele együtt a szövetségesei is: Szíria, Libanon, Gáza… Izrael viszont nem fog eltűrni semmilyen fenyegetést a határain és még kevésbé a területén, és ha létében érzi fenyegetve magát, miután annyit fenyegetett másokat, a nukleáris megoldástól sem fog visszariadni, és habozás nélkül elindítja több száz bombáját a világ négy sarka felé. Ez az úgynevezett Sámson-opció, amelyhez az izraeli háborús stratégáknak a bibliai Sámson alakja nyújtott inspirációt, aki a filiszteusok egyik templomát magára rogyasztva több ezer filiszteust vitt magával a halálba. „Több száz nukleáris robbanófejjel rendelkezünk és rakétáink minden irányban elindulhatnak… Az európai városok többsége légierőnk célpontját képezi… Katonai erőnk nem a harmincadik, inkább a második vagy a harmadik legerősebb a világon. (…) Képesek vagyunk magunkkal vinni a pusztulásba a világot. És biztosíthatom önöket, hogy meg is tennénk, mielőtt Izrael eltűnik”, figyelmeztetett Martin Van Creveld izraeli katonai szakértő, a jeruzsálemi Héber Egyetem tanára (The Christian News, 2003. február 17.). Nemrég Ron Rosenbaum amerikai zsidó szerző (és Hitler-kutató) a harmadik nukleáris világháborúhoz vezető utat boncolgató könyvében ugyancsak megerősíti, hogy „a második holokauszt következményeként” – egyébként a németek által éppen holokauszt-kárpótlásul szállított – atom-tengeralattjáróival Izrael nemcsak a támadóin fog bosszút állni, hanem „lerombolja a világ pilléreit is (megtámadva például Moszkvát és más európai fővárosokat), valamint az iszlám szent helyeit”, hiszen „az arányosság elvetése a Sámson-opció lényege” (How the End Begins: The Road to a Nuclear World War III, Simon & Schuster, 2011). Röviden, ez a forgatókönyv az apokalipszishez vezet. Aki szelet vet, vihart arat, és végül Izrael is eltűnik majd a térképről – csak éppen nem Irán „rosszvoltából”, hanem a saját őrültsége áldozataként. Mindezt egyedül Izrael ura és szolgálója, az USA akadályozhatja meg. Talán…

A másik világháborús forgatókönyv az amerikai háborús tervek elvetésével járna az Irakhoz, Afganisztánhoz, Szomáliához és Iránhoz hasonló gyönge országok ellen, az igazi jövőbeli katonai riválisok, Kína és Oroszország – mint az angolszász-cionista imperializmus teljes és végleges világuralmának megteremtése útjában álló természetes akadályok – megsemmisítését célozva. Így a USraeli birodalmat kiszolgáló marionettfigurák és bábkormányok pozícióba helyezése mellett egyúttal lehetővé válna a Föld szinte összes természeti erőforrásának régóta tervezett monopolizálása, vagyis a Wall Street és a City általi megkaparintása is.

Pillanatnyilag az izraeli forgatókönyv látszik aktuálisabbnak, és az orosz felderítés nélkül már megvalósult volna (Irán nemzeti ünnepére időzítették, a Moszkvából érkező figyelmeztetés után azonban a perzsák még időben szétszórták a harci repülőiket, kivonva őket a tervezett izraeli légicsapás alól). Summa summarum, a finánckapitalizmus végső és elkerülhetetlen szakasza a permanens háború. Akár Izrael elvakult, arrogáns és gőgös magánakciója eszkalálódna, akár a Birodalom kétségbeesett próbálkozása, hogy megőrizze hegemóniáját a lehető legnagyobb és legsúlyosabb planetáris konfrontáció, a kínai és orosz kolosszusok megtámadása árán is, a végeredmény ugyanaz lesz mindnyájunk számára. Fatális, mint egykor Sámson esetében.

Gazdag István - demokrata.hu