Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 11., kedd

15.545 - Független Újságírók Szövetsége MAGYARORSZÁG



Hiszünk az összefogás erejében

ÁRVERÉS  A  NEMZETI  ÚJSÁGÍRÁSÉRT
 A Független Újságírók Szövetsége megsegítésére árverést szervezünk ismert, nemzetben gondolkodó adakozók segítségével, akik személyes tárgyaik felajánlásával járulnak hozzá szövetségünk működtetéséhez. A tárgyakat "licitálás" útján értékesítjük, ellenértéke adomány a szövetség részére.
(Bővebben lásd az  "Ereklyék árverése"  menüpont alatt már felajánlott tárgyakat! )

Legfrissebb cikkek az oldalon


Állítsd meg az önpusztító gondolatokat!

Évente egymillióan vetnek véget önkezükkel az életüknek és minden harmadik másodpercben megpróbálkozik valaki az öngyilkossággal, és a WHO szerint ez az arány csak nőni fog. Ma van az öngyilkosságok megelőzésének világnapja.

OKJ - Megkavarta az állóvizet a kormány

A jogalkotó teljesen felkavarta a felnőttképzés állóvizét, mivel új szakképzési törvényt alkotott (2011. évi CLXXXVII. törvény), és újraszabta az Országos Képzési Jegyzéket [150/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet]. A HR Portál cikkében  sorra veszi a legfontosabb változásokat, és hogy mire kell figyelniük a képző intézményeknek.

Milliókat keresnek évente Orbán tanácsadói

A miniszterelnök honlapjának üzemeltetésére évi 3,7 millió forintot, míg Orbán Viktor Facebook-oldalának "vizuális adminisztrátori" feladataira mintegy 2,2 milliót fizet ki a Miniszterelnökség. A kormányzati honlapon közzétett, augusztus végén aktualizált szerződéslistából kiderül az is, hogy a kormányfő tanácsadói bruttó 7 és 12 millió forint között keresnek évente.

Állandóan nassolni szeretne? Itt van az, amire ilyenkor testének szüksége van

A nassolás rabjai most megérthetik azt, hogy szervezetük ilyenkor milyen jeleket küld az alábbi útmutató segítségével.A sóvárgás sok esetben a tápanyagok hiányát jelzi A sóvárgások egyik fő oka a tápanyaghiány jelzése. A nassolás másféle, pszichés eredetű vonatkozásaira itt nem térünk ki.

Egyházi kaleidoszkóp

Hét eleji érdekességek
- Miért nem leszünk katolikusok? – aztán mégis
- Rousseau különös lelki vándorútja: kálvinistából
katolikus, majd ismét református



Volt egyszer egy timföldgyár 7. Tegnap és ma

Tények, bizonyítékok nélkül, csak a személyes véleményemet mondhatom: hatalmas kár érte a magyar nemzetgazdaságot a privatizáció során, az Almásbicskási Timföldgyár bezárásával, javainak széthordásával és a gyárnak a föld színével egyenlővé tételével.

105-ből 49 ezer - Özvegy, rokkant, mégis kevesebb pénz jár neki?

Zalaegerszeg - Mit tehet egy kilencvenéves ember, ha 105 ezer forintos nyugdíj-járandóságát egyik hónapról a másikra 49 ezerre csökkentik? Érdekképviseleti szervezethez fordul. Ezúttal ezt a szerepet töltötte be a Zala Megyei Idősek Tanácsa.

"A Te útaidat..."

Látom a fekete betűs szomorú hírt közlő újságcikket: A vizsgázók négyötöde megbukott a pótérettségin címmel.  

Irán: Szabadon engedték a halálra ítélt lelkészt

BREAKING NEWS/RENDKÍVÜLI HÍR
Az igazságosság és a törvényesség győzelme! – jelentette ki a szabadon bocsátás hírére a Világméretű Keresztyén Szolidaritás (CSW) nevű szervezet elnöke, Mervyn Thomas. A több mint ezer napon át hite miatt bebörtönzött, majd kötél általi halálra ítélt protestáns lelkészt szeptember 8-i bírósági meghallgatása után helyezték szabadlábra. 

Regionális nyelv lett a magyar Beregszászon

Hivatalosan is használható regionális nyelv lett a magyar Beregszászon, miután a városi tanács képviselőinek többsége pénteken megszavazta a nemrég elfogadott kisebbségbarát ukrán nyelvtörvény helyi szintű alkalmazására vonatkozó határozatot.

Ökumené most! - Közismert német személyiségek az egyházak egységéért

Protestáns és katolikus politikusok felhívása a felekezeti szakadások legyőzéséért
Felekezeti szakadások helyett ténylegesen megélt egységet! – ez a célja annak a felhívásnak, amit „Ökumené most!” címmel szeptember 5-én indítottak útra Németországban. A kezdeményezők között közismert és köztiszteletben álló személyiségek találhatók a politika, a tudomány, a gazdaság, a kultúra, és a sport területéről. 

Volt egyszer egy timföldgyár 6. Terike

Még a Feltárás üzemben dolgoztam, amikor összejöttem Terikével, az áldott jó asszonnyal. Ő is tartálykezelő volt, akárcsak én.

Humanitárius katasztrófahelyzet Szíriában


 „Bízunk a bibliás emberekben”
Miközben mi itt a Kárpát-medencében belső bajainkat, széthúzásainkat, egymást kiszorító lelketlen „játszmáinkat” leszámítva viszonylagos külső békében élünk, aközben a Közel-Keleten százezrek menekülnek el szülőföldjükről, illetve vállalják az otthonmaradással akár a halált is.

Vége a családi pótléknak, csökken a nyugdíj?

Megismerték a kormánypárti képviselők az IMF követeléseit; a honatyák szerda este Sárváron kaptak tájékoztatást a feltételekről - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet. A Népszabadság szerint Orbán Viktor ma ismertetheti az ezekre adandó kormányzati válaszokat.

A hatalom szerint csak az orosz lehet regionális nyelv, a magyar nem

Úgy tűnik, immár hivatalosan sem tagadják, hogy az új nyelvtörvény csak az orosz nyelvre vonatkozik, a magyarra nem.

Eledeled legyen gyógyszered


Banán

Orvosi kutatások kimutatták, hogy gyomorfekély ellen kiválóan alkalmazható, ugyanis a gyomornyálkahártya védőrétegét erősíti a kevésbé érett banán rendszeres fogyasztása. Azt is megfigyelték, hogy a vér káros koleszterinszintjét csökkenti, a jó típusú HDL-koleszterin értéke viszont 30 százalékkal emelkedik. Sok B1-, B6-vitamint tartalmaz.

Elmeorvost, de gyorsan!

Nem elég, hogy a csapatkapitány (O.V.) csínybe adta a labdát (Safarov) amin aztán jól összerúgtak az örmény és azeri játékosok - ezzel kétes nemzetközi sikereket elérve - vezető tisztségviselőink nem átallják tovább tetézni a bajt.

Kifosztottak

Bajnait két fegyveres védte debreceni irodája előtt. Amikor sorra rugdosta ki a kezüket tördelő, nyomorult, földönfutóvá tett libatenyésztőket. " Hogyan engedhették ezt, maguk okos, tanult emberek? kérdezte egy hajdúnánási özvegy.

Azeri kiadatás - Orbán: higgadtan vesszük tudomásul a kialakult vitát

Magyarország a nemzetközi jogi eljárásrendet követte az azeri kiadatási ügyben, és nem tulajdonít különösebb jelentőséget az ennek nyomán kialakult vitának - mondta Orbán Viktor. 

Szeptembertől fontos változások jönnek: itt a lista!


Módosul a közösségi közlekedésben alkalmazott díjrendszer szeptember 1-jével, az emelt szintű szolgáltatások pótjegyárai az utazási távolsággal arányosan alakulnak, az autóbuszos felár bevezetése versenyképesebbé teszi a vasúti InterCity (IC), EuroCity (EC) járatokat, a jegyek esetében megszűnik, a bérleteknél azonban megmarad az 5 kilométeres övezetű helyközi tarifa.