Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. június 8., szerda

21.127 - A Kúria kiszolgálta az uralkodó pénzügyi rendszert > ​Budapest, 2016. június 8. szerda (MSZF)


Feladó: Endre Simó
Dátum: 2016. június 8. 15:52
Tárgy: A Kúria kiszolgálta az uralkodó pénzügyi rendszert
Címzett:


​​
A Kúria kiszolgálta az uralkodó pénzügyi rendszert

​​
Budapest, 2016. június 8. szerda (MSZF)


     Az uralkodó pénzügyi rendszer leplezetlen kiszolgálásának minősítette a Kúria döntését a devizahitel-szerződések érvényességéről a Magyar Szociális Fórum szerdai közleményében.

     A banki érdekek közérdekkel szemben történt szentesítése arra utal, hogy Magyarország legfelső bírói szerve előbbre valónak tartotta sok-sok millió megkárosított ember igazával szemben egy maroknyi finánc elit profitérdekét – írják.

     A Kúria döntése nem csak a közvetlenül érintettek szemét nyitotta ki, hanem azokét is, akik hittek az igazságszolgáltatás pártatlanságában, és úgy gondolták, hogy a bírói függetlenség nem kerülhet szembe a társadalmi érdekkel.

    Tiltakozó levelek sokasága érkezik a Magyar Szociális Fórumhoz a Kúria bankpárti döntése miatt. A Hitelkárosultak egyszerre kiábrándultak és elszántak harcuk folytatására. „Meghalt Mátyás király, oda az igazság" – írta egyikük – egy másik pedig úgy véli: senki se reméljen anyagi kártalanítást, és erkölcsi jóvátételt a finánctőke érdekeit kiszolgáló jogállamtól.

     Az MSZF szerint a Kúria döntése nyomán fel fog élénkülni a végrehajtók tevékenysége, még több családot fognak kilakoltatni otthonából, és még tömegesebbé válik majd az elszegényedés és a társadalmi deklasszálódás.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu