Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. június 30., csütörtök

21.192 - ​Nemzeti Hírháló hírlevél > ​2016. június 29. ​Budaházy György vádlotti védőbeszéde a Hunnia-perben

Feladó: Nemzeti Hirhalo 
Dátum:
​​
2016. június 29. 19:28
Tárgy: [Lapszemle] A kifárasztó stratégia sem törhet meg! - Ismertsége a nullához közelít
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



​​
Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 június 29.
Locations of visitors to this page
Támogatás
99Húszmillió!
Feliratkozás
Olvasás honlapon Programajánló Facebook
NYÁRESTI KONCERT
2016. július 1. (péntek) 18 órakor
a Hazatérés Templomában (Budapest, V., Szabadság tér 2.)
a VOICES IN HARMONY CHOIR
és a HOLD KÓRUS előadása

A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!




A honmegtartó pozsonyi csata jelentősége
kurultaj.hu

Az 1108-éve történt sorsdöntő ütközet szilárdan biztosította helyünket Európa közepén, sőt a X. század legerősebb katonai hatalmává tette hazánkat a kontinensen. A győztes csata lehetővé tette a későbbi erős magyar királyság kialakulását, a kelet-európai hegemóniánk megteremtését, majd a virágzó Árpádkor után, a magyar nagyhatalom megszületését. Ezt jelentette ez az ütközet, melyről iskoláinkban nem nagyon beszélnek, elhallgatják, nem ismerik, nem törődnek vele.

A honmegtartó pozsonyi csata jelentősége






TÖRTÉNELMI LECKE A SZÉKELYEKRŐL
A ROMÁN ANTENNA 3 TV-BEN


2011.06.03-án (Trianon gyászos emléknapja előtti este) az Antena 3 Tv Conexiuni című műsorában Valentin Stan egyetemi tanár tolmácsolásában tört a felszínre a késői román felismerés:
"Léteznek a székelyek, megígértük nekik az autonómiát és, a történelemben többször is mellettünk harcoltak..."
Cikk: NIF


Kapcsolódó:
Figyeljen már oda valaki! Kulturális katasztrófa érik Erdélyben!Figyeljen már oda valaki! Kulturális katasztrófa érik Erdélyben! (valasz.hu)
Nyomába eredtünk a szenzációs felfedezésnek, és a kutatókkal együtt a helyszínen néztük meg a mezőségi templomban előkerült Giotto-másolatot. Minimális összegből megmenthető lenne a különleges lelet, de ha nem történik semmi, egy éven belül elpusztul. Kulturális katasztrófa érik Erdélyben, ahol templomok sokasága válik üressé.
Tüntessétek el a magyarokat és a németeket az országból"Tüntessétek el a magyarokat és a németeket az országból" - a ligetfalui mészárlássorozat (mult-kor.hu)
Teljes feltárásra, az eddig megismert tények részleteinek és összefüggéseinek felgöngyölítésére vár a felvidéki magyarok és németek egyik legnagyobb huszadik századi tragédiája, az az etnikai alapon - németek és magyarok sérelmére - elkövetett vérengzéssorozat, amelyet a második világháború után a csehszlovák hadsereg katonái hajtottak végre a ma már Pozsonyhoz tartozó Ligetfalu területén működtetett internálótáborban.


A kifárasztó stratégia sem törhet meg!

A terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György, hétfőn az utolsó szó jogán kezdett védőbeszédébe a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületében, abban a II. emeleti 36-os patinás tárgyalóteremben, melynek falai közt a napjainkban zajló sarkalatos események előtt is már döbbenetes történelmi pillanatok zajlottak.
A védőbeszéd meghallgatására mintegy negyven érdeklődő jött el, ám ez a szám is folyamatosan csökkent a bíróság időhúzásának következtében.
Budaházy beszédét szerette volna végighallgatni a Nemzeti Jogvédő Szolgálat két vezéregyénisége is Dr. Morvai Krisztina és Dr. Gaudi - Nagy Tamás, ám sajnos időközben távozniuk kellett, más közfeladatuk ellátása miatt - a hosszúra nyúlt tárgyalási nap, meglepő fordulattal kezdődött.

Látható, hogyan gyengül a vád - állapították meg a jogvédők - Ugyanis, egy az általánostól eltérő nemi identitású emberek érdekképviseletét ellátó szervezet indítvánnyal állt elő - ezért a bírónő, az új beterjesztés vizsgálatáig szünetet rendelt el. - Mielőtt a bíróság visszavonult volna a tanácskozás idejére, Dr. Kenéz Andrea bírónő meghallgatta, az ügyész, a védőügyvédek és a vádlottak véleményét az új beadvánnyal kapcsolatban - a vád egyetértett a meghallhatással, míg a védők és a vádlottak ellenvetéseket fogalmaztak meg az új belépővel szemben.
Gaudi - Nagy Tamás a NJSZ ügyvezetője arról nyilatkozott, hogy a hétfő, egy jelentős tárgyalási nap volt Budaházy György és társai életében az összegző védőbeszédek meghallgatása szempontjából, hiszen végre lehetőséget kaptak volna, hogy elmondják mindazt, amit a koncepciós eljárásról gondolnak. Több mint hét éve tart az ügy, a vádemelés is már öt és fél éve megtörtént.

Váratlan események történhetnek egy büntetőeljárásban, most például éppen egy meleg szervezet avatkozott az ügymenetbe azzal a beadvánnyal, hogy Budaházy és társai, sértették a homoszexuálisok a biszexuálisok és transzszexuálisok jogait a vádbeli cselekményben. - Az egész ügynek van egy jogi és egy politikai olvasata. - Jogi olvasatban, megalapozatlan a kérelem, politikai értelemben, még inkább kiütközik a megalapozatlansága és a kettős mércés jellege. - A jog, világosan leszűkíti meghatározza, hogy az adott cselekménynek érintenie, veszélyeztetnie kell az adott személy jogát, vagy érdekét.
Két olyan vádpont van az ügyben, amelyben rongálással, a lakosság egy részét érintő terrorizmus gyanúja merült föl, azonban nem ismertek a konkrét sértettek, egyetlen egy jegyzőkönyvi perirat sem tartalmazza, hogy konkrétan mely magukat más nemi identitású emberek voltak abban a két bárban, ahol a cselekmények történtek.

Abban az esetben, ha komolyan vennénk azt a kiindulópontot, hogy minden meleg érintettje ennek a bűncselekménynek, akkor egy olyan tarthatatlan helyzetbe kerülnénk, hogy minden vidéken élő idős magyar ember ellen irányuló napi szinten előforduló súlyos bűncselekmény - melynek során kifosztják és meggyalázzák őket magyarságukban - a fenti példából kiindulva, elvben kijelenthetnénk, hogy minden magyar sértettje volna a bűncselekményeknek.

A kettősmércére utal, az is, hogy a 2006 - őszi események kapcsán folyó rendőri perben, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat, konkrét esetekben például, Gonda László, Göbl György vagy más megvert személyek jogainak képviseletét nem láthatta el.- A Budaházy és társai ügyében pedig, érdekes módon az ügyészség, üdvözölte az új beadványt.

Morvai Krisztina, (jogvédő, EP képviselő) a tárgyalási szünetben elmondta - mint áldozatvédő jogász, más körülmények közt jogosnak is tartaná, hogy bizonyos áldozati csoportok esetében, esetleg a megszaporodott gyermekbántalmazási ügyekben az érdekképviseleti szervezetek álljanak ki a gyermekek jogai és méltósága mellett.

Azonban felháborító, hogy amikor a Gergényi ügy során, melyben a szemkilövető rendőri vezetők felelősségét vizsgálták, szerettünk volna, már a per kezdetétől, a Göbl Görgy által vezetett Közhatalom Jogsértettjei Egyesület megbízásából jóhiszeműen sértetti képviselőként fellépni a börtönben összevert, a gyülekezési jogukban sértett, megalázott és szemkilövetett emberek érdekében, megvonták tőlünk azt a lehetőséget, hogy megszólaljunk mondván, hogy nem közvetlen sértetti érintettségről van szó.

A Budaházy ügy, amúgy is erősen politikailag koncepciós jellegét is fokozná, ha kilőtt szemű emberek képviseletében nem lehetne jogvédő szervezet szakértőit meghallgatni, de homoszexuálisok, interszexuálisok és biszexuálisok védelmében a bíróság tekintetbe venné a jogvédő szervezetek véleményét.

Ez nem férne össze a jogállamiság fogalmával és azzal, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő - a jogszabályok mindenkire egyformán érvényesek és azokat következetesen kell alkalmazni! - Mondta el az üggyel kapcsolatban Morvai Krisztina.

A meleg szervezet nagyobb figyelmet akar kiharcolni, ezért rátelepedne Budaházy ügyre, nyilván ennek a liberális sajtó is örülne az uborkaszezonban.

A vádlottak felszólalásai, tükrözték a védőik álláspontját - az utolsó felszólaló, Nagy Zoltán (vádlott) pontosan megfogalmazta, hogy politikai haszonszerzés céljából szeretne közfigyelmet kiharcolni egy az átlagtól eltérő szexuális beállítottságú emberek érdekeit védő szervezet, így a beadványt, rosszhiszeműnek tartja.

A figyelemfelkeltő akció, jogilag sem állta meg a helyét - mivel a sértetti megfogalmazás körét nem lehet kiterjeszteni nagyobb csoport ellen irányuló cselekményre. - A védőügyvédek egyetértettek abban is, hogy a hét éve vádlottak padján ülő védenceik, az eltelt idő alatt, egzisztenciálisan és mentálisan egyaránt megviselt állapotban vannak, ideje volna ügyükben döntést hozni - már nincs arra idő, hogy mindenféle kénye, kedve szerint belépni szándékozó szervezetek húzzák az időt a beadványaikkal.

Kérdésünkre, hogy amennyiben a bíróság figyelembe venné az új beadványt, mennyiben befolyásolná az ügy kimenetelét, azt a választ kaptuk, hogy semmiben, azonban a tárgyalássorozat ismét elhúzódna.
Végül a bíróság elutasította a meleg szervezet újbelépését, habár nem tartotta rosszhiszeműnek a kései beadványt. A hosszas tanácskozás, majd a többször elrendelt szünetek, több órát elvettek a tárgyalási napból.

Végre Budaházy György is szót kapott - beszédében hosszasan taglalta a vád hiányosságait, valamint azt, hogy egyetlen konkrét terhelő bizonyítékot sem találtak az eljárás során és több ellentmondást is talált a kikényszerített vallomásokban - ezeket részletesen taglalta és hozzátette, hogy eljárási hibáktól is hemzseg a peranyag - védőbeszédének már nem érhetett a végére, így azt legközelebb július 11. én folytathatja. - A vádlottak pedig bírói kérésre előre jelezték, hogy védőbeszédeiket egyenként hány percben kívánják elmondani a következő tárgyalások alkalmával.

Budaházy ellen 13 - eljárás eljárás indult, olyan hazafias cselekmények miatt, amiért nem büntetés, hanem kitüntetés járna!

Aki nemzete érdekeében a szabad vélemény nyilvánítás lehetőségével él, semmiképpen sem a vádlottak padjára való.

A tárgyalóterem pulpitusán ült Dr. Nyilas Levente bíró is, aki Budaházy Györgyöt az EU - ellenes kampányra készített plakát miatt korábban elmarasztalta - mert azon, párhuzamban szerepeltek különböző diktatúrák, a náci, a kommunista és az EU-s jelképek. - Budaházy kitért arra, hogy ebben az ügyben is az idő őt igazolta, hiszen több ország is fontolgatja, hogy szakít az unióval, illetve mennyire érdekes, hogy az Egyesült Királyság, éppen a napokban már a kilépés mellett döntött.

(Talán a magyaroknak is el kellene azon gondolkodniuk, hogy az előnyökkel szemben, mennyi hátránnyal jár Magyarország EU-s tagsága, hiszen másodrendű állampolgároknak számítunk ebben a rendszerben, ami köszönhető az előnytelen csatlakozási szerződést aláíró politikusainknak is.)
A koncepció, nem abban rejlik, hogy azon cselekmények, amelyek miatt eljárás alá vontak nem történtek meg, hiszen a média is sokat foglalkozott ezen ügyekkel, így valószínűleg megtörténtek. - A kloncepció, az eljárásban, hogy enem összefüggésbe hoztak a cselekményekkel, ahogy engem vád alá helyeztek és tőrbecsalva, elhurcoltak. - ahogyan a kihallgatások zajlottak, sokszor az éjszaka közepén vittek el embereket, hogy reggelig vallassák őket, továbbá olyan események is szerepeltek a valószínűleg kikényszerített vallomásokban, amelyek meg sem történtek. Ezen vallomásokat a bíróságnak véleményem szerint, figyelembe sem kellene vennie.

"Engem azért vontak eljárás alá, mert éltem a szabad véleménynyilvánítás jogával." - Fogalmazta meg a koncepció lényegét Budaházy.
(Tény, hogy Budaházy György, írásaiban, súlyos visszaélésekről rántotta le a leplet, a Sukoró botrány kirobbanása is az Ő nevéhez köthető, amellyel gyakorlatilag sikerült megakadályozni egy ingatlanvásárlási visszaélést és amiből egy óriási korrupciós botrány lett, és végül neki köszönhetően vontak eljárás alá a politikai szereplőket is.)

Budaházy rávilágított arra is, hogy többségi akarat alapján, az Országgyűlést nem csak lehet, hanem kellene is befolyásolni fontos ügyekben, ez nem lehet kérdés, például az EU-s tagságunkkal kapcsolatban - azon lehet csak vitatkozni, hogy milyen módon kell hatni a nép által felhatalmazott képviselőkre, mindazokra is, akik nem meggyőződésből, hanem pártfegyelmi megfontolásból szavaznak lényegi kérdésekben.

A Budaházy ügyben várhatóan leghamarabb júliusban, de az is elfordulhat, hogy csak szeptemberben hoz döntést a bíróság.

Az előzmények:
"Boldog az az ország, amelynek ilyen terroristái vannak"

A fenti mondattal nyitotta perbeszédét május 20. án Dr. Szikinger István a Fővárosi Törvényszéken, emlékeztetve a Párizsban és Brüsszelben néhány hónapja elkövetett, több tucatnyi halálos áldozatot követelő merényletekre.

Olyan eljárás indult Budaházy György és társai ellen, melyben már a vádemelés előtt nyilvánvaló volt, hogy a gyanúsítások megalapozatlanok voltak. - mondta Dr. Gaudi - Nagy Tamás európai jogi szakjogász, nemzeti jogvédő.

A vád szerint a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos eszközökkel próbálta megváltoztatni a kormánypártok politikáját. A vádlottak Molotov-koktélos támadást intéztek MSZP- és SZDSZ-pártirodák, illetve képviselők és miniszterek otthona ellen.

Ezeknek a cselekményeknek a következtében ugyan senki sem sérült meg, ám egy másik vádpont szerint vascsövekkel súlyosan bántalmazták Csintalan Sándor Hír TV-s műsorvezetőt, korábbi szocialista politikust. - A vád szerint, a cselekmények, félelmet keltettek a társadalomban, céljuk, pedig a törvényes rend megzavarása lett volna.

Mindezzel több tény is ellentmond, például, hogy az eljárást, korábban zaklatás gyanújával indították el, csak később változtatták terrorcselekmények elkövetésével.

Mind - e mellett, a 2009 - ben nyilvánosságra hozott Europol jelentésben, egyetlen egy magyar szervezet sem szerepelt továbbá, Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter ugyanabban az évben arról nyilatkozott, hogy a terrorizmus veszély mértéke, az ő hivatali ideje alatt nem növekedett.

Tehát, a társadalomban egyáltalán nem keltett semmiféle szervezet, vagy esemény félelmet. - Viszont a rendőrség, 2002 és a 2010 áprilisa közötti időszakban és kiemelten a 2006 őszi események során nem volt képes a gyülekezési jogban foglalt jogszabályoknak megfelelni. - Ez a körülmény azonban már sokakban kelthetett félelmet.

Ki keltett valójában félelmet a lakosságban?

Szikinger szerint, a terrorizmus elleni harc, során sok esetben, az államhatalom átveszi a terrorizmusra jellemző, megfélemlítő szerepet és tevékenységével többet árthat, mint amennyit használ - az ügyészségnek pedig még a bűnszervezet, vagy terrorszervezet létét, illetve létrejöttét sem sikerült bizonyítania.

A vádbeli Budaházy György vezette Magyarok Nyilai vagy nem is létezett, vagy nem a vádlottakhoz köthető - mondta el érvelésében a védőügyvéd.

Budaházy György védőjétől rendkívül alapos és mindenre kiterjedő érvelést hallottuk, mindezt összegezve fog dönteni a bíróság arról, hogy az eljárás, mennyire volt megalapozott. Példátlannak tekinthetően súlyos ítéletek kiszabását indítványozott az ügyészség. - Nyilatkozott az üggyel kapcsolatban Dr. Gaudi-Nagy Tamás.

Az ügyészség súlyos vádakkal, példátlan módon Budaházy Györgyöt 20 évre, míg társait, mintegy 10 év börtönbüntetésre ítélné - Dr. Szikinger István, védőügyvéd a vád minden lényeges elemét megingatta, elemzésében mind a terrorcselekményre, mind a terhelő bizonyítékokra vonatkozó állítások ellentmondóak voltak és azok megalapozatlannak bizonyultak elemzésében.

Szikinger védőbeszédében kifejtette, hogy a vád által felhozott esetekben, személyi sérülés egyetlen esetben sem történt. Így ha bizonyított volna bármi is, még akkor sem jöhet szóba, hogy az állítólagos cselekmények kényszerítő, vagy megfélemlítő szándékú, terrorcselekmények voltak, legfeljebb figyelmeztető jellegűek lehetnének.

A vádban hallottak alapján, ha mégis bizonyítást nyerne bármi is, maradékelv alapján is csak kisebb súlyú rongálás jöhetne szóba - egyébként sem bizonyított, hogy a cselekményeket egyáltalán a vádlottak padján ülők követték el.

Szikinger István, kitért a védőbeszédében a bíróság társadalmi felelősségére is.
Valóban, nem volna jó irány, ha az ügyészség politikai ügyeket, a bíróságon akarna eldönteni, ami sajnos visszatérő jelenség a nemzeti-radikálismódon gondolkodókkal szemben - sajnos tapasztalhattunk már több ügyben politikai koncepciót, saját példám alapján is mondhatom.

Lassan egy évtizede zajlik ez az ügy, és ha már ennyi időt és energiát fektettek a vád létrehozásába, akkor értelmet kell adniuk a rengeteg ügyészi lépésnek, hiszen Budaházy György, két és fél évet ült az előzetesben, majd házi őrizetben - e mellett, a többi vádlott is különböző hosszúságú időt töltött már elzárás alatt. - Én őszintén remélem és a józanészre alapozva nem is lehet feltételezni, hogy az eljárás, politikai megrendelésre zajlik.


Már több száz tárgyaláson vagyunk túl, de ezen ügyeknek, nem is volna szabad eljutni a bírósági szakaszig, hiszen ez mindenki számára óriási megterhelést jelent. Egyre gyakoribb, hogy a koncepciós eljárás alá vont hazafiakat a bíróság felmenti.

A nemzeti együttműködés kormányában nem hiszem, hogy bárki is azt szeretné, hogy Budaházy-t és társait elítéljék, mert ellenkező esetben az emberek szemében egyértelművé válna, hogy mindaz, amit a kormányzat elszámoltatás címén ígért a választóiknak, az végképp nem fog megvalósulni. - Nem gondolom, hogy ez szerencsés volna - sokkal inkább az ügyészség önjárásáról lehet szó de a bíróság feladata éppen az, hogy ennek gátat vessen.

Budaházy György egy korábbi ügyében volt példa arra, hogy a Fővárosi Bíróság tanácselnöke felmentő ítéletet adott, ami jó előjelnek tekinthető, ezért is számíthatunk egy kedvező kimenetelben.
Láthatóan, olyan erőlködéssel állították össze a vádat, amely messze meghaladja a törvényesség kategóriáját. - A védőbeszédek május 23.-án hétfőn folytatódnak, az eddig hallottak alapján a többi vádlottat képviselő védőügyvédek kedvező helyzetben vannak, ha a Dr.Szikinger István emberi jogi tekintetben is jól felépített védőbeszédi irányát követik.

A védőbeszédének summázata alapján, a bíróságnak is ki kellene mondania, hogy sem a terrorcselekmény, sem a bűnszervezeti forma, sem más bűncselekmény nem állapítható meg a vádirat alapján. Bízunk abban, hogy törvényes ítélet születik -zárta gondolatait Dr. Gaudi-Nagy Tamás.

Buncsik Marianna

Kapcsolódó:
Budaházy György vádlotti védőbeszéde a Hunnia-perben
​​
Budaházy György vádlotti védőbeszéde a Hunnia-perben
(mvsz.hu)
Budaházy György három és fél órás vádlotti védőbeszédét azzal kezdte, hogy visszautasította az ügyészi vádat - amellyel az ügyész meg is sértette -, miszerint veszélyes lenne a társadalomra. Nagyon elrugaszkodottnak nevezte az ügyész állítását. Mint hazafias érzelmű magyar ember, különösen sértve érzi magát emiatt. "Én, ha valamire, a magyar társadalomra biztosan nem vagyok veszélyes. Az egész életem arról szól, hogy jót akarok a magyar nemzetnek." A Nemzeti Internet Figyelő közzétette a teljes védőbeszéd videóját, amelyet mi is továbbítunk, ekként is szolidaritást vállalva tagtársunkkal, Budaházy Györggyel. Tekintse meg Ön is.
RADIKÁLISAN TILTAKOZOL? BEDUGNAK A PSZICHIÁTRIÁRA!Radikálisan tiltakozol? Bedugnak a pszichiátriára! (kettosmerce.blog)
Ma reggel a Ligetvédők lebontották a Közlekedési Múzeumot körülvevő kordonokat, amiket vasárnap éjszaka a Városliget Zrt. által felkért cég megbízásából biztonsági őrök helyeztek el ott, hogy megkezdődhessen az épület bontása. Úgy kezdenék bontani az épületet, hogy még nincs végleges terv arról, hogy fog kinézni, amit a helyébe építenek.
3,5millió anti-brexit petíció - tele hamisított aláírásokkal 3,5 millió anti-brexit petíció - tele hamisított aláírásokkal (lovasistvan.hu)
A brit hatóságok vizsgálják a brexitellenes petíciót, miután kiderült, több tízezren hamisították aláírásukat. Felmerült a gyanú, hogy az újraszavazást követelő platformon eddig regisztrált 3,5 millió aláírásnak akár a többsége is hamisított. A brit alsóház petíciós bizottsága tegnap jelentette be, hogy eddig már mintegy 77 ezer aláírást távolított el, melyekről a hatóságok azt állítják, hamisak. A platformon bárki aláírhat azzal, hogy azt állítja, brit állampolgár.
xLengyel külügyminiszter: Nincs már joga a működéshez az Európai Bizottságnak (magyaridok.hu)
A visegrádi országok (Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Csehország) az Egyesült Királyság unióból történő kiválásáról szóló döntés nyomán az Európai Bizottság (EB) jogkörének korlátozását sürgették kedden Brüsszelben, Varsó pedig egyenesen a bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek a menesztését kérte - jelentette a Reuters hírügynökség.
European SUPERSTATE"Most vagy soha!" Az európai fasiszta elit ellentámadésba lépett (express.co.uk)
Az angol és lengyel média leleplezte az Európai Egyesült Államok erőszakos véghezvitelének a tervét. Az Eu tagállamok le kell mondjanak a saját katonaságukról, a saját jogrendszerükről, a saját adórendszerükről, és a saját jegybankjukról. Ezek mind az európai Szuperállam vezetése alá kerülnének. Persze a határok ellenőrzéséről is le kell mondjanak.
Navracsics Tibor: Mindenki nyugodjon le...Navracsics Tibor: "Mindenki nyugodjon le..." (valasz.hu)
"Az Európai Parlamentben nagyítóval kell keresni azokat, akik ma is az uniós "szuperállamban" látják a jövőt, úgyhogy mindenki nyugodjon le: ahogy az erőviszonyokat elnézem, az Európai Egyesült Államok tervéből a belátható jövőben nem lesz valóság. (...) Alighanem Guy Verhofstadt, a liberálisok frakcióvezetője a szuperállam híveinek legismertebb képviselője, de jól látható, hogy már saját képviselőcsoportján és pártján belül sem feltétlenül osztja mindenki a nézeteit" - mondja a Heti Válasznak Navracsics Tibor.
Budaházy büntetőügyei és a Brexit. Mi a közös bennük?Budaházy büntetőügyei és a Brexit. Mi a közös bennük? (youtube.com)
Komoly jutalmat érdemelnek azok, akik "kapásból" válaszolni tudnak arra a kérdésre, hogy mi lehet a kapocs Budaházy György személye, tevékenysége és büntetőügyei, valamint Nagy-Britanniának az EU-ból való kilépése, azaz a Brexit között. Azoknak is, akik válaszolni tudnak, s azoknak is, akik nem, érdemes megnézniük Morvai Krisztina beszámolóját a Brexittel kapcsolatos európai parlamenti vitáról.

Juncker



Ismertsége a nullához közelít
A köznevelési portált 1,4 milliárdból fejlesztették ki, nem sokan használják
Hutter Marianna, 2016. június 29. MNO

Közel 1,4 milliárd forintot fordítottak a Nemzeti Köznevelési Portálra (NKP), amelyet "nagy segítségnek" szántak nemcsak a pedagógusoknak és diákoknak, de a szülőknek is. Ehhez képest az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) lapunk közérdekűadat-igénylésére adott válasza szerint mindössze napi 800-1500 egyedi látogatót vonz a portál. Ez a szám pedig igencsak elenyészőnek tűnik ahhoz viszonyítva, hogy a nemrég lezárult tanévben több mint 120 ezer pedagógus tanított, és összesen közel 1,2 millió diák tanult az általános és középfokú oktatást nyújtó intézményekben.

A köznevelési portált 1,4 milliárdból fejlesztették ki, nem sokan használják

Hiába áldozott rá közel 1,4 milliárd forintnyi fejlesztési forrást a kormány, alig látogatják a Nemzeti Köznevelési Portált - derült ki az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet lapunk közérdekű adatigénylésére adott válaszából. Mint ismeretes, a köznevelési rendszer tavalyi "legnagyobb innovációjaként" beharangozott NKP tavaly november 12-én indult el, hogy "nagy segítség" legyen a pedagógusoknak. Az oldalt bemutató konferencián Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője úgy nyilatkozott: "az okosportál a köznevelést érő kihívásra remek válasz", "hasznos a tanulók, tanárok és szülők számára". Az egykori köznevelési államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit pedig úgy méltatta a kezdeményezést: "A portál nem cél, hanem segítség a gyermeknek, akit motiválni kell; segítség a szülőnek, akit generációk választanak el a gyermektől, segítség a felzárkózónak, tehetségeseknek, segítség a magyar kultúra közvetítésében." A bemutató konferencián elhangzott az is: más fél éven keresztül 50 szakértő dolgozott a portál megalkotásán.

Ugyanakkor úgy tűnik, hogy az NKP kevéssé válthatta be a hozzá fűzött reményeket. Az OFI a Magyar Nemzet közérdekű adatigénylésére közölte, hogy napi 800-1500 egyedi látogatója van az oldalnak, ami elenyésző szám ahhoz képest, hogy ezt napi segítségnek szánták a pedagógusoknak, diákoknak és a szülőknek egyaránt. A Központi Statisztikai Hivatal szerint a 2015/2016-os tanévben az iskolákban több mint 120 ezer pedagógus tanított, általános iskolába 745 ezer diák járt, míg a középfokú oktatási intézmények nappali rendszerű képzésein 451 ezren tanultak. Így, ha a szülőket nem is számoljuk, több mint 1 316 000 érintettnek szól az NKP, ami azt jelenti, hogy ha a napi 1500 látogatószámot vesszük is alapul, akkor is csak mindössze 0,11 százalékuk használja naponta az online felületet. A nem túl intenzív érdeklődést támasztja alá például az is, hogy az NKP felületén találhatók úgynevezett "Innovációk, jó gyakorlatok is", amiket ha kipróbálnak a tanárok, jelezhetik az oldalon. Ám ez sem vál thatott ki túl nagy lelkesedést a pedagógusokból, mert szinte az összes gyakorlatnál nullát mutat a kipróbálók száma. Persze ez nem jelenti azt, hogy ténylegesen egyetlen pedagógus sem próbálta volna ki a gyakorlatokat, mindenesetre árulkodó lehet az érdeklődés mértékéről. (...)

Kapcsolódó:
Nem fogod elhinni: mexikói varrónőket importáltak Nógrádba, mert nincs itthon munkaerőNem fogod elhinni: mexikói varrónőket importáltak Nógrádba, mert nincs itthon munkaerő (sztarklikk.hu)
A Nógrád megyei Szügyön egy luxuskabrió-ponyvákat gyártó cég kénytelen volt mexikói üzeméből importálni idénymunkásokat, mivel Balassagyarmat közelében nem találtak szakképzett varrónőket. Mivel a cég nagy autógyáraknak szállít, és egyre több megrendelésük van, muszáj volt valamit lépniük, ezért döntöttek úgy, hogy a Mexikóváros melletti Tolucából hívtak gazdasági bevándorlókat.
Király Gábor szerint a minőségi munka fontosabb a stadionépítéseknélKirály Gábor szerint a minőségi munka fontosabb a stadionépítéseknél (24.hu)
A magyar válogatott kapusa egy fél évvel ezelőtti interjúban már lényegében válaszolt azoknak, akik most a csapaton vernék el a port a politika miatt. Az interjút azért is érdemes most felidézni, mert válaszol azokra a hangokra, akik a magyar válogatott Eb-szereplését is a belpolitikai helyzet alapján ítélik meg, és átkozzák a korábban elképzelhetetlen teljesítményt nyújtó csapatot, hogy szembehelyezkedjenek a miniszterelnök focimániájával.
Döbbenetes számok derültek ki a budapesti úszó vb-rőlDöbbenetes számok derültek ki a budapesti úszó vb-ről (napi.hu)
A 2017-es budapesti úszó vb létesítmény és infrastrukturális beruházásainak költségei már száz milliárd forintot közelítik. Most kiderült, hogy a kéthetes rendezvény kapcsán 2016-ban 27,6 milliós jegyértékesítési bevétel várható - igaz a jegyek előállításra 23,1 milliót költenek, de jut repiajándék 22 millióért a FINA fejeseknek is. A bevételekből hiányzik öt milliárd forint, most ennyi a mínusz
Ezermilliárdos megszorítások következnekEzermilliárdos megszorítások következnek (origo.hu)
A Start munkaprogramra, az árva-, az özvegyi, a rokkantsági és a korhatár alatti ellátásokra, valamint a családi pótlékra is kevesebb jut az ideinél a 2017-es büdzsében. Megkezdődik szerdán a költségvetés vitája az Országgyűlésben, a tervek szerint a hivatalosan harmincórás általános vitát két nap alatt folytatják le, szerdán hajnalig, csütörtökön pedig éjfélig vitatkoznak majd a honatyák a büdzséről.
xA reménytelen rákbetegek nem kapnak kezelést - Kormánydöntés! (hir.ma)
A jövőben nem kaphatnak drága kezelést a reménytelennek ítélt rákbetegek. Sajnos úgy néz ki, hogy a kormány nem a javadat, hanem a javaidat akarja és ez nem mindegy! nem támogatja a fidesz a rákos betegeketA tb-t mindenki fizesse csak be, de ha úgy dönt a kormány, hogy nem gyógyítható valaki jó eséllyel, akkor a kezelés helyett egy fityiszt kaphat a beteg! A kormány a maradék reményt és lehetőséget is elveszi a betegek elől. Pedig nagyon sok esetben ez a mocskos politika vezet ahhoz, hogy az emberek megbetegednek.
Ijesztő jövőt sugall a közmunka-programIjesztő jövőt sugall a közmunka-program (168ora.hu)
Rossz nyomon jár az, aki szigorúan közgazdasági szempontok és törvényszerűségek alapján igyekszik megérteni a kormány foglalkoztatás-növelő programját. Az ugyanis sokkal inkább a Fidesz-vezetés sajátos vízióira, semmint a gazdaságpolitikai realitásokra épül, világossá téve: Orbánék a piacgazdaság helyett a mindenható államban hisznek.
Ennyire telhetetlen, pénzéhes kormánya a büdös életben nem volt MagyarországnakEnnyire telhetetlen, pénzéhes kormánya a büdös életben nem volt Magyarországnak (kolozsvaros.com)
A nap kirobbanó jó híre az állampárt számára, hogy a Kúria elutasította a kormány népszavazási kérdésének hitelesítéséről szóló ellenzéki ellenvetéseket, kifogásokat, ergo a kormány zöld utat kapott a teljesen felesleges, álságos, de legalább újabb pénzszórásra, erőfitogtatásra és a sorok rendezésére kiváló kvótareferendum megszervezése ügyében.
Szijjártó: a magyarok büszkék arra, hogy Izrael barátai lehetnek, és büszkék az országért sokat tevő zsidókra isSzijjártó: a magyarok büszkék arra, hogy Izrael barátai lehetnek, és büszkék az országért sokat tevő zsidókra is (kuruc.info)
Az Izraellel ápolt barátság stabil pontja a magyar külpolitikának, és a magyar kormány mindent megtesz, hogy megőrizze és fejlessze a magyar és az izraeli népet összekötő barátságot - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
A hazaárulás és a hazagyilkosság közötti különbségA hazaárulás és a hazagyilkosság közötti különbség (youtube.com)
Ismeri ön Ren Jianxin-t? Pedig övé lett egész Olaszország teljes mezőgazdaságaIsmeri ön Ren Jianxin-t? Pedig övé lett egész Olaszország teljes mezőgazdasága (alternativhirek.blog)
"Ez az úr, akinek képét látják, olyan nevet visel, ami semmit nem mond az olvasók hatalmas többségének. Neve Ren Jianxin. Néhány hónapon belül, tetszik, nem tetszik, övé lesz az egész olasz mezőgazdaság. Ő a világ egyik leggazdagabb embere 500 milliárd euró áll rendelkezésére, ami megegyezik Görögország, Portugália, Szlovénia, Horvátország és Macedónia teljes bruttó nemzeti termékével."
Öngyilkos merénylők robbantottak az isztambuli reptéren: 41 halottÖngyilkos merénylők robbantottak az isztambuli reptéren: 41 halott (hvg.hu)
A hírek szerint két robbanás történt, és a szemtanúk géppisztolylövéseket hallottak a reptér parkolójában. Eddig 147 sebesültről és 41 halottról lehet tudni. Magyarok nincsenek köztük, de más külföldi állampolgárok igen. A török miniszterelnök szerint az Iszlám Állam követte el a merényleteket. Megszólalt Erdogan elnök is, felszólítva a nemzetközi közösséget a terror elleni fellépésre.
Erdogan bocsánatot kért Moszkvától az orosz harci repülőgép lelövése miattErdogan bocsánatot kért Moszkvától az orosz harci repülőgép lelövése miatt (hirado.hu)
A török elnök bocsánatot kért az orosz elnökhöz intézett üzenetében annak az orosz katonának a haláláért, akinek vadászgépét tavaly novemberben lőtte le a török légierő a szíriai határnál. "Szeretném még egyszer együttérzésemet, mélységes részvétemet nyilvánítani az életet vesztett orosz pilóta családjának, és azt kérem: bocsássanak meg! Teljes szívemmel osztozom fájdalmukban" - olvasható a Vlagyimir Putyinnak szóló üzenetben.
Az orosz hazafiak hadra foghatósága egyszerűen lenyűgözőAz orosz hazafiak hadra foghatósága egyszerűen lenyűgöző (betyarsereg.hu)
Legújabb tesztoszteron növelő videónk Tyirityán Zsolt ajánlásával, a Betyársereg tagságának és minden hazafinak! A filmben bemutatott orosz hazafiak teljesítménye lenyűgöző! Kiemelten küldeném ezt a videót a Betyársereg teljes állományának, hogy inspirálja, illetve motiválja őket, hogy az edzettség és az ütőképesség területén minél magasa
Amerika a polgárháború küszöbén! Súlyos összecsapások törtek ki CaliforniábanAmerika a polgárháború küszöbén! Súlyos összecsapások törtek ki Californiában (meteon.org)
Összecsaptak a jobboldali aktivisták a kaliforniai Sacramentóban az ellenük tüntető baloldaliakkal. Az összecsapások után legalább 10 embert szúrt sebekkel vittek kórházba. A bal és a jobb oldali szélsőségesek között egyre durvább összecsapásokra kerül sor. Csak idő kérdése, hogy fegyverropogás zaja töltse meg az amerikai utcákat.

Csak dőljetek hátra a fotelben, hideg sört a kézbe, és élvezzétek a meccseket!