Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. június 19., vasárnap

21.152 - Munkáspárt: ​Nyári gyerektáborok: 35 ezer forintos árra készülhetnek a szülőkl > 2016.06.18


Feladó:
​​
Munkáspárt Információs Iroda

Dátum: 2016. június 18. 22:55
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2016.06.18
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Munkáspárt hírlevél 2016.06.18


Kádár János megemlékezés

A XX. század legnagyobb magyar politikusára emlékezünk 2016 június 25-én, szombaton, Budapesten, Kádár János temetésének 27. évfordulóján. Gyülekező a Keleti pályaudvar előtt, Baross Gábor szobránál reggel 8 óra 30 perckor. Innen közösen vonulunk Kádár János sírjához. Gyere el, várunk! Hozd el a családodat, hívd el ismerőseidet! Mindenkinek itt a helye, akinek jó volt a szocializmus, aki becsülte Kádár Jánost!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/565270186976436/


Nyári gyerektáborok: 35 ezer forintos árra készülhetnek a szülők

Szerdán véget ér mintegy 1,2 millió általános és középiskolás diák számára a 2015/2016-os tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákok az idén is számos nyári tábor, programlehetőség közül válogathatnak a szünidő hasznos eltöltéséhez. Nyári gyerektáborok: 35 ezer forintos árra készülhetnek a szülők. (http://mfor.hu)

Bővebben...


Sztrájk! Sztrájk! Sztrájk!

Rómában este fél kilenctől éjjel fél egyig leáll a busz-, villamos- és metróközlekedés. A római tömegközlekedési vállalat dolgozóinak szakszervezete hangsúlyozta, hogy a sztrájkkal a tömegközlekedés hiányos biztonságára kívánják felhívni a figyelmet: a járművek átlagos életkora meghaladja a tíz évet, a római buszokon nincsen klímaberendezés, folyamatos a kocsik meghibásodása. Kedd este kilenc órától kezdődik az olasz vasutak (Trenitalia) dolgozóinak huszonnégy órás sztrájkja, amely elsősorban a szicíliai járatokat érinti. Június 23-24-én újabb országos vasutas sztrájkot tartanak.  Szerdán az olaszországi köztisztasági hivatalok dolgozói szüntetik be a munkát. Pénteken az olaszországi légiforgalmi irányítók sztrájkolnak 13 és 17 óra között. (http://mti.hu)

Bővebben...


Erősítsük a pártot! Szervezzük a forradalmat!

Forradalom nélkül nincs változás! Erősítsük a pártot! Szervezzük a forradalmat! E gondolatok jegyében tartotta meg a hét végén X. Kongresszusát a Spanyolország Népeinek Kommunista Pártja (PCPE). A párt főtitkára ismét Carmelo Suárez.lett. (http://pcpe.es)

Bővebben...


NATO- csúcs: Te ellened fegyverkeznek!

A NATO négy "erős" zászlóaljat fog állomásoztatni rotációs rendszerben Lengyelországban és a balti államokban, válaszul az ukrajnai orosz beavatkozásra - jelentette be Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szövetség főtitkára hétfőn Brüsszelben. Semmi kétség nem lehet afelől, hogy amit most teszünk, az válasz Oroszország Krím félszigeti és ukrajnai cselekedeteire"- mondta a főtitkár. Ezt megelőzően nem volt szó ehhez hasonló katonai jelenlétről - tette hozzá. Stoltenberg ugyanakkor kijelentette, "a védelmi és az elrettentési képességeink természetesen nem csak ezen a négy zászlóaljon nyugszanak". Hangsúlyozta: a NATO előretolt katonai jelenléte kiegészíti a gyors reagálású erők kelet- és közép-európai telepítését. (http://nato.int/)

Bővebben...


Varga megadta magát az amerikaiaknak?

A kereskedelmi kapcsolatok további bővítéséről, a magyar vállalkozások piacra jutásának támogatásáról, valamint az Európai Unió Oroszországgal szembeni szankcióiról tárgyalt Varga Mihály Budapesten Daniel Frieddel, az Amerikai Egyesült Államok szankciós politikáját koordináló nagykövettel.  Magyarország két év alatt 4,5 milliárd dollár (több mint ezermilliárd forint) exportlehetőségtől esett el, különösen a gép- és az élelmiszeripar területén - mutatott rá a tárcavezető. A magyar szakminiszter úgy véli: Oroszország ellen az ukrán válságban folytatott tevékenysége miatt kivetett uniós szankciók feloldásáról csak akkor lehet szó, ha Oroszország teljesíti a minszki megállapodásból fakadó kötelezettségeit. A következő hónapok feladata, hogy uniós szinten érdemi viták mellett elemezzék, elérték-e a büntető intézkedések a kívánt hatást - szögezte le Varga Mihály. (http://www.kormany.hu)

Bővebben...


Sztrájk Spanyolországban is

Sztrájkolnak a spanyol vasutasok és részleges sztrájkba kezdtek a madridi metró dolgozói. A sztrájk miatt vasúti járatokat töröltek, a metróra pedig a megszokottnál többet kellett várni. A spanyol vasúti közlekedési vállalat (RENFE) mozdonyvezetőit tömörítő szakszervezet (Semaf) négynaposra tervezett akciójával azért tiltakozik, mert a cég késlekedik egy áprilisban elfogadott foglalkoztatási megállapodás intézkedéseinek bevezetésével. Emellett követelik a létszámbővítést és a mozdonyvezetői állomány fiatalítását is, mert az 5200 dolgozó 85 százaléka több mint 31 éve kezdte pályáját. (http://www.elmundo.es)

Bővebben...


Orosz válaszlépések: tényleg ezt akarjuk?

Június 14-22 között behívják az orosz hadsereg tartalékos állományát, ellenőrzik felkészültségüket, állapotukat. Ugyancsak ellenőrzik a hadsereg anyagi készleteit. (http://tass.ru)

Bővebben...


Pekingben pedig mindent számon tartanak

Hszi Csin-ping, kínai elnök a következő napokban látogatást tesz Szerbiában, és Lengyelországban, találkozik a közel múltban megválasztott új vezetőkkel. Szerbia 2009-ben, a térség országai közül elsőként kötött stratégiai megállapodást Kínával. Nikolic szerb elnök személyesen vett részt a második világháborúban aratott győzelem 70. Évfordulóján rendezett ünnepségen. (http://news.xinhuanet.com)

Bővebben...


Felsőoktatás: Változtatni, amig nem lesz végleg késő!

Az első negyedévben jelentősen romlott az oktatás színvonalának megítélése a magyar nappali tagozatos felsőoktatási hallgatók körében: 39 százalékuk fogalmazott meg negatív véleményt, szemben a múlt év utolsó negyedében mért 22 százalékkal - derül ki a K&H Bank fiatalok jóléti indexének első negyedéves adataiból. A magyar diákok - nappali tagozatos felsőoktatásban tanuló hallgatók - 45 százaléka tervez külföldi munkavállalást, a budapesti diákok között pedig 60 százalék az arányuk. Az aktív keresők mindössze 29 százaléka érzi úgy, hogy megbecsülik a munkahelyén. (http://www.napi.hu)

Bővebben...


A multik miatt keresünk keveset

A német vállalatok után ma már az amerikai cégeké a második legtöbb befektetés Magyarországon - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter az Alcoa-Köfém Kft. új székesfehérvári globális szolgáltató központjának keddi átadóünnepségén. Az országban működő 1600 amerikai vállalkozás mintegy 100 ezer embert foglalkoztat.  (http://www.kormany.hu)

Bővebben...


Győzött a magyar válogatott: gratulálunk!

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Ausztriát a franciaországi Európa-bajnokság F csoportjának keddi nyitómérkőzésén. A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyarok első gólját Szalai Ádám szerezte a 62. percben, majd a 87. percben Stieber gyönyörű találattal állította be a végeredményt. (http://mti.hu)

Bővebben...


Miért támogatta a magyar kormány az Oroszország elleni szankciókat?

Egy évvel meghosszabbította az Oroszország ellen a Krím félsziget elcsatolása miatt hozott szankcióit az Európai Unió - jelentette be közleményben az uniós tanács pénteken. (http://mti.hu)

Bővebben...


Szerbia megjátssza a kínai kártyát

Ötezer rendőr és több tucat mesterlövész biztosítja Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken kezdődő háromnapos szerbiai látogatását, amelyet történelmi diplomáciai eseménynek minősítettek a nyugat-balkáni országban, kínai államfő ugyanis több mint harminc éve nem járt Szerbiában. A háromnapos látogatás alatt a bejelentések szerint a kínai és a szerb fél 24 megállapodást ír alá. Hszi Csin-ping Belgrádban a vezető politikusokkal való találkozók mellett felavatja Konfuciusz szobrát, valamint ellátogat Szerbia egyetlen acélműjébe, amelyet áprilisban vásárolt meg a kínai HBIS (Hebei Iron and Steel) 46 millió euróért. (http://mti.hu)

Bővebben...


Moszkva tér: felesleges volt átkeresztelni

Tarlós István főpolgármester hivatalosan is átadta a felújított a Széll Kálmán teret és a budai fonódó villamoshálózatot. (http://mti.hu)

Bővebben...