Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. június 19., vasárnap

21.151 - Szerbia: “Inkább menjenek Magyarországra a migránsok, a mi országunk nem lesz parkoló!” > 2016-06-17

Szerbia: "Inkább menjenek Magyarországra a migránsok, a mi országunk nem lesz parkoló!"

By  | 2016-06-17

hungary-refugee

Szerbia attól tart, hogy országuk lesz a menekültek parkolóhelye, és ezt semmiképp nem szeretné. Ugyanakkor folyamatosan nő Röszkénél a migránstábor…
A déli országhatárnál gyülekező  migránsok újabb csoportjai Macedónián és Bulgárián keresztül jönnek fel Belgrádig, majd Szabadkáig, ahol embercsempészek hada vár rájuk, és horribilis összegekért „segítik őket át" a határon, értesült a hirado.hu.
A tudósító szerint 1000 és 3000 euró közötti összegeket kérnek a Szabadka és a magyar határ közötti, nagyjából 20 km-es szakaszra. Persze vannak, akik Belgrádból érkeznek. Az embercsempészek csupán az átkelőig hozzák a bevándorlókat, nem vállalják, hogy áthozzák őket magyar területre.
Ezután vagy a beléptetési ponton várják meg, hogy legálisan beléphetnek-e magyar területre, vagy a kerítést átvágva indulnak tovább.
Az Országgyűlés hétfői döntése óta azonban akiket a határtól 8 kilométeren belül feltartóztatnak a hatóságok, azokat visszakísérik a belépési pontra, ahol menekültügyi kérelmet terjeszthetnek elő.
A hírrel kapcsolatban megszólalt a szerb szociális miniszter is, miután a szerb sajtó úgy értelmezte a magyar Országgyűlés döntését, hogy a határtól 8 kilométerre elfogott illegális migránsokat Szerbiába fogják visszatoloncolni.
Aleksandar Vulin az MTI tudósítója szerint leszögezte, hogy ilyet egyetlen ország sem kényszeríthet rá a másikra következmények nélkül, és ha Szerbia is hasonlóképpen járna el, akkor a dominóhatás Törökországig terjedne. Aláhúzta, hogy Szerbia nem lesz a migránsok "parkolóhelye", azaz olyan terület, ahova vissza lehet mindenkit küldeni, mert valaki úgy döntött.
forrás: ripost.hu