Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. június 26., vasárnap

21.183 - ​Kádár János megemlékezés > ​Munkáspárt > 2016.06.24


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2016. június 24. 23:16
Tárgy:
A Munkáspárt szolidáris a közalkalmazottakkal
Címzett: jozsef@kutasi.eu


​​
Munkáspárt hírlevél 2016.06.24


​​
Kádár János megemlékezés

A XX. század legnagyobb magyar politikusára emlékezünk 2016 június 25-én, szombaton, Budapesten, Kádár János temetésének 27. évfordulóján. Gyülekező a Keleti pályaudvar előtt, Baross Gábor szobránál reggel 8 óra 30 perckor. Innen közösen vonulunk Kádár János sírjához. Gyere el, várunk! Hozd el a családodat, hívd el ismerőseidet! Mindenkinek itt a helye, akinek jó volt a szocializmus, aki becsülte Kádár Jánost!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/565270186976436/


Belarusz szépe

A 23 éves minszki lány Polina Borodacsova lett 2016-ban Belarusz Szépe. Ő képviseli az országot a világszépe-versenyen. (http://telegraf.by)

Bővebben...


A sógorék még mindig jobban élnek

Hiába a látványos tavalyi GDP-növekedés, egy friss statisztika szerint az EU-hoz történő felzárkózásban semmit sem léptünk előre. Az egy főre jutó vásárlóerő-paritáson számolt GDP az uniós átlag 68 százaléka volt tavaly, ez éppen megegyezik az egy évvel korábbival.  (http://mfor.hu)

Bővebben...


Nagy a baj a MÁV-nál

Nem kaptak béremelést, ezért folyamatosan hagyják el a MÁV-ot a szakértők, mérnökök, a közép- és felsővezetők. A helyzeten pedig az sem segít, hogy a társaság mindössze pár tízezer forintos gyorssegéllyel próbálja maradásra bírni őket - közölte a Vasutasok Szakszervezete. (https://szakszervezetek.hu)

Bővebben...


A szerb dolgozók fizetnek az EU-tagságért

A szerbiai államháztartás fenntarthatóságához szükséges megtakarításokat csak úgy lehetne elérni, ha az állami bérek összege 2017-ben, a nyugdíjaké pedig 2018-ban is változatlan maradna, jelentette ki Pavle Petrović, a Fiskális Tanács elnöke. Emlékeztetett: a cél az, hogy a nyugdíjak a GDP 11 százalékát tegyék ki, az állami bérek pedig nyolc százalékát, de mindkét érték ennél magasabb. Reális az, hogy az eddigi 15 ezren felül további 10-15 ezerrel csökkenjen az állami dolgozók száma, a továbbiaknak a különböző szektorok, így az egészségügy meg az oktatásügy reformjára kell alapulnia. (http://www.vajma.info)

Bővebben...


A francia szakszervezet az EB idején is tüntetnek

A francia szakszervezetek kategorikus nemet mondtak a francia rendőrség azon javaslatára, hogy június 23-án ne kerüljön sor a munkatörvény könyve elleni tüntetésre, tekintettel az EB-rendezvényeire. (www.lemonde.fr).

Bővebben...


Belarusz jövőjéről tárgyalnak

Ma kezdi munkáját az V. Belarusz Össznépi Gyűlés. Megvitatják az ország 2016-2021-re vonatkozó fejlesztési terveit. Az ország minden társadalmi rétege képviseletében 2500 küldött vesz részt. (http://www.belta.by)

Bővebben...


​​
A Munkáspárt szolidáris a közalkalmazottakkal

Ma két órás sztrájkra készül a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), mivel a kormány 2015 végén visszamondta az általános béremelést, és az önkormányzati dolgozókat kizárva, a közszolgák csak egy kis részének rendezi a bérét. Ráadásul egy új törvényt hozott létre, ahová mindenkit át fog emelni, kivéve az önkormányzati dolgozókat, akiknek 8 éve nem nyúltak a béréhez. A kormány szerint nincs is közük azokhoz a bérekhez: a munkáltató az önkormányzat és nem az állam, emeljen az önkormányzat fizetést. (https://szakszervezetek.hu)

Bővebben...


"A hazáért! Sztálinért!"

75 évvel ezelőtt, június 22-én hajnalban a fasiszta Németország és szövetségesei megtámadták a Szovjetuniót. Megkezdődött a szovjet nép Nagy Honvédő Háborúja. (https://kprf.ru)

Bővebben...


Hajrá Bencsik Gábor! Hajrá Munkáspárt!

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap a Nógrád megyei Kutasón. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a 2014 őszén megválasztott képviselő-testület feloszlatta magát - tájékoztatta a mátraszőlősi közös önkormányzati hivatal aljegyzője az MTI-t. Kutasó választásra jogosult 92 lakosa három polgármesterjelöltre - Noskó Sándor (független), Berta Imre (független), Bencsik Gábor (Magyar Munkáspárt) -, és tíz képviselőjelöltre szavazhat. A képviselőjelöltek közül ketten a Magyar Munkáspárt színeiben indulnak, nyolcan függetlenként. (http://mti.hu)

Bővebben...


TTIP: a Munkáspárt támogatja a civilszervezeteket

Több mint 50 civil szervezet nyílt levélben arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy az EU tagállamok kormányfőinek június 28-i találkozóján Magyarország ne támogassa a transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP) ügyében az Európai Bizottságnak korábban adott felhatalmazás megerősítését. (http://mti.hu)

Bővebben...


Magyar-portugál 3:3!

Június 22-én a magyar-portugál EB- találkozón 3-3-as döntetlent ért el a magyar válogatott. (http://mti.hu)

Bővebben...


Sztrájkoltak a közalkalmazottak.

Sztrájkoltak a közalkalmazottak. Boros Péterné szakszervezeti elnök szerint csaknem 4800 fővel „rendben megkezdődött" a demonstráció, a sztrájktörvényben meghatározott 50 százalékos támogatottságot meghaladva, a csatlakozó önkormányzatoknál csaknem száz százalékos volt a sztrájk támogatottsága. Boros Péterné az akció befejeztével elmondta: azt kívánják elérni, hogy a kormány tárgyaljon velük. Van az önkormányzati érdekszövetségeknek szakmai koncepciója, elkészült egy törvénytervezet is a közszolgálati életpályáról a hozzárendelt bértáblázattal, és ezt az önkormányzati érdekszövetségekkel közösen szeretnék a kormány elé terjeszteni. (https://szakszervezetek.hu)

Bővebben...


London: egy percig sem maradunk az EU-ban!

A BBC folyamatosan frissített adatai szerint a brit szavazók 72.2 százaléka vett részt az EU-tagságról szóló népszavazásban. A péntek reggeli állás szerint 51.9 százalék a kilépésre, 48.1 százalék a bent maradásra szavazott. (http://www.bbc.com)

Bővebben...


Szavazzunk Holbik Mártonra! Szavazzunk a Munkáspártra!

A Komárom-Esztergom megyei Dunaalmás községben a képviselő-testület önfeloszlatása miatt lesz időközi választás. A polgármesteri posztért hárman indulnak: Ollé Árpád és Domján Viktor függetlenként, Holbik Márton a Magyar Munkáspárt színeiben. (http://mti.hu)

Bővebben...


Hajrá Kassai Norbert! Hajrá Munkáspárt!

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kisújszálláson egyéni választókerületi képviselőt választanak. A képviselői helyért öt jelölt indul: Máthé Zsolt Lajos (független), Kui Lajos (Fidesz-Kisújszállási Nagykun Polgári Kör), Monoki Gábor (független), Kubicsek Gyula (Jobbik) és Kassai Norbert (Magyar Munkáspárt). (http://mti.hu)

Bővebben...


A multi belőlünk él jól

A munkavállalói érdekképviselet nyílt levéllel fordul az OBI vezetőjéhez és a magyarországi OBI német anyacégéhez, ugyanis az idei bértárgyalások eredménytelenül zárultak - közölte a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a Kisalfölddel. cég utoljára 2009-ben emelte meg a béreket, így hét év alatt a munkabérek elértéktelenedtek és a garantált bérminimum emelkedése miatt összecsúsztak. Ha csupán a garantált bérminimum időközben megvalósult emelkedésének mértékét vesszük figyelembe, idén legalább 18 százalékos béremelést kellett volna kapniuk a munkavállalóknak." – fogalmaz a közlemény. (http://www.kisalfold.hu)

Bővebben...


Honvédség: szétkenik a problémát megoldás helyett

A célunk az, hogy területi elven - a területi védelmet visszaemelve a biztonsági gondolkodásunkba - ujjászervezzük a Magyar Honvédség tartalékos rendszerét" – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter. Hozzátette: „Azt szeretnénk, hogy mind a 197 járásban legyenek tartalékos alegységek, amelyek, ha bármi baj történik, hadra foghatóak és segítik a rendőrség, valamint a hivatásos és a szerződéses állomány munkáját." (http://honvedelem.hu)

Bővebben...