Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. június 10., péntek

21.140 - ​Szétesett az EU támogatási rendszere a magyar korrupció miatt 2016. június 09. NOL


Feladó: Nemzeti Hirhalo
Dátum: 2016. június 10. 12:38
Tárgy: [Lapszemle] Szétesett az EU támogatási rendszere a magyar korrupció miatt 
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 június 10.
Locations of visitors to this page
Támogatás
99Húszmillió!
Feliratkozás
Olvasás honlapon Programajánló Facebook
Június 4-én hetedik alkalommal rendezett megmozdulást Versailles-ban, a trianoni békeparancs városában a Magyarok Világszövetsége


A legnagyobb megmozdulás az első volt, 2010-ben, Trianon 90. évfordulóján, amelyen mintegy kétezren vettek részt. Versailles életében a legmélyebb nyomot a 95. évfordulón szervezett megmozdulás hagyta, amikor több százan vonultak végig Versailles utcáin, közöttük sokan népviseletben, és dörgött a Vesszen Trianon! Idé n kevese n voltak, mintegy ötvenen, ám a megmozdulás az egyik legsikeresebbként marad meg a francia királyi város emlékezetében. A meglepő végeredmény több fontos tényező egybeesésének köszönhető: összeszedett program, világos üzenet, fontos szimbolikus eszközök, harsány tüntetés.

Június 4-én hetedik alkalommal rendezett megmozdulást Versailles-ban, a trianoni békeparancs városában a Magyarok Világszövetsége

A Trianon-ellenes megmozdulás idén is a Szent Lajos székesegyház előtti téren zajlott. A székesegyház bejáratához vezető lépcsőzet szolgált idén is szónoki emelvényként. A megmozdulás arculatát meghatározóan alakította a Szent Korona hiteles másolata, amelyet a kaposvári Rónai Attila bocsátott rendelkezésre, Tóth István által. A Szent Korona látványa által uralt teret jól egészítették ki a Történelmi Vitézi Rend székkapitánya, v. Bucsy László által rendelkezésre bocsátott zászlók, amelyek megjelenítették a történelmi Magyarország 64 vármegyéjét.

A Szent Lajos székesegyház előtti téren Varga Tamás, a megmozdulás szervező bizottsága párizsi ágának képviselője volt a narrátor. Elkísérte őt felesége, Bernadett és három gyermekük.

A megmozdulás szónoka Patrubány Miklós volt, aki világos üzenetet fogalmazott meg a magyar politikai osztály számára, megjelölve azt az utat, amelyen haladva a magyar nemzet úrrá tud lenni a Trianon okozta válságon.

Léh Tibor, párizsi ügyvéd, az MVSZ Franciaországi Országos Tanácsának elnöke francia nyelven összefoglalta a Magyarok Világszövetsége elnökének üzenetét.

Varjas János budapesti költő Trianon-ellenes versét szavalta.

A Himnusz és a Székely Himnusz éneklésével kezdődő és a Szózattal végződő rendezvény után a részvevők menetoszlopba fejlődtek, Karsay Péter, az MVSZ térségi alelnöke vezetésével. Elöl az MVSZ zászlaja haladt, ezt követte Tolnai Attila két hatalmas, 6 méteres lobogója, egy címeres nemzeti színű és egy székely lobogó, amelyeket két salgótarjáni fiú vitt és két székesfehérvári hölgy kísért. A menetelők ugyanazon az egyórás útvonalon haladtak végig, mint tavaly, végig skandálva: Vesszen Trianon! Székelyföld nem Románia! Felvidék nem Szlovákia! Délvidék nem Szerbia! Őrvidék nem Ausztria! Kárpátalja nem Ukrajna! Vesszen, vesszen Trianon! Voltak a menetben felvidékiek, erdélyiek, délvidékiek, magyarországiak, franciaországiak és más nyugat-európai országbeliek egyaránt. A menet indulása előtt az egész teret betöltő hangosítón bejátszották a francia énekes, Gerome által franciára fordított és énekelt Demjén Ferenc dalt: Kell még egy szó. A zord idő miatt az idén elmaradt Hadady László szokásos oboajátéka.

Minden tüntetőnél francia és angol nyelvű szórólap volt Trianon pusztításáról, amelyeket a járókelőknek osztogattak, a felvonulásban részt vevő gyerekek pedig az út szélén parkoló gépkocsik ablaktörlője alá tűzték. Nagy sikere volt a Trianon Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, egyben MVSZ-küldötte, Dalmay Árpád által készíttetett színes képeslapoknak, amelyek egyik oldalukon Magyarország évezredes áldozatát jelenítik meg az európai kereszténység védelmében, másik oldalukon pedig azt, amivel véráldozatunkat Európa "díjazta": a trianoni ország-csonkítást.

A tüntető menetet kerékpáros rendőrök kísérték, a Trianon szálloda előtt pedig lovas rendőrök fogadták.

Ima hangzott el itt Magyarországért, és a részvevők elénekelték a régi magyar himnuszt, a Boldogasszony anyánk című egyházi éneket.

A Szent Korona másolatának elvitele, a 64 vármegye zászlainak megszerzése, a hangosítás és a nélkülözhetetlen áramfejlesztő, valamint a video-felvétel készítése Tarczi István érdeme, akinek ebbeni fáradozásait tettekkel és anyagilag is támogatta barátja, Kertész József vállalkozó, valamint a Párizsban élő MVSZ-tag, Jankovich István. Minden részvevő kapott egy névre szóló, színes, nyomtatott Emléklapot, amelyet Karsay Péter készíttetett.

A Versailles-i Trianon-megmozdulást miként az előzőeket sem támogatta sem a magyar állam, sem valamely alapítvány. A rendezvényt szervezését, hatósági engedélyeztetését teljes egészében a Magyarok Világszövetsége végezte, az anyagiakat pedig részben az MVSZ, részben maguk a részvevők, részben magánadakozók biztosították. Miként eddig is.

A hetedik alkalommal megrendezett Versailles-i összmagyar megmozdulás érezhető nyomot hagyott a város életében. Az utca emberei rokonszenvvel figyelték a vonulókat, ismerősként köszöntötték őket. Egy kirendelt francia rendőr elmondta: szolgálati feladatként, munkaköri leírásban ismertették velük, hogy Magyarországot mily mértékben csonkították meg a trianoni békeparanccsal 1920. június 4-én...

Lassan, de érik a Versailles-i összmagyar megmozdulások gyümölcse.
Vesszen Trianon!

MVSZ Sajtószolgálat
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=vysH55n0QWg



Mindig felzárkózunk valamilyen ....izmushoz,
pedig semmi keresnivalónk!



Kezünkben van a világ egyetlen olyan jogrendje, ami nem évül el, ami választ ad mindazokra a problémákra amitől ma szenved az egész emberiség, ennek ellenére mindig felvárakoztatnak oda ahol semmi keresnivalónk.


​​
Szétesett az EU támogatási rendszere a magyar korrupció miatt

2016. június 09. NOL

Gyakorlatilag nincs olyan uniós támogatási program, ahol az Európai Bizottság ne talált volna súlyos, a kifizetések részleges vagy teljes felfüggesztését indokolttá tevő visszaéléseket - derül ki abból a válaszból, amit Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselőjének kérdésére küldött Walter Deffaa, a bizottság regionális főigazgatóságának vezetője.

A levélből kirajzolódó kép szerint a támogatások odaítélésénél nem eseti, hanem általános, rendszerszintű problémák mutatkoznak.

Jávor azt kérdezte a felzárkóztatási támogatásokért felelős főigazgatóságtól, hogy mely operatív programokat kellett felfüggeszteni a szabálytalanságok miatt, és milyen következményei lesznek az Európai Bizottság közbeavatkozásának. Deffaa, a DG Regio főigazgatójának válasza szerint a 2007-2013-as programozási időszakra vonatkozóan az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és a Kohéziós Alap programjai közül a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (OP), a Dél-dunántúli OP, az Észak-alföldi OP, az Észak-magyarországi OP, a Közép-dunántúli OP, a Nyugat-dunántúli OP, a Társadalmi Infrastruktúra OP, a Közép-magyarországi OP és a Közlekedés OP esetében, az Európai Szociális Alap programjai közül pedig Társadalmi Megújulás OP kapcsán került sor a kifizetések felfüggesztésére.

A Társadalmi infrastruktúra OP és a Társadalmi megújulás OP teljes egészében leállt a bizottsági közbelépés nyomán, a többi operatív programnál részleges felfüggesztést írt elő az uniós testület.

Kurucz Árpád / Népszabadság/archív
A 8,9 milliárdos összköltségből 6,7 milliárd forintnyi EU-támogatással épített Várkert Bazár avatója. Sok sebből vérzik a gyakorlat

Az EP-képviselő arra is rákérdezett, hogy a példátlanul széles felfüggesztési hullámon belül mi volt a pontos oka az egyes szankcióknak. A Gazdaságfejlesztési OP esetében a kormány által kiválasztott projektek nem illeszkedtek a Brüsszellel előzetesen egyeztetett fejlesztési prioritásokhoz (vagyis másra költöttük az EU pénzét, mint amiben megegyeztünk), és általános volt a támogatott beruházások túlárazása.

Az egyes földrajzi régiók, illetve a közlekedés fejlesztését célzó operatív programok a potenciális pályázók körét indokolatlanul leszűkítő pályázati kritériumok miatt akadtak fent a bizottság szűrőjén - ebben a körben az aszfaltügy keltette a legnagyobb visszhangot; a diszkriminatív, korrupciógyanús kiválasztási gyakorlat többek között a Strabag, a Közgép és a Swietelsky cégeknek kedvezett, az uniós kifogás miatt 48 milliárd forintos büntetést kell fizetnünk.

A Társadami megújulás OP-nál szintén a túlárazás, illetve az értelmetlen és az előzetesen rögzített célokkal sokszor ellentétes hatású projektek támogatása miatt avatkozott közbe a bizottság, itt 40 milliárd forint került veszélybe az Öveges programként elhíresült tanteremfelújítási és tanagyagírási visszaélés-sorozat miatt. A Társadalmi infrastruktúra OP esetében a pályázatok ellenőrzését találták elégtelennek a brüsszeli ellenőrök, és szintén tízmilliárdos nagyságrendű büntetést helyeztek kilátásba.

A lapunk birtokában lévő Deffaa-levél nem minősíti a sok sebből vérző támogatási gyakorlatot. Jávor Facebook-oldalán úgy foglalta össze a levél tanulságait: egy alapjaiban korrupt, visszaélésszerűen üzemeltetett uniós pénzfelhasználási rendszert körvonalaznak a bizottság észrevételei, amelyet a pénzelosztás irányító rendszerétől a közbeszerzések kiírásán és lebonyolításán keresztül a nyertes projektek kiválasztásáig és az árak megállapításáig minden elemében a korrupciós haszon maximalizálásának szándéka determinált.



Egy tízmilliárd forintos beruházási program keretében hatvan vállalkozás kap lehetőséget Afrikában.

Tízmilliárd forintos beruházási program keretében hatvan magyar kis- és közepes vállalkozás építi fel Laosz élelmiszeripari és élelmiszerbiztonsági rendszerét - közölte az MTI-vel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. (Megjegyzés: Laosz ázsiai ország, nem afrikai... Egyiptom afrikai ország, oda 176 milliárd forintunkat talicskázták ki!)

A beruházási programhoz (az ázsiai Laoszba) az Eximbank nyújt finanszírozást 30 millió dolláros kötött segélyhitel formájában.

A program Szijjártó szerint több éves piaci lehetőséget jelent a magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatok számára az afrikai országban, ahol a mezőgazdaság a GDP 26,5 százalékát adja. A miniszter hozzátette: mivel Laosz vámunióban van az ASEAN-tagországokkal, a vállalkozások előtt hatszázmillió lakosú piacon nyílik lehetőség. (MTI)

Sem az MTI-nek, sem a külügyérnek nem tűnt fel, hogy Laosz nem Afrikában van!

Itthon tényleg minden rendben van?? A napokban egy budapesti pékség bukott le amiatt, hogy tele volt csótánnyal a helyiség, ahol készült a nép kenyere.

Nagyon nagy baj, hogy retekben készülnek sokszor raktárakban, garázsokban az élelmiszereink. Az elkövetők a lebukáskor kifizetik a bírságot, kitakarítanak, és folytatják tovább gyalázatos, általában áfa-csaláson is alapuló tetteiket! Miután itthon minden rendben van, azt követően kellene a fél világon szórni széjjel a MAGYAR ADÓFIZETŐK PÉNZÉT! Emiatt is jöhetnek majd a megszorítások.

Le kellene állítani ezeket a csalfa "üzleteket"! Észhez kellene térni, mert már a fél ország éhkoppra került!
SVPSZ



Ez nem "mutyis", hanem a magyar nemzetet eláruló földrabló politika!!!

A "mutyi" röhejes szó, a kabaréba való, - nyilván onnan is származik -, amit azért találtak ki,
hogy ne vegyük komolyan azt, amire használják!!!
Mondván: "Ne foglalkozzunk ilyen jelentéktelen kis mutyikkal"!!!
"privatizáció-mutyi"
"idegen multik ránkszabadítása-mutyi"
'NATO-mutyi"
"EU-mutyi"
"bankkonszolidáció-mutyi"
"politikai gyilkosságok-mutyi"
"nagyberuházás-mutyi"
"magánnyugdíjpénztár-mutyi"
"trafik-mutyi"
"közbeszerzés-mutyi"
"kórház-mutyi"
"kaszinó-mutyi"
"offshore-mutyi"
"választási-mutyi"
"pártpénz-mutyi"
"korrupció-mutyi"
"föld-mutyi"

A megtévesztés, csalás, rablás, gyilkolás BŰNCSELEKMÉNY!
Bűncselekményre nincs mentelmi jog, meg bocsánatkérés, ezekért bűnhődni kell!!!
Reméljük, hamarosan "kivégzés-mutyi", meg "börtön-mutyi" lesz az ellenszolgáltatás az elmúlt
27 évben fosztogató politikai rablóbandák tagjainak!
MAGYAR EMBER HASZNÁLD MAGYAR NYELVEDET, NEVEZD NEVÉN A DOLGOKAT, S AKKOR
NEM TUDNAK MAJD HÜLYÉT CSINÁLNI BELŐLED AZ IDEGENEK A SAJÁT HAZÁDBAN!

Kapcsolódó:
Volner: Orbán egy kiégett emberVolner: Orbán egy kiégett ember, "akit csak a foci és a korrupcióban való részvétel érdekel" (pestisracok.hu)
Volner János azt mondta a Népszavának, polgári pert indít a kormányfő ellen, aki a parlamentben adócsalónak nevezte, amikor arról érdeklődött azonnali kérdésében, "Kicsoda Habony Árpád?". Mint korábban megírtuk, Orbán Viktor ezúttal sem válaszolt érdemben, de azt mondta, kérdezője "adócsaló".
15 évébe telt Orbán kedvencének a nyolc osztály15 évébe telt Orbán kedvencének a nyolc osztály (kormanyvalsag.info)
Hosszú hónapokon át tartó kutatómunka és bírósági per útján sikerült fényt derítenie a RomNet-nek Farkas Flórián alapvégzettségére. Az eredmény meglepő: a fideszes országgyűlési képviselőséget és miniszterelnöki biztosi pozíciót is betöltő roma politikus az általános iskolai végzettségét 15 év alatt szerezte meg, ráadásul a nyolcadikat nagy valószínűséggel egy esti iskola börtöntagozatán járta ki.
Polt Péter titkos 70 milliós ingatlana70 milliós luxuslakást "felejtett" ki vagyonnyilatkozatából a legfőbb ügyész (blikk.hu)
Balatonfüred - Saját homokos strand, 450 méteres wellnesskomplexum fedett medencével és szaunákkal, valamint pihenőliget is tartozik azokhoz az igényes kis balatoni luxusingatlanhoz, amely Polt Péternek is szemet ütött. Csakhogy a legfőbb ügyész adóbevallásában nem szerepel a 70 milliós kiadás.
Már a kormányszóvivő nyilatkozik az FHB elleni nyomozásról (444.hu)
Kovács Zoltán kormányszóvivő arról beszélt az M1-en, hogy milyen pártatlan az FHB elleni nyomozás. Egy rendőrségi akció pártatlanságát semmi sem jelzi jobban, mint amikor a megkezdése után rögtön a kormányszóvivő beszél róla, hogy az.
Rogán nagyon felkapta a vizet, amikor Vizoviczkiről kérdeztékRogán nagyon felkapta a vizet, amikor Vizoviczkiről kérdezték (civilhetes.net)
A volt kerületi polgármester neve többször is előkerül a lehallgatási jegyzőkönyvekben, de egyből perrel fenyegetett, amikor megkeresték ezzel kapcsolatban. Rendkívül alapos cikksorozatban dolgozza fel a 444 a fővárost két évtizeden át uraló Vizoviczki László tündöklését és bukását. Vizoviczki rengeteg szórakozóhelyre rátette a kezét, sőt, a hatóságok is a zsebében voltak, és gyakran kérkedett azzal, hogy ő mondja meg, ki hol milyen vendéglátóhelyet nyithat.
Időhúzásra játszik a törvényszék Tarsolyék ügyében?Időhúzásra játszik a törvényszék Tarsolyék ügyében? (nol.hu)
Még mindig nem tudni, mikor áll bíróság elé Tarsoly Csaba. A védelem és a bíróság egyelőre a főügyészség ezeroldalas hiánypótlását tanulmányozza. Még az iratok benyújtása napján postázta az ügyben érdekelt védőknek a Fővárosi Törvényszék azt az ezeroldalas hiánypótlást, amellyel - a bíróság végzésének eleget téve - a Fővárosi Főügyészség kiegészítette a Quaestor-ügy február 5-én benyújtott vádiratát - közölte érdeklődésünkre a Fővárosi Törvényszék.
A várfelújítás lehet az újabb bombaüzletA várfelújítás lehet az újabb bombaüzlet (hvg.hu)
Nincs megállás, kastélyok és várak építésébe fog a kormány, főleg uniós pénzből. Hirtelen egy csomó romból műemlék lett, azok felújítására több pénzt lehet kérni, mint egy sima renoválásra. Tuzson Bence kormányzati kommunikációs államtitkár a budai Várban a Lovarda alapkőletételekor már megemlítette, hogy a kormány újjáépíti a magyarországi várakat, ezen a héten pedig a Parlament elfogadta
Orbán Viktor személyesen köszönte meg az ügyészeknek, hogy hatalomban tartjákOrbán Viktor személyesen köszönte meg az ügyészeknek, hogy hatalomban tartják (b1.blog.hu)
Akinek szeme van, illetve az utóbbi 15 évben nem egy ürgelyukban élt, annak számára már tökéletesen nyilvánvaló, hogy mi az ügyészség dolga az Orbán-rezsimben. Ha másból nem, hát abból, hogy már bírói ítélet is van arról, hogy az ügyészség nem üldözi, nem is próbálja felderíteni a Fideszhez köthető gazdasági bűncselekményeket.
Nem épült semmi fél milliárdból, de az állam kifizette a támogatástNem épült semmi fél milliárdból, de az állam kifizette a támogatást (index.hu)
Semmi nem épült meg a bicskei tápszergyárból, de a Nemzetgazdasági Minisztérium késznek nyilvánította a beruházást. Így lett gyakorlatilag vissza nem térítendő kölcsön a tárca 558 millió forintos EU-s támogatásából, mondta el Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós politikusa a párt csütörtöki Korrupcióinfóján az MTI szerint.
Rettegnek a Fideszben Tarsoly listájátólRettegnek a Fideszben Tarsoly listájától (sztarklikk.hu)
Tarsoly Csaba letartóztatott Quaestor-vezető állítólag listát vezetett arról, hogy kinek mikor mennyi kenőpénzt adott, írja a Vasárnapi Hírek. A lapnak rendőrségi és kormányközeli források megerősítették: a listán, amelyet a házkutatás során találtak meg a nyomozók, egy magas rangú kormányzati tisztviselő neve és a nevéhez tartozó százmilliós nagyságrendű összeg is szerepel.
Gazdaságaik felszámolására készülnek a legelők nélkül maradt, kisemmizett gazdák a HortobágyonGazdaságaik felszámolására készülnek a legelők nélkül maradt, kisemmizett gazdák a Hortobágyon (vimeo.com)
A Hortobágyi Nemzeti Park területén a földpályázatok során nem az évtizedek óta ott legeltető gazdák kapták meg a földeket, hanem sok esetben olyan emberek, akiknek állataik sincsenek. Több tízezer állat maradt így legelő nélkül, a gazdák lehetőségei pedig fogynak.
Ma még elképzelhetetlen szegénység vár nyolcmillió magyarraMa még elképzelhetetlen szegénység vár nyolcmillió magyarra (felhaborito.info)
Orbán a napokban válságtanácskozást hívott össze, megismerve az első negyedéves GDP adatot, amely az utolsó helyre volt elég Európában. Mielőtt továbbmegyek a gondolatmenetben, kérem az olvasót, álljon meg egy pillanatra, és gondolkozzon el, milyen minőségű kormányzás folyhat ebben az országban, ha a miniszterelnököt május végén meglepik az első negyedéves adatok! A miniszterelnöknek legkésőbb február végén ismernie kellene a januári, március végén a februári stb. adatokat, ha már eddig nem tudta, hogy a gazdasági kormányzás adott logikája, amely a magyar hozzáadott érték folyamatos csökkenését eredményezi, versenyképtelenségbe taszítja az országot.
Kövér: 700 törvényt hoztunk, egyik sem volt elhamarkodottKövér: 700 törvényt hoztunk, egyik sem volt elhamarkodott (index.hu)
Az első négy évben 700 törvényt fogadott el az Országgyűlés, és ezek között egy sem akadt, amelyről időközben kiderült volna, hogy elhamarkodott - jelentette ki Kövér László az Országgyűlés elnöke a Nemzeti Fórum Kölcsey Körének rendezvényén szerdán. Szerinte ez igaz az oktatási rendszer átalakításáról szóló törvényre is.
Már nem nyomoz a rendőrség Tiborczék lámpái miattMár nem nyomoz a rendőrség Tiborczék lámpái miatt (direkt36.hu)
A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette az Elios Innovatív Zrt. LED-lámpás beruházásai miatt tavaly év elején indított nyomozást. A feljelentők a napokban kapták kézhez a nyomozás elutasításáról szóló határozatot és az indoklást. A Direkt36 tavaly több cikket is közölt az Elios által elnyert közvilágítási pályázatokról.
Nyakunkon a nyugdíjkatasztrófa: drasztikusan emelkedhet azok száma, akik alig kapnak ellátástNyakunkon a nyugdíjkatasztrófa: drasztikusan emelkedhet azok száma, akik alig kapnak ellátást (24.hu)
2030-2040-re a nyugdíjak helyettesítési rátája (a jelenlegi 89 százalékról) 50 százalékra is csökkenhet. Ez azt jelenti, hogy az aktív évek idején megszokott jövedelem kevesebb, mint felével számolhat a munkavállaló időskori ellátásként - mondta a hvg.hu-nak Matits Ágnes. A nyugdíjszakértő szerint már azoknak is jelentős életminőség-romlással kell számolniuk, akiknek viszonylag normális volt a fizetésük, de nem készültek fel az időskori éveikre.
Hiteles közlésHiteles közlés (hirtv.hu)
Érvényesek a devizaalapú hitelszerződések, hiába forintban szerepel bennük a felvett összeg. A Kúria jogegységi határozata a bankok javára döntheti el a folyamatban lévő pereket. Vendég: Bihari Krisztina ügyvéd.
Milliárdos beruházások készülnek Matolcsy feleségének falujábanMilliárdos beruházások készülnek Matolcsy feleségének falujában (index.hu)
A Matolcsy György felesége vezette Balatonakarattya brutális gazdasági fejlődésbe kezd, ha megvalósulnak legújabb terveik. Az önkormányzat által a jövő évre előrevetített közbeszerzések közel kétmilliárd forintra rúgnak, Matolcsy Gyöngyi pedig már céget is alapított a hatékonyabb pályázás érdekében, írja a Világgazdaság.
Nincs elég baj a kórházaknál, a Fidesz most belepiszkál a rendszerbeNincs elég baj a kórházaknál, a Fidesz most belepiszkál a rendszerbe (propeller.hu)
Megszűnik a kórházak gazdálkodási önállósága, jogilag pedig beolvadnak a tervezett kancelláriákba, ha a kormány az egészségügyi államtitkárság által javasolt változatot fogadja el szerdai ülésén. A tervek szerint 2017-től felálló kancellária-rendszertől tízmilliárd forintos megtakarítást várnak az egészségügyben - írja a Magyar Idők.
Orbán maffiaállama - Megrázó írás egy amerikai professzortólOrbán "maffiaállama" - Megrázó írás egy amerikai professzortól (nepszava.hu)
Jon Van Til amerikai politológus professzor megdöbbentőnek találta, milyen szervezetten rombolja a magyarok mindennapi életét Orbán Viktor "maffiaállama". Szerinte romkocsmáival és múzeumaival Disneylanddé válhat Magyarország, amelynek barátságtalan lakói képtelenek megoldani a modern társadalmak szociális problémáit, és amelyet korrupt politikai-gazdasági rendszere miatt kinevetnek a külföldiek és elkerül a külföldi tőke. A szakember vendégtanárként végzett munkája közben szerzett tapasztalatait írta le Budapestről.
Hatalmasat gyengült a Fidesz - egyetlen hónap alattHatalmasat gyengült a Fidesz - egyetlen hónap alatt (balrad.com)
Nyolc százalékkal csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága az elmúlt hónaphoz képest, a kormánypártok népszerűségének csökkenéséből leginkább a kisebb baloldali pártok profitáltak, derül ki a Republikon Intézet májusi, reprezentatív közvélemény-kutatásából. A Fidesz-KDNP áprilisban még a pártválasztók 51 százalékának támogatását tudhatta maga mögött, májusra ez az arány 43 százalékra olvadt, ugyanebben a kategóriában a megkérdezettek 20 százaléka az MSZP-t, 18 százalékuk pedig a Jobbikot támogatja.
Volt és aktív belügyesek a tanártüntetések élvonalábanVolt és aktív belügyesek a tanártüntetések élvonalában (pestisracok.hu)
A pedagógustüntetések vezéralakja, Pukli István felesége az Alkotmányvédelmi Hivatalnál dolgozik - értesült a PestiSrácok.hu. A Tanítanék Mozgalom vezetője portálunknak annyit ismert el, hogy neje valóban a Belügyminisztérium munkatársa, de mivel nem közszereplő, az a nyilvánosságra nem tartozik. Forrásaink arra is felhívták a figyelmünket, hogy a tanártüntetések vezéralakjai közé tartozik az elmúlt rendszer egyik hírhedt tartótisztje, valamint fia, aki a Helsinki Bizottság munkatársa.



Déli határszakaszunk ostrom alatt - A magyar nép harcolni fog!
június 9, 2016 betyarsereg.hu

Déli határszakaszunk ostrom alatt, naponta kapjuk a megdöbbentő híreket, hogy a betolakodók hordái bontják a védelmi kerítést és minden erejükkel azon vannak, hogy bejussanak életterünkbe. Ahogy Európa lassan megtelik, az erőszakos cselekmények száma is megnövekszik, hiszen a kulturálisan alacsony, morálisan értékelhetetlen térségekből érkezők korgó gyomra és szexuális étvágya követelni fogja a bőség szarut a fehér emberektől.

Déli határszakaszunk ostrom alatt - A magyar nép harcolni fog!

Ingyen akarnak majd mindent, ha nem adjuk erővel fogják nyomatékosítani az igényeiket. Az egyre körvonalazódó káosz már Európa létét fenyegeti, de szabadkőműves tervekkel együttműködő, kollaboráns politikusok utasítására a globális médiagépezet altatja a népeket. Milliók rohamozzák meg az öreg kontinenst, és az elkövetkező hetekben még többen fogják lerohanni azt az életteret, amit az európai nemzetállamok tettek naggyá.

A világ sorsát rendező és befolyásoló titkos társaságok, a szabadkőműves elit halálra ítélte a fehér rasszt, ezért alacsonyabb biológiai kvalitásokkal rendelkező, primitív lényekkel árasztja el az összes fehér nemzetállamot.

A bevándorlók gyorsan szaporodnak, mivel az európai szociális juttatásokból kényelmesen tudják finanszírozni népes családjaik kényelmét. Mivel az életfelfogásuk, szokásaik, viselkedési normáik lényegesen különböznek a megszokott európai mércétől, képtelenség a velük való párbeszéd.

Dominanciájukat kihangsúlyozó, vallásos képzelgéseik pedig zöld jelzést adnak a fehér emberek totális megfélemlítéséhez. A megfélemlítés a teljes leigázás első fázisa, mint tudjuk. Határtalan agressziót árasztanak magukból és békés gazdanép jó része a konszolidációt, a jámbor önmérsékletet tanúsítja velük kapcsolatosan.

Déli határszakaszunk ostrom alatt - A magyar nép harcolni fog!

Az emberiség történelmében, mint ismeretes, azok a fajok, akik képtelenek voltak erőt felmutatni elvesztek az erőt képviselő népek tengerében. Akik a harcot választották maradt esélyük a túlélésre, de ellenállás nélkül egyedül a halálra számíthattak.

A magyar nép egész történelme folyamán kénytelen volt harcot folytatni a túlélésért. Már önmagában az is csodálatos tény, hogy ennyi éven át szilárdan áll a Kárpátok gyűrűjében, megőrizve ősei nyelvét, a hagyományait, mint kultúrkincseit.

Ahogy évszázadokon, évezredeken keresztül mindig a harcot választotta, most sem cselekszik mást. Örökségéhez híven honvédő háborúra készül, mentálisan és fizikailag egyaránt.

A magyar név kötelez bennünket a legmagasabb szintű áldozatvállalásra. Nem változtathatjuk meg sorsunk, történelmi küldetésünket beteljesíteni készen sorakozunk a határokon.

Déli határszakaszunk ostrom alatt - A magyar nép harcolni fog!

A MAGYAR NÉP ISMÉT KÉSZEN ÁLL A TÖRTÉNELMI KÜLDETÉSÉRE, KÉSZEN ÁLL ARRA, HOGY HŐSÖKET ADJON A JÖVŐ MAGYARSÁGÁNAK. A NEMZETI EGYSÉGET A KATAKLIZMA ALKOTJA MEG ÉS FORRASZTJA EGYBE, AMELYEN NEM TÖRNEK ÁT A HÓDÍTÓK. MEGINT SORAKOZNI FOGUNK A VÉGEKEN, AHOGY TETTÉK ELEINK VÉRZIVATAROS TÖRTÉNELMÜNK SORÁN MINDIG.

(ujero.net nyomán Betyársereg, Fotók: Moncsi)

Kapcsolódó:
Hatósági telefon a svéd családnak: hagyják el a házukat, mert oda menekültek költöznekHatósági telefon a svéd családnak: hagyják el a házukat, mert oda menekültek költöznek (lovasistvan.hu)
A svédországi Lidingöben élő Uffe Rustan családfő telefont kapott a hatóságoktól: neki és családjának el kell hagyniuk újonnan bérelt házukat, mert oda menekültek költöztetnek be, ismerteti esetüket a svéd portál, lefestve a család keserűségét.
Jogerős: el kell távolítani a székely zászlókat KézdivásárhelyenJogerős: el kell távolítani a székely zászlókat Kézdivásárhelyen (foter.ro)
A választások elmúltával folytatódnak a kiábrándító híreket hozó hétköznapok. A brassói ítélőtábla május végi jogerős döntése értelmében Bokor Tibornak, Kézdivásárhely polgármesterének el kell távolítania azt a két székely zászlót, amelyet még 2014-ben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Zsigmond Barna Pál csíkszeredai főkonzul jelenlétében vontak fel a város egykori katonaneveldéje előtti téren.
Hazug történelem oktatás a magyarságról!Hazug történelem oktatás a magyarságról! (youtube.com)
Nem véletlen hazudják le történelmünket a mai napig, nem véletlen vagyunk egyedülállóként APOSTOLI MAGYAR KIRÁLYSÁG, amiről kussol a Vatikán, és nem véletlen, hogy a világ egyik legaljasabb módszerével verték szét a magyarságot.
Itt az EU vezetőinek elképesztő új migrációs terve, amivel végleg elpusztíthatják EurópátItt az EU vezetőinek elképesztő új migrációs terve, amivel végleg elpusztíthatják Európát (meteon.org)
A fő cél az "Európába vezető legális utak megnyitása", aminek révén uniós tagállamok közvetlenül a hazájukból fogadhatnak be migránsokat. Az Európai Bizottság a menekültek és gazdasági bevándorlók legális befogadásának lehetőségéről szóló partneri kapcsolatot ajánl közel-keleti és afrikai országoknak.
Mit titkol az EU az Iszlám Állammal kapcsolatban? Morvai kérdése MogherinihezMit titkol az EU az "Iszlám Állammal" kapcsolatban? Morvai kérdése Mogherinihez (youtube.com)
Morvai Krisztina ismét konkrét és fontos kérdést tett fel az "Iszlám Állammal" kapcsolatosan az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén. Konkrétan arra a rejtélyre kérdezett rá, hogy az Európából az "Iszlám Állam" kötelékébe harcolni távozó személyek a jelek szerint minden további nélkül visszatérhetnek Európába és semmiféle büntetőjogi jogkövetkezménnyel nem kell számolniuk. Ennek valóságtartalmáról illetve okairól kérdezte Federica Mogherini külügyi főképviselő asszonyt. A főképviselő - a tőle megszokott módon - nem válaszolt a feltett kérdésre.
Ez nem Afrika vagy egy amerikai gettóEz nem Afrika vagy egy amerikai gettó. Ez a mai Olaszország és Európa jövoje. Videó! (meteon.org)
Migránsok tüntettek és gyújtogattak Olaszországban. A lázadás válasz arra, hogy egy rendőr lelőtte egyik társukat mikor az a rátámadt egy késsel. Ilyen most az egykori csendes dél-olasz kisváros San Ferdinando.
Nyárra bibliai méretű migránsözön zúdul Európára (DWN) AfrikábólNyárra "bibliai méretű" migránsözön zúdul Európára (DWN) Afrikából (lovasistvan.hu)
Görög bírósági döntés stoppolja a migránsok visszaküldését Törökországba: lőttek a Merkel (EU)-török migránsmegállapodásnak? "Olaszország 'bibliai méretű' emberözönt vár Afrikából" címmel a német gazdasági-politikai portál cikkét azzal kezdi, hogy Líbia már nem akarja befogadni a migránsokat. Afrika maga túlcsordul tőlük. Sokaknak az Európába vezető út az utolsó remény. Az olasz Il Giornale napilap egyenesen "bibliai méretű exodusról" ír, amely a nyáron lepheti el Európát.
Megtámadja az államfőválasztás eredményét az Osztrák SzabadságpártMegtámadja az államfőválasztás eredményét az Osztrák Szabadságpárt (balrad.com)
Jogi úton megtámadja az államfőválasztás eredményét az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), az erről szóló igényt már benyújtották az alkotmánybíróságnak, közölte a párt szóvivője szerdán. Heinz-Christian Strache, a párt elnöke 150 oldalas panasszal élt, amelyben elsősorban levélszavazatokkal történő visszaélések gyanújának kivizsgálását kéri.
Törökország több millió szavazót és megbízható pártkatonákat küldene EurópábaTörökország több millió szavazót és megbízható pártkatonákat küldene Európába (hidfo.ru)
Törökország a vízumrendszer liberalizálását várja európai "szövetségeseitől", és azt akarja, hogy minden török állampolgár beutazhasson az Európai Unió területére. Nem csak megbízható politikusokat, megbízható szavazókat is küldene Európába a török államfő.
Sátáni erők demonstrálják hatalmukat az ELTÉ-nSátáni erők demonstrálják hatalmukat az ELTÉ-n (ujero.net)
Leszbikus csók flashmobot tartanak az ELTÉ-n, a fővárosban-adta hírül több hírportál szerdán. Az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem korábban is egyfajta tanyaként működött a kábítószeres, naplopó liberálisoknak, azoknak, akik tanulmányaik elvégzésével olyan pozícióba jutnak Magyarországon, ahol lehetőségük lesz kiterjeszteni a vérségileg beléjük kódolt gyűlöletet a magyar nép iránt.
133 éve gyilkolták meg Solymosi Eszterkét133 éve gyilkolták meg Solymosi Eszterkét (magyartudat.com)
Per, amely nem 133 éve, hanem ezer, sőt több tízezer éve nem zárult le. Latens bűncselekmények sorozata a mai napig tesz tönkre "gój" családokat, amelyek miatt joggal vetődik fel a kérdés: hogyan viszonylik a felfedezett bűncselekmények száma az elkövetett bűncselekmények számához?
Hogyan működhet egészségesen, hatékonyan egy társadalom jogrendszere állandó kettős mérce alkalmazásával?
A magyarság elleni előítélet nem méreg?A magyarság elleni előítélet nem méreg? (hunhir.info)
Amint a Mazsihisz honlapján olvasható, Trócsányi László igazságügyi miniszter az "Internethasználat és felelősség" című magyar-izraeli konferencián kijelentette: "Az antiszemitizmus, a cigányellenesség, illetve mindenféle előítélet és rasszizmus lassan ölő méreg. Aki a holokausztot tagadja, vagy méreteit, jellegét vonja kétségbe, kódolt üzenetet küld: nem volna baj, ha újra megtörténne."


"Eurázsiai antant" jöhet létre a NATO ellen
2015.04.25. hidfo.ru

Mahdi Darius Nazemroaja geopolitikai szakértő szerint az eurázsiai integráció fenyegeti az Egyesült Államok fennhatóságát Európában, és a nyugati szövetséges országokat Washingtontól független cselekvésre készteti.

Eurázsiai antant jöhet létre a NATO ellen

A szakértő szerint egy Oroszország, Kína és Irán közti stratégiai szövetség komoly kihívást jelent a NATO keleti terjeszkedése számára, és ennek már látható jelei mutatkoztak az április 16-án, Moszkvában tartott nemzetközi biztonsági konferencián, ahol Oroszország, Kína, India, Irán és más hatalmak megállapodtak a NATO további terjeszkedésének megakadályozásáról.

Az esemény és a münichi konferencia közti elsődleges különbség, hogy itt a résztvevő hatalmak egyenlő félként jelentek meg és szólaltak fel, a szövetséges országok képviselőinek felszólalásait egyenlő mértékben figyelembe vették - ellentétben a NATO struktúráival, ahol az Egyesült Államok küldöttein kívül valamennyi politikai szereplőt teljes mértékben ignorálják és legfeljebb végrehajtó szerepet ruháznak rá.

Nazemroaja szerint a geopolitikai helyzetben viharszerű változások zajlanak, és a jelenlegi tendencia az Egyesült Államok érdekeivel alapvetően ellentétes. Elmondása szerint egy eurázsiai antant jöhet létre, aminek kezdő ütőerejét Oroszország, Kína és Irán hármas szövetsége alkotja, de a jövőben további politikai, stratégiai, gazdasági, diplomáciai és katonai egységesülésen fog keresztülmenni a szövetség, ami más hatalmakat is bevon vonzáskörzetébe. Ennek az Oroszország-Kína-Irán hármas hatalomnak közös nevezője, hogy elutasítják a jelenlegi status quo-t, miközben Washington egy olyan, korábbi állapotban akarná tartani a nemzetközi viszonyokat, amiben az amerikai külpolitika globális kezdeményező erővel rendelkezik, de más országok ellenlépéseket sem képesek tenni Washington egyoldalú cselekvéseire.

Ezzel szemben Oroszország kezdeti lépésként S-300 és S-400 rakétavédelmi rendszerekkel látja el Örményországot és Belorussziát, ami középtávon egészen Kamcsatkáig egy egységes védelmi fal létrejöttéhez vezethet. A szakértő elmondása szerint ez egy határozott ellenlépés az amerikai rakétarendszerek Európába telepítésére, ami az amerikai terjeszkedés ellen fellépő hatalmakat további katonai integrációra készteti.

Nazemroaja szerint az S-300 rendszer Iránnak történő eladása több mint üzlet. Ez egy politikai döntés, melynek célja az orosz-iráni katonai együttműködés fokozása, ami katalizátor szerepet tölthet be az eurázsiai integrációban. A szakértő szerint a közeljövőben létrejöhet egy egységes eurázsiai légvédelmi rendszer, ami Washingtontól függetlenül működik és az Egyesült Államoknak nem lesz irányítása felette.

Kapcsolódó:
Puskov: új szövetség a NATO ellenPuskov: új szövetség a NATO ellen (hidfo.ru)
Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának vezetője szerint az Oroszország és Kína közt kialakuló szövetség az Egyesült Államok és a NATO agresszív terjeszkedésére adott természetes válaszreakció. Bár a nyugati sajtóban ez a tény süket fülekre talál, Puskov most újra egyértelművé tette egy saját Twitter-profilján közzétett bejegyzésben.
PUTIN OBJAVIO RAT: Zabranio Rotsildima ulaz u RusijuPutyin kitiltotta a zsidó bankárokat Oroszországból, élen a Rótcsild zsidó bankárokkal (webtribune.rs)
Természetesen ez azt is jelenti, hogy a Rótcsildok futkorászhatnak a kitalált államadósság után, aminek semmi -(ta) alapja sincs. Putyin eleve nevetségesnek tartja, hogy a nagyon törpe kissebbségű zsidó etnikum hatalmasat álmodozik, amit "új világrendnek" neveztek el. Természetesen ezt "CSAK" 7 milliárd ember ellenzi, de a világhatalmak normális vezetői is mind kiröhögik a törpék nagyravágyó terveit.
  <br>Bort inni és vizet prédikálni? - TTIP és fenntarthatóság? - Morvai az EP-benBort inni és vizet prédikálni? - TTIP és fenntarthatóság? - Morvai az EP-ben (youtube.com)
Az Európai Parlament a 2030-as fenntarthatósági célokról vitatkozott, párhuzamosan azzal, hogy gőzerővel folyik a TTIP, a Transzatlanti Kereskedelmi Megállapodás, azaz az USA és az EU szabadkereskedelmi megállapodás előkészítése. Morvai Krisztina kifejti, hogy ez a két "érték", illetve két cél miért teljesen összeférhetetlen egymással.
Hatalmas gyomrost kapott az EU és Amerika nagy üzleteHatalmas gyomrost kapott az EU és Amerika nagy üzlete (index.hu)
Rosszul állnak a tárgyalások az EU és az Egyesült Államok óriási közös gazdasági projektjéről, a transzatlanti szabadkereskedelemről, főleg miután kiszivárgott, hogy mit is szeretnének pontosan elérni az amerikai tárgyalók. Az egyezmény közben egyre népszerűtlenebb és már a vezető politikusok is kezdenek elfordulni az egésztől. Lehet, hogy ez lesz a szabadkereskedelmi menetelés vége?
Ülésezik a titkos világkormányÜlésezik a "titkos világkormány" (foter.ro)
A Bilderberg csoport a világ legbefolyásosabb üzletembereiből és politikusaiból áll, és nem kerülhet nyilvánosságra, mik hangzanak el a találkozóin. Elkezdődött csütörtök este a Bilderberg csoport éves találkozója a németországi Drezdában. A Szászország tartományi fővárosban rendkívüli biztonsági intézkedéseket foganatosítottak a találkozónak otthont adó szállodában, amelyet elkerítettek. A környéken gyülekezési tilalmat rendeltek el, a biztonságra 400 rendőr ügyel.
Official opening of the Northern Front against RussiaPartra szállt a NATO a finn partokon, mint 1944-ben Normandiában (dninews.com)
Oroszországot minden oldalról bekerítették: Finnország, Balti államok, Lengyelország és Románia. A háború hamarosan kezdődhet, valőszínű ismét úgy, hogy az ellenség "VISSZALŐTT". Magyarország is, mint a NATO partnere részt kell ebben vegyen, ha valóban összecsapások lesznek. De egyenlőre a politika erről hallgat, az ellnzék is. A rádióban a "Hősök naptárát" nyomják, hogy milyen dicsőséges a "hazáért" külföldön meghallni. :(
Jönnek az amerikaiakÚjabb NATO-manőverek: nagyszabású nyári hadgyakorlat lesz a Bakonyban (mno.hu)
Június közepétől augusztus végéig újabb nagyszabású - és nagy zajhatással járó - amerikai- magyar hadgyakorlatra kerül sor a honvédség bakonyi gyakorló- és lőterein, Újmajor, Hajmáskér, Öskü és Bakonykúti térségében - tudta meg lapunk. Miközben a nyilvános kommunikációban szinte kizárólag az ősszel sorra kerülő, Bátor Harcos fedőnevű hadgyakorlatnak van nyoma, a térségi katonapolitikát és mozgásokat elemzők közül azoknak lett igazuk, akik a NATO-tagországokban zajló, fokozott, hidegháborút idéző kiképzési rendezvények logikája alapján "hiányolták",
Két amerikai repülőgép-hordozó fog cirkálni egyszerre a Földközi-tengerenKét amerikai repülőgép-hordozó fog cirkálni egyszerre a Földközi-tengeren (karpatinfo.net)
Két amerikai repülőgép-hordozó is a Földközi-tenger vizein lesz egy időben ebben a hónapban a NATO varsói csúcstalálkozója előtt, elemzők szerint ugyanis Washington ellensúlyozni igyekszik az orosz katonai mozgásokat, illetve fokozni akarja a harcot az Iszlám Állam ellen - jelentette a Reuters.
Putyin figyelmeztette a világotPutyin figyelmeztette a világot (napi.hu)
Vlagyimir Putyin orosz államfő felszólította a világ kormányait, hogy védjék meg a sajtószabadságot. Szerinte vannak olyan vezetők a világon, akik csak az őket igazoló híreket szeretik hallani. Vlagyimir Putyin arra biztatja a világ országainak kormányait, hogy védjék a sajtószabadságot - tudósított a TASZSZ hírügynökség az államfő beszédéről, amelyet a Rosszija Szegodnya hírügynökség születésének 75. évfordulóján mondott el.
Német védelmi miniszter: Oroszország nem ellenfél s nem vetélytársNémet védelmi miniszter: Oroszország nem ellenfél s nem vetélytárs (hirado.hu)
Oroszország sem ellenfélnek, sem vetélytársnak nem fog minősülni a német kormány biztonságpolitikájának fő vonalait lefektető dokumentum, az úgynevezett fehér könyv új kiadásában - jelentette ki kedden Ursula von der Leyen német védelmi miniszter.
Csak 1 milliárd ember maradhat avagy a zsidók népirtási terve rég beindultCsak 1 milliárd ember maradhat avagy a zsidók népirtási terve rég beindult (youtube.com)
Az "aranymilliárd" avagy Usa, Kanada, nyugat EU, Izrael, Japán marad a többieknek reszeltek!
Olcsó mérgező élelmiszerek: alkohol, drogok, vegyszerek, szemétlerakók, nukleáris hulladék tárolók, alacsony életszínvonal, rabszolgamunka, stressz, butító média, nyomásgyakorlás, gazdasági zsarolás, bábkormányok, abortusz, menekültek, cigányszaporítás, zsidószaporítás, a birka azt bégeti összeesküvés elmélet.