Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. június 26., vasárnap

21.184 - ​ Patrubány Miklós a Magyarok Világszövetségének elnöke > Brexit: Európa új úton ........



​F​
rom: MVSZ Sajtószolgálat  
Sent: Friday, June 24, 2016 4:29 PM
To: 

Subject: Brexit: Európa új úton - Magyarország egy felelőtlen kaland árnyékában

Nagy-Britannia polgárai között kétmillióval többen voltak azok, akik megelégelték az Európai Uniót a maga arroganciájával, Európára zúdított migráns-özönével, egyre kendőzetlenebbül megnyilatkozó hatalmi törekvéseivel. Nagy-Britannia népe 2016. június 23-án eldöntötte: kilép az Európai Unióból. Ezzel Európa életében új út nyílik. Magyarország indulását ezen az új úton beárnyékolja egy felelőtlen politikai kaland.

Brexit: Európa új úton – Magyarország egy felelőtlen kaland árnyékában

David Cameron brit miniszterelnök a népszavazás másnapján bejelentette: vállalja felelősségét azért, hogy politikájával szembeszegült Nagy-Britannia népének népszavazáson kinyilvánított többségi akaratával, és távozik hivatalából.
Ez így van rendben. Ez megfelel mind a népszuverenitás elvének, mind a demokrácia sokat hangoztatott értékeinek, mind az európai hagyománynak.
Nagy-Britannia népe döntésének komoly következményei lesznek, elsősorban az Európai Unió részére, de nem csak.
Az EU ettől a pofontól vagy kijózanodik és végképp lemond egyre leplezetlenebb központosító, szuperállami terveiről, a népakarat semmibevételéről, vagy szétesik. Nagy-Britanniának ugyanis lehetnek követői, és nem feltétlenül azon országok köréből, akik hangzatos, Brüsszel-ellenes „szabadságharcot" vívnak.
A Brexit (Britain exit) esélyt ad Európa egésze számára, hogy kirántsa magát a globalizmus népeket, nemzeteket egybemosó, és egy szűk háttérhatalmi körnek kiszolgáltató szorításából, és azzá váljék, amivé civilizációs hagyományai és vérgőzös múltja egyaránt rendelik: a nemzetek Európájává.

Ezzel mától kezdve Európa új úton jár.
Ezen az úton Magyarország sajnálatos hátránnyal indul, mert rávetül egy felelőtlen politikai döntés árnyéka:
A magyar kormány – tudomásunk szerint egyetlenként – egy hallatlan lépésre ragadtatta magát: tevőlegesen, nagy példányszámú brit napilapban megjelentetett egész oldalas kampányfelhívással beavatkozott a brit népszavazásba, szembefordulva a brit szavazók többségének akaratával, és ekképp durván megsértve Nagy-Britannia szuverenitását.
Nem tudom, hogy Orbán Viktor számolt-e azzal, hogy egy Brexit-győzelem után felálló brit kormány mit fog szólni Magyarország példátlan beavatkozásához egy olyan ügyben, amelytől döntően függ Nagy-Britannia jövője, és amely ügy szigorúan Nagy-Britannia belügye?
A magyar kormány azzal magyarázkodik, hogy Magyarország érdekében cselekedett. Tegyük fel, hogy valóban ez állt ezen katasztrofális politikai lépés hátterében – jóllehet ez sem menti a más ország szigorúan vett belügyeibe való beavatkozás ódiuma alól. Avagy csak a Magyarország belügyeibe való beavatkozás tilos? (Üzenjük Brüsszelnek...) Magyarországnak szabad?

Ha tehát Magyarország érdeke késztette Orbán Viktor miniszterelnököt e fatális döntés meghozatalára, akkor felmerül a kérdés:
Miért nem rendezett e kérdésben nemzeti konzultációt?
Vagy ha erre nem volt pénze Magyarországnak, akkor miért nem rendezett ebben a kérdésben egy parlamenti vitanapot? 
Vajon, legalább egy kormányhatározatra futotta-e? Netán egyszemélyes döntés volt?

Bárhogy is történt, az lett volna Magyarországnak jó, ha a magyar kormány soha nem jelent volna meg az EU-ból való kilépésről szóló brit népszavazás kampányában. És végképp katasztrofális, hogy Magyarország a vesztes oldalra állt! Ki viseli ezért a felelősséget?

Cameron vállalta a felelősséget hibás döntéséért. És Orbán?

Budapest, 2016. június 24-én

      
​​
  Patrubány Miklós István Ádám,
  a Magyarok Világszövetségének elnöke

       David Cameron a Downing Street 10 előtt felesége, Samantha jelenlétében bejelenti lemondását