Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. június 19., vasárnap

21.155 - ​Széchenyi Kártya regisztráció > VOSZ BPMRSZ Hírlevél 2016 /25.szám


Feladó: info@vosz-kmrsz.hu
Dátum: 2016. június 19. 15:05
Tárgy: VOSZ BPMRSZ Hírlevél 2016 /25.szám
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



Fejrész

 

Tisztelt olvasó Kutasi József!

Sok szeretettel köszöntjük: Rafael, Alajos, Paulina, Zoltán, Iván, Vilmos, János, Pál  nevű olvasóinkat.     

 Boldog Névnapot kíván a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete! 

---

Tájékoztatás az egyéni vállalkozói ügyek személyes ügyintézésében bekövetkező változásokról

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Okmányfelügyeleti Főosztálya a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának megküldte a 761/1666-2/2016. iktatószámú tájékoztatását az egyéni vállalkozói ügyek személyes ügyintézésében bekövetkező változásokról.

A kapott tájékoztató a következőket tartalmazza:

„Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény (a továbbiakban: Evectv.) 4. § (2) bekezdése az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének, megszüntetésének bejelentését, továbbá az egyéni vállalkozói igazolvány igénylését a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala (a továbbiakban: Hatóság) előtt is kezdeményezhető ügytípusként rögzíti. Ezen ügytípusokon kívül az egyéni vállalkozók nyilvántartásából történő hatósági bizonyítvány igénylésénél is lehetséges a személyes megjelenéssel történő ügyintézés. Tovább olvasás...

---

Ukrajnai üzleti lehetőség

"OVOSCSEVOD" agráripari Kft.
A vállalat Melitopol városban az autópálya és az európai úthálózat E58 szakaszán található 15,5 hektáros magántulajdonban lévő, vasbetonlemezekkel körbekerített biztonsági berendezéssel és jó minőségű útburkolattal ellátott területen, amelyen összesen 6000 négyzetméternyi, külön címekkel rendelkező épületek találhatóak, ezeken kívül: 934 négyzetméternyi melléképület, 67627 négyzetméternyi üvegház, 0,2 hektárnyi fóliaház, víztorony, 2 földalatti tartály, 2 vízkút stb.
Egységek:
1. Üvegházkomplexum – gyártócsarnok (1600 négyzetméter), zöldségtermelésre kiépített üvegházak (6 hektár), az üvegházak fenntartásához szükséges üzemek (6 hektár), vegyi egység, német gyártmányú víztisztító-berendezés, 2 földalatti 1000 köbméter átmérőjű beton víztartály, hő-elosztást vezérlő berendezés, 30 tonna késztermék tárolására alkalmas raktár, elektromos mérleg, hűtőház, WC-kel és zuhanyzókkal ellátott közüzemi szobák valamint 50 fő férőhelyes étkező.
Külön helyezkedik el: 9 fóliaház valamint egy 30х30 méteres piramis alakú üvegházkomplexum olyan egzotikus növények termesztésére, mint: banán, papaya, citrom, lime, füge, gránátalma, mandarin, narancs.
2. Gombatermelő-komplexum –1200 négyzetméteren terül el, 2 tonna késztermék tárolására alkalmas raktár, WC-kel és zuhanyzókkal ellátott közüzemi szobák.
Külön helyezkedik el: 200 négyzetméteres mezőgazdasági vegyszerraktár, konténertároló raktár. Ezen kívül a komplexum automatizált mikroklíma irányítórendszerrel van ellátva. Tovább olvasás...

---

Üzlet Svájcban

Érdekes és tanulságos üzleti találkozót szervezett a Piac&Profit, valamint a BKIK, amelyen a Svájci kapcsolatokról és üzleti lehetőségekről hallottak átfogó tájékoztatást a megjelent vállalkozók. Egy a közelmúltban alakult szervezet segíteni kíván abban, hogy a Svájcban évente szervezett nagyszámú vásáron magyar vállalkozások is eredményesen szerepelhessenek. Az önálló Kantonok által is rendezett éves és időszaki vásárokon rendkívüli érdeklődés és vásárlóerő jelenik meg, ahol lehetőség kínálkozik magyar termékek és szolgáltatások értékesítésére. Nagy igény mutatkozik a kézműves és igényes népművészeti , továbbá a bio és organikus élelmiszeripari termékek iránt.

Ha figyelembe vesszük, hogy a Svájci egy főre jutó vásárlóerő a hazai kb. 5000 Euróval szemben 42.000 Euró, akkor a fizetőképes kereslet biztosítottnak látszik. Természetesen több feltételnek meg kell felelni a Svájcban kereskedni kívánó vállalkozásoknak, amiben szívesen segít a SWISS BUISNESS CATALYST, amelyet a www.uzletsvajcban.hu, vagy a suto.balazs@uzletsvajcban.hu címeken lehet elérni.

Inzsel Ottó

---

Pest megyei Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

Megjelentetésre került a mikro, kis és középvállalkozások eszköz és technológiai fejlesztését segítő pályázati kiírás Pest megyében.

Cégünk elkészített egy rövid információs lapot a pályázati lehetőségről, melyet megköszönünk, ha eljuttatnak a település vállalkozási részére.

A pályázatokat június 17-től lehet benyújtani.

Az igényelhető intenzitás 5 millió – 24 millió Ft.

A támogatási intenzitás 10% - 55% közötti lehet, a pályázati információs lapban feltüntetett települési besorolás és vállalati méret függvényében.

Tanácsadóink, kollégáink készséggel állnak rendelkezésre, hogy a pályázati lehetőség kapcsán segítsék településük vállalkozásait, céljuk megvalósulását, ezen és jövőbeni projektek kapcsán is.

VEKOP 1.2.1-16

Infólap: 

Szíves kérdéseiket, visszajelzésüket, érdeklődésüket várjuk.

ProjectMine Gazdasági Tanácsadó Kft.
Iroda: 1062 Budapest, Váci út 1-3. West End Irodaház, "A" Torony,  1. emelet
Mobil: +36/70 931 5585
E-mail: semperger.kinga@projectmine.hu

---

EU-pályázatok Fóruma - Szakmai konzultáció 

Időpont:  2016. június 22 (szerda) 10.00−15.50
Helyszín: Budapest, Experience Center és Konferenciaközpont, Szentmihályi út 171. 3. 

Folyamatosan jelennek meg új pályázati kiírások, s most jön még a java. A kormány nyáron is erős tempót diktál a fejlesztésben gondolkodó, pályázni akaró cégek, gazdák és önkormányzatok számára. Készen áll a kombinált finanszírozást igénylő pályázatokfinanszírozási infrastruktúrája is. Már nem csak vissza nem térítendő támogatásokat, hanem visszatérítendőket is meg lehet hirdetni.

Figyelje és kövesse együtt szakértő előadóinkkal a már megjelent és a közeljövőben kiírandó pályázatokat, s kérje szakmai segítségüket az ön cégének leginkább megfelelő kiválasztásához és az eredményes pályázathoz! Meghívó és program

---

Nemzetközi ipari berendezések,  fémmegmunkálási és öntészeti szakkiállítás

A MashProm®" és a „LitEx®"szakkiállítások neves eseménynek számítanak az ukrán iparban.Megalakulásuk kezdetétől, az ukrán és külföldi származású korszerű berendezések bemutatása révén, hatékony üzleti platformmá váltak a termékek terítése, az értékesítés volumenének növelése s a földrajzi piacbővítés tekintetében.

Figyelem! A2016. szeptember 14-16.közötti időszakban megrendezésre kerülő Nemzetközi ipari berendezések, fémmegmunkálási és öntészetiszakkiállítástidén első alkalommal bonyolítják le a „KijevExpoPláza" Kiállítási Központban. Tovább olvasás

---

Ha kimaradt a szaknévsorból…

Egyedülálló gépfinanszírozási megoldást dobott a piacra az MKB bankcsoport a beszállítói körben aktív kkv-k számára

 A kis- és középvállalatok (kkv-k) előtt álló versenypályán számos finanszírozási akadály tornyosul, amelyet a magasabb szintre lépni vágyó cégek gyakorta nehezen ugranak meg. Az egyik tipikus jelenség az, amikor egy vállalkozást nem hitelképesnek nyilvánítanak úgy, hogy e mögött gyakran nem krónikus problémák húzódnak meg, hanem olyan gyermekbetegségek, amelyeket idővel minden bizonnyal magától kinőne: méretbeli gondok, túlzott függőség egy megrendelőtől stb. Az elutasítás azonban könnyen pont azt az elképzelést hiúsíthatja meg, amely éppenséggel a továbblépést hozhatná el az adott cég életében. Mostantól ennek nem feltétlenül kell így lennie.

A magyar export javát adó társaságok jellemzően annyira szigorú feltételeket szabnak beszállítóiknak, hogy az ezeket teljesítők komoly esélyekkel indulhatnának az első Hold-kolónia kialakítására kiírandó NASA-tenderen. Ezzel együtt előfordul, hogy balul sül el egy kölcsönkérelmük: hiába perspektivikus a jövőjük, ha az aktuális állapotot tükröző paraméterek alapján rájuk sütik a nem hitelképes bélyeget.

Az efféle helyzet további fonákságát az adja, hogy feltehetően épp az adott, külső finanszírozásra szoruló beruházás tudná őket könnyedén átlendíteni a szerencsések kategóriájába: azon vállalkozások közé, amelyeket már hiteleznek a bankok.

Hasonló kalamajkát okozhat ebben a céges környezetben, ha a beszállítói szerződés teljesítéséhez alapvető termelőgépet sikerül ugyan megfinanszíroztatni, azonban a masinához tartozó, az adott termék gyártásához szükséges, kisebb értékű, jellemzően 25-30 millió forintos eszközt, szerszámot nem. Miközben ugyanis a gép lízingelhető, a másodlagos piaci értékkel nem bíró szerszámokat, segédanyagokat így nem lehet finanszírozni, így ezeket a cégeknek meg kell vásárolniuk.

Ezeket az anomáliákat tette az asztalra a Nemzetgazdasági Minisztérium, amikor a termelő- és gyártógépek megvásárlásához kapcsolódó, standard finanszírozási konstrukciókról történő egyeztetés céljából kereste fel az MKB Bankot. Mivel a jelentkező ügyféligényt a bank lízing üzletága, az MKB-Euroleasing is jelezte, rekordgyorsasággal alakult ki a kézzelfogható megoldás: miközben a másodpiaci értékkel bíró, nagy értékű gépek finanszírozása lízing konstrukcióban megoldható, a géphez kapcsolódó, kisebb értékű eszközök megvásárlásához az MKB Bank speciális hitelterméket dobott piacra.

Az MKB Bank, az MKB-Euroleasing és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. együttműködésében kialakított MKB Gépfinanszírozási Program hitelkonstrukciói közép- és hosszú lejáratú, nem rulírozó, beruházási és/vagy forgóeszköz-finanszírozó hitellehetőségek. Ezekkel a beszállítói körben tevékenykedő kis- és középvállalkozások új és használt termelő, gyártó gépei megvásárlása, illetve az azokhoz kapcsolódó szerszámok, valamint forgóeszközök, segédanyagok, alapanyagok beszerzése finanszírozható. A beruházási és/vagy forgóeszköz típusú hitel igénylését is lehetővé tevő konstrukció a Garantiqa készfizető kezességvállalása mellett igénybe vehető, a lízinghez hasonló rövid átfutási idővel.

Ráadásul a beszállítói körben tevékenykedő vállalkozások új beruházásainak finanszírozására is alkalmas, háromtól háromszázmillió forintig igényelhető géphitelhez, illetve géplízinghez a jegybanki növekedési hitelprogram harmadik szakaszának első pillérében kedvezményes refinanszírozási forrás kapcsolódik. Az nhp-s megoldásnál fontos kitétel, hogy a hitel vagy a lízing kizárólag a vállalkozás üzleti tevékenységét szolgáló eszköz vásárlására fordítható.

Tekintettel arra, hogy a beszállítói körben szisztematikusan jelentkező problémára kínál gyógyírt, a piacon unikálisnak számító MKB Gépfinanszírozási Program megfelelő eszköz ennek a vállalkozói rétegnek az erősítéséhez.  A program részleteiről itt olvashat.

---

Kedvezményes kommunikációs csomag ajánlatok a VOSZ  Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezet Tagjai részére

Éves kommunikációs csomagok a tagok egyedi igénye alapján

A TriVial Communications & Consulting csapatának tagjai a marketing, pr és kommunikáció, valamint a média különböző területeiről érkeztek.
Talán ennek is köszönhető, hogy a feladatokat körültekintően és az ügyfél fejével gondolkodva közelítjük meg. Korábbi rendezvényeink, study tourjaink, pr és kommunikációs ügynökségi, valamint kiadói tevékenységünk alapján ismerjük a megoldásokat és rendelkezésünkre áll az a naprakész újságírói kapcsolatrendszer, amely biztosítja a folyamatos jelenlétet a médiában. A produkciós feladatokat (gyártás/tartalom) is ellátjuk ügyfeleinknél saját szakemberekkel, valamint állandó alvállalkozókkal Kedvezményes ajánlat

---

Szolár7 -  a Napkollektor Szövetség internetes folyóirata

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség kiadványa a Szolár7 internetes folyóirat megújult formátumban, melyből tájékozódhat az elmúlt hét legfontosabb szolárpiacot érintő eseményeiről, fejlesztéseiről és a szövetségünk tevékenységéről.  Ide kattintva egyszerűen letöltheti kiadványunkat! Vagy tekintse meg most On-line lapozható formában.

---

A pihenés új dimenziója - felnőttbarát hotel Ráckevén

A gyerekmentes pihenés a szülőknek is jár!

2015.  szeptember 1.- től Duna Relax Hotel néven várja vendégeit sokak kedvenc szállodája a Kék Duna Wellness Hotel. 

Több mint, egy évtizeden keresztül élvezhették törzsvendégeink és új látogatóink a wellnessezés frissítő, pihentető élményét az egyik első magyar wellness szállodában Ráckevén. 

 Szolgáltatásainkat tovább fejlesztve, csodásan megújult belső wellness részleggel, változatos csomagajánlatokkal, új néven, de a régi vendégszeretettel várjuk ifjú és örökifjú vendégeinket, akik kettesben, varázslatos nyugalomban szeretnék élvezni a wellness pihenés nyújtotta harmóniát.

A névváltás része annak a megújulásnak, melynek keretében a gyermekmentes pihenés ritka lehetőségével szeretnénk megajándékozni vendégeinket. 

---

Zöldtech hirlevél * 2016. 06. 15.

Megújuló energiaforrásokról mindenkinek

---

KamaraOnline

A KamaraOnline gazdasági hírportál legfontosabb célja, hogy a hazai vállalkozások számára releváns információkkal szolgáljon. Ott vagyunk a fontos kamarai rendezvényeken, követjük az adózással és a pályázatokkal kapcsolatos híreket, szakértők bevonásával igyekszünk kiutat mutatni a jogi útvesztőkből és hangot adunk a véleményünknek is.
Kamarai hírek>>>          

---

​​
​​
Széchenyi Kártya regisztráció

 
Tájékoztatjuk, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos  Szövetségének  területi Információs  és  Szolgáltató  irodájában  lehetőség van a Széchenyi Kártya program  termékeinek igénylésére.

Az irodában előzetes telefoni megbeszélés, információnyújtás után fogadjuk a Vállalkozások ügyvezetőjét/képviselőjét.                                                                          

Elérhetőségek:
   
   telefon:  414-0660; telefax:  414-0661
   e-mail:   v.agi@szkvoszbp.t-online.hu
   cím:      1158 Budapest, Késmárk u. 7/b.                                       

 Iroda vezető: Varga Ágnes   

---

Lábrész