Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. február 23., hétfő

1.857 - GONDOLAT-KÖR: A legsürgõsebb feladat ma a közbiztonság helyreállítása Magyarországon!

Von: SeeFeeGmbH@aol.com

Gesendet: hétfő, 2009.február 23. 07:08
An: Kutasi József

Betreff: Akitet holnap kirabolnak

 

Hazánkban a  közbiztonság napról napra katasztrofális módon romlik! Melyik politikai párt vette észre!?

 

A legsürgõsebb feladat ma a közbiztonság helyreállítása Magyarországon!

 

Akitet holnap kirabolnak, megölnek, azokon holnapután már nem segíthetünk. A közbiztonság fokozódó romlását a magyar rendõrség a statisztikák adatai szerint jelenleg nem képes feltartóztatni.
Elterjedt hazánkról a hír, hogy kockázatos ide utazni, akár turisztikai, akár üzletkötési céllal. Az erkölcsi tragédiához gazdasági romlás társul. A rendfenntartó szervek további növelése az adózó polgárokra csak újabb terhet róna, s még jobban rontaná hírnevünket a világban. Ezt a folyamatot kell megállítani s ez szervezési, társadalompolitikai feladat!

 

Az állami intézmények tekintélyének visszaszerzésére kell törekedni, de a rend helyreállítása fõként gyakorlati feladat. A történelem folyamán ilyen katasztrofális helyzetben mindig és mindég azt tapasztaltuk, hogy az érintettek összefogásával ez megoldható.  Nincs ország, nincs nép, mely erre nagyszerûbb példát mutatna, mint mi 1956-ban.
Az spontán történt, ma nincsen (még nincsen) forradalom, tehát az államhatalomnak, a hatóságoknak kellene ezt javasolnia, engedélyeznie. Kitûnõ jogászainkra pedig az a feladat hárulna, hogy ennek akadályozása helyett, jelöljék ki azokat a jogi kereteket, amiben ezt meg lehet valósítani. Az ilyen országmentõ tevékenységnek nemcsak a tiszteletdíj lesz a jutalma.
A nemzetben gondolkozó pártok pedig szorgalmazzák, hogy a szubszidiaritás elvének megfelelõen, jöjjenek létre a helyi lakosság körében önkéntes védelmi csoportosulások. Ezek természetesen demokratikus elvek alapján létrejött, autonóm szervezetek titkos választással megválasztják vezetõségüket, s kidolgozzák a helyi körülményeknek megfelelõen mûködési, ellenõrzési tevékenységüket. Mûködésükkel a bûncselekményeket tervezõ egyének és csoportok szándékát kilátástalanná tennék, mivel a védelmi csoportok a szükségnek megfelelõen azonnal értesítenék a rendõrséget.
A hatóságok feladatának egy részét ezek az önálló, önkéntes szervezetek helyismeretük és érdekeltségük, valamint ügyszeretetük révén az eddiginél eredményesebben tudnák ellátni. A helyi lakosságra hárulna tehát a feladat az önkéntesen felajánlott védelmi szervezet organizálása, mûködési tervük és szabályzatuk elkészítése. S nyílván majd az abban résztvevõk számára elismerésüket kifejezésre juttatni.
Tekintettel arra, hogy ezek szervezetek a hatóság munkáját megkönnyítik s azok feladatának egy részét magukra vállalják, a védelmi csoportosulások anyagi szükségleteit a felsõbb hatóságoknak kell biztosítaniuk.
Várjuk a nemzetben gondolkozó pártok hozzászólását!

 

Genf, München, Budapest,  2009.02. 22.    a GONDOLAT-KÖR

 _________________________________________

Forrás: Rôczey J.J. / Genf, küldô: Popovits János / München

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------