Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 17., péntek

7.393 - Többe került a chicagói főkonzulátus bezárása, mint amennyibe több évi működtetése került volna.

http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-hirtv-k.gifFélmillió magyar kezét engedték el Bajnaiék (+videó)
2010-12-17 13:16 hírTV

Többe került a chicagói főkonzulátus bezárása, mint amennyibe több évi működtetése került volna - mondta el a hírTV-nek egy chicagói újságíró, Harmath István. A 2007 októberében megnyitott képviselet csaknem félmillió Amerikában élő magyarról gondoskodott, ez az amerikai magyarság egyharmada.

A magyar Külügyminisztérium azonban másfél év után, 2009 nyarán takarékossági megfontolásokból bezáratta, miközben tovább működhetett például a magyar főkonzulátus Almatiban, Kazahsztán korábbi fővárosában, ahol nincs magyar kisebbség.

- Többe került a bezárás, mint amennyibe a nyitás fog kerülni, tudniillik tíz éves szerződésük volt, ami azt jelenti, hogy körülbelül 250 ezer dollárt ki kell fizetni a Külügyminisztériumnak. Abból két-három évig nyugodtan működhetett volna a főkonzulátus. Bajnaiéknak akkor az kellett, hogy ki tudják mutatni, hogy ennyit fognak megspórolni. Elkótyavetyélték a bútorokat, mert nem lehetett őket hova tenni. Most New Yorkhoz tartozik Chicago és a Midwest magyarsága - nyilatkozta a hírTV-nek Harmath István, chichagói újságíró. (rá)