Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 25., kedd

8.208 - Külföldön azzal próbálják meg eladni a médiatörvényt, hogy az antiszemitizmus és cigányellenesség megfékezésére kell.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A médiatörvényt egyértelműen a nemzeti oldal ellen hozzák!
Külföldön azzal próbálják meg eladni a médiatörvényt, hogy az antiszemitizmus és cigányellenesség megfékezésére kell.
2011/01/23 - 11:01 Szent Korona Rádió

A Fidesz nyugat felé többször úgy próbálja eladni a médiatörvény szigorát, hogy az antiszemitizmus és a rasszizmus megfékezésére kell, azaz a nemzeti oldal ellen.

Martonyi János: "a médiatörvény az emberi méltóságot veszi védelmébe, illetve elítéli a gyűlöletpropagandát, a rasszizmust és az antiszemitizmust, amit évek óta követel a külföld."

Fellegi Tamás: A miniszter külföldi újságírókkal beszélgetett egy vacsorán, amelyen az Economist blogja szerint a médiatörvényről a "magyar miniszter előbb azt mondta, hogy a magyar médiatörvény nem különbözik más európai országok törvényeitől, később elismerte, hogy szigorúbb, mint más országokban, és ezt azzal indokolta, hogy Közép-Európában a kormányoknak meg kell védeniük az embereket az antiszemitizmustól és a cigányellenességtől." (Egyenlítő blog nyomán Szent Korona Rádió)

Kósa a szocialistákat sejti a médiatörvény elleni kampány mögött

A politikus szerint nincs jel arra, hogy a médiatörvény sértené a szólásszabadságot. Az Európai Bizottság levelét elolvasva a napnál világosabban látszik, hogy az nem támasztja alá azt a "hajcihőt", ami az Európai Unióban és az Európai Parlamentben eddig folyt - jelentette ki a Fidesz alelnöke.

Kósa Lajos közölte, egyértelműen látszik, hogy ez egy mesterségesen "felhabosított, felturbózott kampány". Leszögezte, hogy a médiatörvény számos ponton lehet rossz, de semmilyen jel nem utal arra, hogy az sértené a szólás- és véleményszabadságot. A politikus hangot adott annak a meglátásának is, hogy az egész "hajcihő" a szocialisták szervezése alapján indult az ország ellen. (...) (Duna TV)

Kiss tagadta, hogy a szocialisták "kicsinálnák" Magyarországot

Tagadta az MSZP-s Kiss Péter, hogy a szocialisták azon dolgoznának, hogy az unió elmarasztalja Magyarországot a médiatörvény miatt.

Kiss párttársa, Göncz Kinga még decemberben nyilatkozta az egyik brüsszeli lapnak, hogy az Európai Parlament baloldali párttömörülése vizsgálja, hogy az unió hogyan tudna szankciókat bevezetni Magyarország ellen. A European Voice hozzáteszi: a lisszaboni szerződés alapján egy tagállamnak akár a szavazati joga is felfüggeszthető. A nyilatkozatot a keddi Magyar Nemzet ismertette.

Kiss Péter szerint a cikkben megjelentek egy újabb kétségbeesett próbálkozást takarnak. Szerinte be kellene ismernie a kormánynak, hogy hozott egy rossz törvényt, és azt ki kellene javítani. (rá) (hírTV, Magyar Nemzet)

"Ez felfoghatatlan, ez botrányos, ez felháborító" - Schiff András mellett álltak ki osztrák írók

Nyilatkozatban állt ki Schiff András zongoraművész mellett kedden három neves osztrák író, köztük a Nobel-díjas Elfriede Jelinek.

Schiff András bírálóan nyilatkozott hazája kormányáról és ezért "azt kellett hallania Orbán Viktor egy közeli munkatársától, hogy a jelek szerint nem gyilkolták meg elég elődjét" - állt az APA osztrák hírügynökség által közölt szövegben. "A jelek szerint a kormány eltökélt abban, hogy behozza az elmulasztottakat. Ez felfoghatatlan, ez botrányos, ez felháborító - ez a realitás" - írta Jelinek, Peter Turrini és Michael Scharang a közös nyilatkozatban. (...) (Hírszerző)

Forrás: http://www.globalsecurity.org/
Júdás-András Schiff és harminc ezüstje
Nemzeti Erőforrás Minisztérium