Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 26., szerda

8.224 - Morvai Krisztina: "Ki kellene végre mondani, hogy gyarmatosítottak minket"

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Halld Izráél! - Napi műsorok a zsidóságért
barikad.hu 2011, január 26 - 16:46

Legutóbb, amikor a CEU-n tolerancia konferencián jártunk, egyik előadó felháborítónak nevezte, hogy a magyar családok nem foglalkoznak eleget a zsidósággal. A közszolgálati csatornák viszont úgy tűnik komoly harcot indítottak műsortervükben ezen tendencia megváltoztatásáért. A barikad.hu mindössze annyit tett, hogy átnézte a heti televíziós műsorprogramot. Keresztény műsorból nem találtunk ekkora választékot.
Hétfő

M2- Emlékkő legyen... A miskolci zsidóság (magyar dokumentumfilm)- A miskolci zsidóság története visszanyúlik a 18.századba. A film szerint a zsidóknak szerepük volt az észak- magyarországi város gazdasági és kulturális életének felvirágoztatásában. Egészen addig, amíg a zsidótörvények megannyi zsidó életét megkeserítették, illetve követelték. A túlélők vallomásaiból, archív felvételekkel teljesebb képet kapunk a miskolci zsidóság gyökereiről.
Duna tv- Halld Izráel! A zsidóság vallási, kulturális, művészeti, társadalmi és szociális életéről számol be az anyaországi és a világban szétszórtan élő zsidóközösségeknek, a keresztény-zsidó párbeszéd időszerű kérdéseit állítva középpontba.
Kedd

M1- Zegzugos történetek - Dob utca és Klauzál tér. Kultúrtörténeti kalandozás Budapesten. A műsor keretein belül ellátogatnak a Dob utca 39 szám alá, ahol négy zeneszerző lakott, többek között Seress Rezső és Presser Gábor. A nézők megtudhatják, hogy milyen a kóser hús, ugyanis betérnek az Ortodox Hitközösség mészárszékébe. Este pedig a műsor szerkesztői egy koncertre kalauzolnak a Spinoza Házba.
Szerda

M1- Az Idegen utas - Viktor Ullmann nyomában (osztrák dokumentumfilm). A zeneszerző-karmester Viktor Ullmann 1898-ban született Csehországban, német nyelvű zsidó családban. Iskoláit Bécsben végezte, Schönberg tanítványa, majd Alexander Zemlinsky asszisztense volt a Prágai Operaházban. Rövid németországi tartózkodása után 1933-ban menekülnie kellett. Prágában telepedett le, a Cseh Rádió munkatársa lett, közben Alois Habánáltanult. Amikor 1942-ben a theresienstadti koncentrációs táborba deportálták, már a prágai zenei élet ismert alakja volt, csaknem negyven művel. 1943-44-ben a koncentrációs táborban komponálta megrázó operáját, az Atlantisz császárát. Az áthallás a halál megváltó erejéhez, különösen a koncentrációs lágerekben nyerhette el értelmét.
M1- Jónás, aki a cethal gyomrában élt - Jónás 4 éves korában koncentrációs táborba kerül. Először apját, majd anyját veszíti el, miközben környezete mindent elkövet, hogy életben tartsák őt, a jövőt, a reményt.
Csütörtök

M1-Transzport Auschwitzba- Történetek. A haláltáboré, ahol sok millió zsidót pusztítottak el, köztük több százezer magyart. Egy fényképalbumé, amely precízen, lépésről lépésre mutatja meg a halálgyár működését.
Duna tv- A világörökség kincsei -Tel Aviv - A fehér város, Izrael. A várostervező Sir Patrick Geddes európai mintára épült, egymás mellett sorakozó villákból és elegáns sugárutakból álló kertvárost akar létrehozni a homokos tengerparton. A később Izraelnek elnevezett, újonnan létrejött országnak az új hazát kereső bevándorlók tömegeit kell befogadnia, ehhez pedig helyre van szükség. A házakat oszlopokra építik, így biztosítják statikai stabilitásukat. Szerepet kell juttatni a természetnek is. Először több tízezer fát ültetnek, hogy a talajt megkössék azon a területen, ahol az egykori homokdűnék helyén ma a város áll
Duna tv- A béke szigete (magyar filmdráma). Alapy Gáspár, Komárom polgármestere, a történelmi dokumentumok szerint az egyetlen polgármester volt, aki tiltakozott a zsidóság deportálása ellen. Ugyanarra a sorsra jutott, mint azok, akiket a védelmébe vett. Dachauba került, és ott is halt meg.
Duna tv-16. zsoltár - Volt egyszer egy színház - magyar dokumentumfilm. A II. világháború idején hozott, úgynevezett zsidótörvények értelmében a magyar színház, film, újságírás és szépirodalom teréről is igen sok meghatározó személyiség szorult ki.
Duna II Autonómia - Theresienstadt - A mintatábor. Theresian Prágától 60 kilóméterre fekvő város, egy hatalmas erődítménnyel. 1940-ben létesült itt az első koncentrációs tábor, amelybe összesen 140 000 embert hurcoltak el, származása vagy politikai hovatartozása miatt. Mivel nagyon sok jeles értelmiségi és művész került a táborba, a rossz körülmények, az éhezés ellenére rendszeresen tartottak koncerteket, színielőadásokat. Innen jött az ötlet, hogy alakítsanak ki egy mintatábort, amelyet úgy alakítottak ki, mintha normális, emberi életet élhetnének a rabok, s ezzel egy időre megtévesztették a közvéleményt.
Forrás: port.hu

Az EU Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának (AGRI) brüsszeli ülésén Fazekas Sándor mezőgazdasági miniszter ismertette a magyar elnökség agrárprogramját. Morvai Krisztina reagálásában kijelentette: ki kellene végre mondani, hogy gyarmatosítottak minket és ideje igazságot követelni, de választ nem kapott Fazekas Sándortól.

Morvai Krisztina:
"Ki kellene végre mondani, hogy gyarmatosítottak minket"

1. http://www.youtube.com/watch?v=Jkipmv1DWe0
2. http://www.youtube.com/watch?v=Yji4_o-x2iI


Itt található KUTASI JÓZSEF bejegyzései tartalomjegyzéke (4,5 MB):
http://hirfutar.kutasi.eu/polhirfut.pdf