Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 30., vasárnap

8.287 - VOSZ KMRSZ > Megnyílt az első Energia Pont, ügyfélszolgálati iroda --- V. MAGYAR-OROSZ NEMZETKÖZI GAZDASÁGI FÓRUM ÉS ÜZLETEMBER-TALÁLKOZÓ

        hirlevelfejlec_20110105.jpg

Tisztelt Kutasi József !

nevnap_06.jpgSok szeretettel köszöntjük: Marcella, Ignác, Brigitta, Karolina, Aida, Balázs, Oszkár, Ráchel, Csenge, Ágota, Ingrid, Dorottya, Dóra  nevû olvasóinkat. 
         
  

         Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ !


VoszKszo Klaszter szolgáltatásai 

,, Partnerséggel mindenkivel "
Az országunk nehéz gazdasági helyzetének javítását csak hatékony gazdálkodással, versenyképességben helyt álló kis és középvállalkozásokra építve lehet eredményesen végrehajtani. Ebben a kérdésben kiemelkedő szerep jut a kis és közép vállalkozásainknak, akik tevékeny részt vétele nélkül a feladat teljesíthetetlen. Ennek a célnak elérése érdekében kezdeményezte szövetségünk egy költségoptimalizáló VoszKszo Klaszter létrehozását.

Útjára indult a Széchenyi Terv. Mindenki számára már kínál, de kínálni fog a fejlődésünket elősegítő programokat.
A VOSZ, illetve annak Közép magyarországi Regionális Szervezete érdekelt abban, hogy minél szélesebb körben nyújtson olyan szolgáltatást, amely elősegíti az eredményes indulást. tovább>>>

Megnyílt az első Energia Pont, ügyfélszolgálati iroda 

energiapont.jpgÖrömmel tájékoztatom, hogy január 27-én Sopronban megnyílt az első Energia Pont, ügyfélszolgálati iroda. Működése az ország előtt álló épületenergetikai célok, a kormány programjában is szereplő feladatok megoldásának segítésére, az építtetők jobb döntéseinek segítésére jött létre. A vállalkozást a TrendHaus kft. tulajdonosai hozták létre. A vállalkozás a Készház építéstől független tevékenység, de az ott, és külföldön szerzett épület energetikai tapasztalatokat is felhasználja!
 
Az irodában akár az új építésű, akár a használt épületek energetikai felmérését, optimalizálását elvégzik. Banki tanácsadás, Lakás Takarékpénztári szerződés kötés, kivitelezés, termék bemutató (hőszigetelés, gépészet, megújuló energia források,szerkezetek,stb.), pályázati tanácsadás, pályázat írás, épületek, lakások energetikai tanúsítása lesz a feladata az irodának.
Az ügyfelek gyakorlatilag egyablakos kiszolgálással a tanácsadástól a komplex kivitelezés, felújítás lebonyolításáig mindent eltudnak intézni.

Az újdonság, és a lényeg, az optimalizálási program, amit a WinWatt program készítőivel közösen fejlesztettek ki. Ennek a lényege, hogy a meglévő, vagy tervezett épület energetikai tulajdonságai az építtető számára is jól látható formában jelennek meg. A programmal elvégezhető a leg optimálisabb falszerkezet, gépészet, megújuló energia forrás kiválasztása, mivel azonnal számolja is a beruházási és fogyasztási költségeket is. Így esetleges támogatás esetén az is figyelemmel kísérhető, hogy a projektet érdemes-e, vagy milyen szinten érdemes finanszírozni! Az ügyfélszolgálat nem egy szektort képvisel, hanem a lényege a komplex tájékoztatás, szolgáltatás, kivitelezés.
Nagyon fontosnak tartom, hogy az Energia Pont gondolkodásra ösztönöz, hogy ne vakon, ne a szomszédra, vagy reklámokra hagyatkozva, esetleges felesleges költségeket vállalva készüljenek új épületek, vagy a még fontosabb, komplex épület és lakás felújítások. Legyenek ki, és felhasználva a rendelkezésre álló lehetőségek is! 
A cég országos hálózatot fog építeni, elsőként a megyeszékhelyeken és a fővárosban!

Az ügyfélszolgálatok feladata, a Széchenyi terv céljainak megvalósításához, az előttünk álló épületenergetikai feladatok elvégzéséhez szükséges, megfelelő tájékoztatás, és szolgáltatás biztosítása.  Sajtó anyag

Mi a profitnövelés legjobb módja?

A válasz lehet, hogy meglepõ lesz!"

Iratkozzon fel ingyenes e-mail tanfolyamunkra és ismerje meg azt a hét végzetes hibát, amelyek megsemmisítik nyereségét ezekben a válságos idõkben.

Mintegy 300 mFt értékû kutatási anyagot gyûjtöttük össze, olyan adatokkal, amelyek rávilágítottak  a jelenlegi válság során a vállalkozások által elkövetett végzetes hibákra. Ezeknek az adatoknak a felhasználásával dolgoztunk ki egy hasznos és azonnal alkalmazható tanfolyami anyagot.
 
Tudja-e, hogy 2009-ben 23000 vállalkozás ment tönkre és a 2010-es év is csak egy picivel volt jobb. Az idei év bizonytalan, egyesek kétszer ilyen mély válságot jósolnak. Nem lehet csodálkozni, hogy sokan esnek pánikba és a vállalkozás növekedése helyett inkább a túlélésre koncentrálnak. Ilyen reménytelen idõszakban minden forint számít.
A Profit Klubban ezért döntöttünk amellett, hogy ajándékba adjuk ezt az információt az érdeklõdõknek. Az e-mail tanfolyamot mi szponzoráljuk, ez önnek nem kerül semmibe, ez a mi ingyenes juttatásunk a vállalkozók számára. tovább>>>

APEH portáljáról

Családi kedvezmény érvényesítése kiemelten az élettársi kapcsolatokra
2011. évtől az egykulcsos arányos jövedelemadóztatás rendszerében a családi kedvezmény adóalap kedvezményként vehető igénybe, amely kedvezmény az un. összevont jövedelmek adóalapjából érvényesíthető. A kedvezményt a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: szja-törvény) szerinti jogosult az eltartottak számától függően a kedvezményezett eltartottakra érvényesítheti.

Azonban sok esetben problémát okozhat a kedvezmény érvényesítésénél az, hogy eltérően minősülhet a gyermekek kedvezményezett eltartotti megítélése, illetve a kedvezmény megosztása a házastársak, valamint az élettársak esetén. tovább>>>

OD Szervezetfejelsztési tanácsadó diplomás képzés

2008-ban indult az első diplomás, szervezetfejlesztő képzésnek. 2011 februárjában indul a következő évfolyam! Az oktatásban a szervezetfejlesztési szakmai emblematikus képviselői vettek/vesznek részt. A képzés gyakorlatorientált, arra készít fel, hogy hogyan lehet jó minőségű szervezeti tanácsadóként működni. 

További részletekA RENEXPR CE kiemelt témája a geotermikus energia

Magyarország természetes adottságaiból következően
a geotermikus energia az egyik olyan energiaforrás, ami a legdinamikusabban fejleszthető. A geotermikus gradiens itt mintegy másfélszerese a világátlagnak. Ez a lehetőség jól látszik a 2020-ig előirányzott célértékből is, amely szerint a jelenlegi éves 4PJ helyett 10,5PJ energiát termelne az ország geotermikus forrásból.
 
Ne maradjon le Ön se semmiről és mutassa be termékét, szolgáltatását Ön is Magyarország egyetlen megújulós szakmai vásárán, amelynek egyik fő témaköre a geotermikus energiaforrás!
 
Az ötödik RENEXPO® Central Europe 2011-ben május 5-7. között kerül megrendezésre a Hungexpo F pavilonjában.
 
Több napos magyar és nemzetközi konferenciák is megrendezésre kerülnek geotermia témában. A brüsszeli megújulós szövetségek által, az RHC Platform keretén belül rendezett konferenciára több száz fős nemzetközi delegáció várható, így a RENEXPO-n találkozhat az EU országaiból érkező döntéshozókkal, szakmai elöljárókkal, befektetőkkel is.
 
Rendszeresen visszatérő kiállítóink, többek között:
REHAU, BOSCH, Zubadan képviselet, HERZ, ELMŰ (GEO tarifa), HGD Kft., Kardos Labor, Viessmann, Columbus Clíma, IPUS
 
Minden évben magas a geotermikus megoldások iránt érdeklődök száma, de ez az arány 2010-ben több, mint 13% volt látogatóink körében! Kiállítóinknak pedig közel 10%-a  geotermiával, hőszivattyúval foglalkozik.
A kiállításról további tényeket és adatokat honlapunkon talál:

 
A kiállításon bemutatkoznak mindazon hazai és nemzetközi cégek, amelyek az iparág elismert képviselői, ne maradjon ki Ön sem, még jelentkezhet! Kérjen honlapunkon keresztül egy kötelezettségektől mentes árajánlatot, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot +36-1-213-4243-as telefonszámon.
 
Ha további információkra lenne szüksége, látogasson el a
www.renexpo.hu oldalra, vagy kérdések esetén forduljon hozzánk bizalommal

V. MAGYAR-OROSZ NEMZETKÖZI GAZDASÁGI FÓRUM ÉS ÜZLETEMBER-TALÁLKOZÓ


BUDAPEST, 2011. FEBRUÁR 24-25. HOTEL HÉLIA
Újra felértékelődött az orosz piac! A gazdasági válságból kiutat kereső magyar cégek számára ismételten fontossá vált Oroszország, mint egy kiaknázatlan hatalmas piaci lehetőség. Az elmúlt évtizedekben a hazai cégek, különböző okok miatt, nem fordítottak megfelelő figyelmet erre a piacra, ahol mára a világ szinte minden meghatározó gazdasági szereplője megjelent. tovább>>>>
             Program

A józan paraszt, és az idő

Milyen problémát nem tud megoldani egy cégvezető?
Polihisztorok előnyben, és egy cégvezető néha az is. Én azt szoktam mondani, hogy: „Olyan sokoldalú vagyok, hogy az már szinte gömb…", de így is előfordul, hogy olyan feladatot kell megoldanom, amelyhez nem rendelkezem elegendő kompetenciával. Ilyenkor nincs más dolgom, minthogy keresek egy szakértőt. De tegyük fel, hogy Ön, mint cégvezető olyan problémával szembesül, amelyhez a legjobb az lenne, ha megkérdezhetne egy másik cégvezetőt. De Ön kihez fordul? Nem érzi magát néha egyedül? tovább>>>

Privátbankár Hírlevél szemelvények

Új adórendszer: temetni kell-e az evát?
A 10 százalékos társasági adó bevezetésével most különösen megéri átszámolni, mennyire előnyös még az egyszerűsített vállalkozói adó. Az RSM DTM számításai szerint 19,5 százalékos költséghányadnál lehet a fordulópont tovább>>>

Van, amitől még az adóhatóság is nagyon fél
A tavalyi évről készített szja-bevallásokhoz kiküldött nyomtatványok még messze vannak a sokat emlegetett söralátét méretétől, de a lehetőségekhez képest az adóhatóság már most igyekezett több egyszerűsítést bevezetni tovább>>>

Nincs többé segély a munkaképeseknek
A közfoglalkoztatás 2011-ben induló új rendszerébe a kormány várakozásai szerint összesen 220 ezer embert lehet bevonni, a program költsége idén 64 milliárd forint. Az új rendszerben segélyt csak az kaphat, aki nem munkaképes, vagy a munkavégzésben tartósan akadályoztatott  tovább>>>

Alig oszló sötét fellegek a bankok felett
Magyar bankok kockázati osztályzatait erősítette meg szerdán a Fitch Ratings, közölve egyben, hogy a magyar bankszektor egészének teljesítményére továbbra is negatív kilátást tart érvényben tovább>>>

Cséfalvay: versenyképessé kell tenni Európát
A költségvetési stabilitás megtartása és a válságkezelés mellett az európai versenyképesség növelésére is szükség van, mert anélkül a költségvetési hiányokat és a növekvő adósságokat sem lehet csökkenteni - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára szerdán Brüsszelben az Európai Parlament belső piaci és fogyasztóvédelmi bizottsága előtti meghallgatásán tovább>>>

Vissza kell szerezni a bizalmat: elfogyott a levegő a kormány körül
A kormány által életbe léptetett nyugdíjreform visszafordíthatatlan, hiszen költségvonzata hatalmas - segítségével viszont tartani tudjuk a hiánycélt. Idén startolhat a 660 milliárdos lefaragás tovább>>>

Álláskeresés: a kapcsolatainkban bízunk leginkább
Többen keresnek állást, mint egy éve, a legtöbb álláskereső először az ismerősökhöz fordul, az internet pedig inkább a fiatalok körében elsődleges - derül ki egy piackutatásból tovább>>>

Adóbevallás: még három lehetőségünk van
Az önadózás mellett bizonyos feltételekkel adóhatósági közreműködéssel készülő egyszerűsített bevallást, vagy munkáltatói adómegállapítást is választhatunk. Utóbbi esetben azonban nem árt sietni tovább>>>

Hatost dobott a jegybank
A monetáris tanács 25 bázisponttal 6 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot hétfőn. A nemrég kiadott elemzések számítottak az emelésre tovább>>> 

Magyar gazdaság: nyugtalankodnak a befektetők
Csak marginálisan gyorsuló gazdasági növekedéssel számol Magyarországon a 2010-ben a régióban rekord szintű hitelkihelyezést végrehajtó EBRD tovább>>>

Konjunktúraindex: rég láttunk már ekkorát!
Csaknem öt éve, 2006 elején volt utoljára ilyen magas a GKI (szezonális hatásoktól megtisztított) konjunktúraindexének értéke tovább>>>