Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 25., kedd

8.211 - KISGAZDA POLGÁRI EGYESÜLET > Dr. Bogár László közgazdász professzor Úr 2011. január 19-én tartott előadást

From: Kovács Endre
Date: 2011. január 25.
Subject: KPE cikkajánló
To: jozsef@kutasi.eu


http://www.kpe.hu/index.php?Cikk=158071

Egy kisgazda gondolatai Bogár László Professzor Úr előadása nyomán...

Dr. Bogár László közgazdász professzor Úr 2011. január 19-én tartott előadást, Szentendrén, a III. Magyarországi Klímaklub rendezvényén "Fenntarthatatlan gazdaság" címmel.

A Professzor Úr előadását közreadjuk. A megdöbbentő az, hogy Bogár László professzor Úr előadásában egyetlen olyan gondolat sem található, amire azt mondhatnánk, hogy NEM igaz. Bár NE lennének igazak azok az állítások, amit a Professzor Úr elmondott, ugyanis akkor sokkal jobbak lennének a magyar társadalom jövőbeni kilátásai.

A Professzor Úr előadása: Fenntarthatatlan gazdaság

Dr. Bogár László professzor Úr előadásának összefoglalása - a 2011. január 19-ém, a III. Magyar Klímacsúcs Konferencián, Szentendrén elhangzott előadás -


A világ súlyos és egyre mélyülő válságának leglátványosabb eleme kétségtelenül a közelgő ökológiai katasztrófa. A kérdésről szólva azonban legelőször is azzal kell szembesülnünk, hogy a "valóságos" valóság elbeszélhetetlen. Az elbeszélhetőséget ugyanis egy "láthatatlan" globális vélemény-diktatúra akadályozza meg, amit úgy hívnak "politikailag korrekt" beszéd. Aki azonban felmeri tételezni, hogy e beszéd-hatalomnak "alanya" is van, azt ez a "láthatatlan" hatalom azonnal gyűlöletbeszéddel és/vagy összeesküvés- elmélet-gyártással vádolja meg. Mi meg úgy viselkedünk, mint Micimackó, amikor meglátogatta Nyuszi barátját, aki azt kiabálta ki, hogy Nincs itthon senki! "De, ha nincs otthon senki, akkor kimondta azt, hogy nincs otthon senki? - töpreng az óta is Micimackó. Ki kell tehát törnünk a "politikai korrektség" eredendő inkorrektségéből!