Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. december 20., kedd

11.349 - Egy őszinte, radikális, nemzeti vélemény Draskovicsról


From: Dr. Léhmann György
Date: 2011. december 20.
Subject: Egy őszinte, radikális, nemzeti vélemény Draskovicsról
To: Kutasi József Antal

Egy őszinte, radikális, nemzeti vélemény 
hangzott el a mellékletben látható, 2011. október 25-én rögzített,
 
Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és ügyrendi bizottsága 2002-2010 közötti lakossági devizaeladósodás okainak feltárását, valamint az esetleges kormányzati felelősséget vizsgáló albizottsági ülésről felvett jegyzőkönyv 24. oldalán  leírtak  szerint:
 
 Számomra különös élmény azt megélni, hogy tényleg milyen kiváló képességekkel rendelkezik miniszter úr a mai korunk polihisztoraként, rendészeti miniszterként éppúgy helytállt mint pénzügyminiszterként. De azért azt hiszem, a pénzügy az igazi területe, és tényleg ebben egy elég alapos elemzést hallottunk, amit azért köszönök és ezt a bizonyos elemzést is, mert sokkal könnyebb így ezt a munkát végezni mint ahogy mondjuk, Gyurcsány Ferenc és Szilvássy György nem jelentek meg a 2006 őszi jogsértéseket vizsgáló albizottság előtt. Ott is megjelent miniszter úr, és ott is rendelkezésre állt, ezt mindenképpen értékelni kell.
 
Dr. Gaudi-Nagy Tamás fogalmazott ilyen frappánsan az elragadtatás hangján Dr. Draskovics Tiborról. Arról az emberről, akinek pénzügyminisztersége alatt kezdődött el a mára tragédiába torkolló devizaalapu hitelezésű cirkusz.
 

Akitől egyébként még Gyurcsány Ferenc sem volt tulzottan elragadtatva a Wikipédia alábbi tájékoztatása szerint:


2004-ben Medgyessy pénzügyminiszterré nevezte ki. 2005. április 18-án Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felmentette. A felmentéssel kapcsolatban Gyurcsány a következőket mondta Debreczeni József „Az új miniszterelnök” című könyvében: „»A legnagyobb gondot ebben az időszakban a következő dolog jelenti. Draskovics Tiborról van szó. A pénzügyminisztériumi apparátusból közvetlenül is szerzek információkat, és azok sem nyugtatnak meg.« Kiderül, hogy a miniszter által ígért hiányprognózis irreális: »Egyre világosabb számomra, hogy ez a 4,6%-os hiány, ez nem tartható. Nekem itt nem mondanak igazat.« Végül – bár állítólag ott lapul Gy. F. zsebében az új miniszter neve – a helyén hagyja az őt átverő tárcavezetőt, mert sikerül rábeszélnie az 5,2%-os hiányadatra. Az év végi áfatörténet, vagyis az áfa-visszatérítések példátlan késleltetése után azonban véglegesen megvonja a bizalmát beosztottjától, akit lenézően »ez a fiú«-ként emleget. »Draskovics iránt tavaszra végképp megrendül a bizalmam. Az ő esetében ekkor már csak azt a pillanatot keresem, amikor kis veszteséggel el tudom engedni. Olyan ember kell, akiben teljesen megbízik a frakció. Tibor nem ilyen, tehát nincs mese, váltanom kell.«”

Nem sokkal felmentése után kinevezték a Magyar Villamos Művek elnökévé.

A második Gyurcsány-kormányban a kormányfőnek alárendelt Államreform Bizottság alelnöke és munkájának vezetője kormánybiztosi rangban. Az Államreform Bizottság megszüntetésétől, 2007. július 1-jétől a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter, e minőségében a Kormány üléseit előkészítő államtitkári értekezlet vezetője.

2008. február 18-ától Takács Albertet váltotta az igazságügyi és rendészeti miniszteri poszton[2], korábbi miniszteri posztja megszűnt, a kormányzati igazgatás összehangolása a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter feladatává vált. A 2009-ben megalakult Bajnai-kormányban is igazságügyi és rendészeti miniszterré nevezték ki. 2009. december 1-jén benyújtotta lemondását, amit Bajnai Gordon miniszterelnök elfogadott.

==========================

Szerintem Draskovicsról más a véleménye annak a nyomorba döntött hatmillió magyar embernek, akikről beszélt a  " karácsonyi üzenet "  videója.

Dr. Gaudi-Nagy Tamásnak pedig ebből következően sok köze nincs hozzájuk.

Siófokon 2011. december 20. napján.

Léhmann György