Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. december 22., csütörtök

11.388 - Senki sem érvénytelenítheti a Fidesz törvényeit

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Senki sem érvénytelenítheti a Fidesz törvényeit 
2011, december 21 - 09:07 barikad.hu 

Alkotmányellenes, hogy az őrizetbe vett két napig nem találkozhat az ügyvédjével. Az Alkotmánybíróság jövőbeni tétlenségéről viszont a kormánypártok már gondoskodtak. 

Az Alkotmánybíróság (AB) döntése szerint a büntetőeljárásról szóló törvénynek a közelmúltban elfogadott módosításai alkotmányt, valamint nemzetközi egyezményt sértenek. Ezek közé tartozik az az illetékességi szabály, amelynek értelmében egyes ügyekben az a bíróság jár el, ahol az ügyész vádat emel. Emellett alkotmányellenes a 120 óráig elrendelhető őrizet és az őrizet első 48 órájában az ügyvéddel megtiltott kapcsolatfelvétel. Az AB felé az ügyben a Legfelsőbb Bíróság elnöke, két országgyűlési képviselő és az Ügyvédi Kamara elnöke fordult beadványával. 

Az Alkotmánybíróság vizsgálata során figyelembe vette a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának gyakorlatát is. Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője a barikad.humegkeresésére elmondta, a Rómában elfogadott emberi jogok európai egyezményének sem felelt meg a szabályozás. 

"Teljesen elfogadhatatlan, jogilag pedig nonszensz, hogy az ügyvéddel két napig nem találkozhat az őrizetbe vett személy. A védelmemhez fűződő jog mindenkit megillet, ezt még a 2006-os események idején, jogtalanul őrizetbe vett személyek esetében sem merték a hatóságok nagy részben megtagadni. Ezt a jogmegvonást törvényi szintre emelni elfogadhatatlan. 

Elkeserítő tény emellett, hogy január 1-jétől sem magánszemély, sem országgyűlési képviselő, sem frakció nem fordulhat beadvánnyal az Alkotmánybíróság felé. Innentől kezdve az országgyűlési képviselők egynegyedének támogatása szükséges egy beadványhoz. A kormánykoalíció kétlem, hogy megtenné ezt a saját törvényeivel szemben. Szintén nehezen elképzelhető az ellenzéki pártok politikai nézetkülönbségei miatt, hogy közösen forduljanak az Ab-hoz" - jelentette ki portálunknak a Jobbik politikusa. 
LR 

Január 1-jétől nem Magyar Köztársaság, hanem Magyarország édes Hazánk elnevezése az új alkotmány (mások szerint tákolmány) szerint! Már verik az új fémpénzünket milliárdokért! Új névtáblák kellenek a hivatalokra, új gumibélyegzők (kb. egymillió darab!), új céges papírok, borítékok, Névtáblák a határokon! És ki tudja, még mi a jó fene... Erre annyi szükségünk van, mint Kerényi Imre festményeire, Hegedűs Zsuzsa malacosztogatására, vagy leginkább, mint ablakos tótnak a hanyatt esésre! (Forgó Irén - Facebook)