Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. december 20., kedd

11.365 - Siklósi András: A Keresztény Kulturális Akadémia (KKA) meghirdetett egy összmagyar szépirodalmi pályázatot nyár végén,/...

Kérésre a mellékletet: "Irodalmi palyazat.doc (application/msword) 1274 KB" külön megküldöm, 
mert technikai okok miatt a KUTASI JÓZSEF ANTAL oldalán, nem tudom megjelentetni!

From: Siklósi András
Date: 2011. december 20. 
Subject: Újraküldés
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

Kedves Jóska bátyám!
 
Közel 2 napja küldtem el a lenti levelemet, ill. körlevelemet, amit most megismétlek.
Időközben annyit változott a helyzet, hogy Cser Ferenc (ausztráliai) barátom nagy körültekintéssel és kíválóan áthidalta a technikai problémákat, s elhelyezte írásaimat a Nemenyi.net portál könyvtárában:
lásd http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=92607 az alábbi linken. Tehát ennek fényében azt javaslom, hogy - az egyszerűség kedvéért - hozd le az itt is látható körlevelemet, majd a végén megadott linkeket. Így nem kell semmit fáradoznod, ráadásul memóriát (helyet) sem foglal az elég terjedelmes anyag. Úgy vélem, ez a pályázat-nyertes válogatás mindenképpen megérdemli a közlést, s ezáltal az óév utolsó napjaiban hasznos, építő jellegű olvasmányokhoz juthatna honlapod (hírleveleid) közönsége is.
 
Újfent boldog ünnepeket kívánok!
Barátsággal András
 
Sent: Sunday, December 18, 2011 1:12 PM
Subject: Előző (kör)levélhez kapcsolódva

Kedves Jóska bátyám!

 

Hálás lennék, ha az imént megküldött körlevelemet és csatolmányát hasonlóképpen közölnéd honlapodon, ill. hírleveledben; függetlenül attól, hogy egyes írásaim korábban esetleg már megjelentek nálad. Így együtt egész más a hatásuk, mint külön-külön, s karácsony előtt tiszta szívvel és bátran ajánlom olvasóid figyelmébe műveimet. (Tudom, hogy ez némi plusz munkával jár, de talán megéri.)


Egyébként pedig áldott karácsonyt és boldog új évet kívánok neked és családodnak!

Szeretetteljes baráti üdvözlettel Siklósi András

  

Kedves Barátaim és Harcostársaim!

Ismét a teljes címlistámnak küldöm idei utolsó körlevelemet, melyben egy jelentős eredményemről szeretnék beszámolni.

A Keresztény Kulturális Akadémia (KKA) meghirdetett egy összmagyar szépirodalmi pályázatot nyár végén, melyre – hosszas töprengés után – én is beküldtem a csatolmányban olvasható verseimet és prózáimat. (Nagyon régen nem tettem már hasonlót, hiszen tapasztalataim szerint a tehetség és a valódi értékek manapság vajmi keveset számítanak. Annál inkább a „balliberális elkötelezettség” s az ideológiai szekértáborokhoz, klikkekhez való tartozás „szalonképessége” döntik el az érvényesülési lehetőségek, kitüntetések és jutalmak sorsát. Ennek dacára ezúttal magam is meglepődtem, és kellemesen csalódtam.) Elég sokan pályáztak az egész Kárpát-medencéből, de csupán 23 szerzőt méltattak közlésre végül. Így a vékonyka, 160 oldalas könyvben (címe: Forrás a rejtekből) átlagosan 7 oldal jutott fejenként. Én 23-at kaptam, ami messze a legtöbb az egész mezőnyben. Összesen 7 versemet és egy hosszú tanulmányomat publikálták (ezeket utólag mindenütt föl is tüntettem, a címek után apróbb betűkkel!), s az alkotóknak külön-külön járó rövid bevezető sorokban is rólam írtak a legelismerőbben, amit érdemes idézni.

„A Szegeden élő, sokáig mérnökként dolgozó szerző ma hét kötetes író, költő, lapszerkesztő és nemzetvédő szónok. Írásaiból valóban a mély kereszténység és a magyarság emelkedett lelkületű féltése szólal meg. Műveiből nehéz volt válogatni; nem azon tépelődtünk, hogy mi kerüljön a kötetbe, hanem, hogy mi maradjon ki belőle, mert igen bőséges és színvonalas anyagot kaptunk; de további írásai a világhálón könnyen elérhetők.”

Bár tényleges eredményhirdetés és díjazás nem volt, a föntiek miatt lényegében (nem hivatalosan) megnyertem a pályázatot, ami mindenképpen örvendetes, és karácsonyi ajándékként sem mellékes számomra.

Ismereteim szerint az antológia nem kerül könyvárusi forgalomba (a katolikus egyházon belül terjesztik), de akit érdekel, tőlem is megrendelheti 2000 Ft (1600 + 400 postaköltség) befizetése ellenében. (Elérhetőségeimet lásd a pályázatom végén!)

Még annyit, hogy a csatolt anyagom (+ a körlevelem) szabadon közölhető, honlapokra, blogokra tehető, és tetszés szerint továbbítható, sokszorosítható. Örülnék, ha minél szélesebb körben terjedne, hiszen minden írónak ez az igazi álma és jutalma.

Úgy vélem, hogy helyénvaló, ha az elmondottak után, valamint a közelgő ünnepekre tekintettel most mellőzöm a politikát, amiben sajnos egyébként sem rejlik számunkra semmi üdvözítő, sőt a feketeleves nyilván hátravan még. Egyelőre azonban ne gondoljunk erre, hanem töltse be szívünket a jézusi szeretet, lelkünket pedig az égi fényesség, hogy jövőre megújult erővel vághassunk neki a ránk váró küzdelmes hétköznapoknak.

A Magyarok Istene áldjon meg benneteket! Ennek szellemében kívánok mindnyájatoknak békés, meghitt karácsonyt, valamint egy boldog(abb), sikeres(ebb) új esztendőt; s valamennyiünk érdekében kívánom a hosszú ideje, hőn óhajtott, azonnali magyar föltámadást!

Honfitársi és keresztényi szeretettel Siklósi András