Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. december 28., szerda

11.435 - OV globalista dogmája megdőlni látszik!

www.nemzetihirhalo.hu *************

OV globalista dogmája megdőlni látszik 
2011. december 21. 00:46:11 Neményi.net 

    "Mindig elmondom Vona elnök úrnak, képviselőtársamnak, hogy biztosan sokan vannak Magyarországon, akik szívesen hallják azt a mondatot, hogy "Nem fizetünk". (...) Az is jól esne a magyaroknak, ha azt mondanánk, hogy holnap reggel mi Magyarország adófizetőinek pénzéből egy fillért sem küldünk adósság visszafizetésre, hanem azt a több mint ezermilliárdot, amit erre a célra kéne küldeni - melynek a fölhalmozásában a felelősség egészen egyértelmű - azt inkább megtartjuk magunknak. 

    Ezen lehet gondolkodni, csak arra kérem önöket, hogy mielőtt felülnek erre a könnyű álmot ígérő gondolára, azelőtt a következő dologgal és következményekkel vessenek számot (...), ha azt tennénk, amit Önök mondanak az egész egyszerűen csődbe rántaná Magyarországot. (...) Ezért azt kell mondanom újra és újra, akárhányszor is provokál ebben a Jobbik, mindig ezt kell mondanom: Magyarország államadósságát vissza kell fizetnünk" - fejtegette az államadósság átütemezése kapcsán felvetett jobbikos kérdésre OV, még a múlt hét elején a Parlamentben.
 
    [a teljes OV beszéd ITT, az érintett rész 8:13-tól] 

Akik rendszeresen figyelik a belpolitika történéseit, azok pontosan tudják, hogy az elmúlt időszakban nem ez volt az első ilyen jellegű csörte a miniszterelnök és a radikálisok között. Azonban a végkifejletet tekintve most sem történt semmi másként, mint a korábbi esetekben. OV, mint eddig mindig, most is szándékosan csúsztatva összekeverte az államadósság átütemezésének és a visszafizetés megtagadásának kérdését. A radikálisok minden esetben átütemezésről a fizetési feltételek könnyítéséről beszéltek, míg OV mindannyiszor a fizetés megtagadásáról és annak következményeiről értekezett és mindannyiszor kitartott azon álláspontja mellett, hogy az államadósság megbolygatásának kérdése egész egyszerűen nem kerülhet napirendre, mert annak még a felvetése is súlyos károkat okoz Magyarországnak. 

Ha csak felületesen, ha csak a felszínt kapargatva vizsgáljuk az ügyet, akkor OV óvatossága valamelyest érthető, hisz a globális pénzpiac valóban ugrik az ilyen jellegű kijelentésekre, és azonnal nyomást gyakorol az adott ország gazdaságára és vezetőire, hogy még véletlenül se kerüljön a kérdés a komolyan megfontolandó dolgok sorába. De ettől még a tény, tény marad, és ma már mindenki, még a legnagyobb pénzügyi analfabéták is tisztában vannak azzal, hogy a magyar államadósság visszafizethetetlen. És tegyük hozzá gyorsan azt is, hogy ez nem csak a magyarra, hanem még jónéhány európai országra is igaz. 


Ezért hamis OV érvelése, ezért nem lehet, ezért nem szabadna azt ilyen egyértelműen, már-már dogmaszerűen ismételgetni, hogy az utolsó fillérig, ha beleszakadunk is, visszafizetünk mindet. De legfőképp azért nem, mert ez nem igaz, mert ez egész egyszerűen lehetetlen. OV a sorozatos pofára esések ellenére jól láthatóan még mindig azt hiszi, hogy el tud lavírozni, hogy el tud játszadozni a globalisták írta feltételek között. Azt hiszi, hogyha elfogadja az ő játékszabályaikat, akkor esetleg nyerhet. Pedig nem. Mert itt és így nem lehet nyerni. 

Persze most a narancsosok közül sokan mondhatnák azt, hogy kívülről nagyon könnyű okosakat mondani, hogy demagóg dumákat felelősség nélkül elengedni nem kerül semmibe sem. Azonban a helyzet ma már nem így áll, hisz az államadósságok átrendezésének kérdése, és annak felvetése mára európai üggyé vált. Amit mi nem mertünk meglépni, azt megtették mások. Amiről nálunk még beszélni sem szabad, az máshol már kormányzati programmá emelkedett. 

Az írek ugyanis nem rettentek meg, nem akartak mindenáron megfelelni a globalista elvárásoknak, hanem egész egyszerűen kijelentették, hogy csak abban az esetben írják alá az új európai költségvetési paktumot, ha cserébe Írország kormányzati adósságát nagymértékben átrendezik. 

    "Nem nyerő az az elképzelés, hogy megállapodás nélkül, adósságunk jelentős átrendezése nélkül népszavazást tudunk rendezni. Mielőtt föltesszük a kérdést (népszavazásra), ezt meg kell oldani, és ezt már kezdik érteni EU-szinten is, amitől erősödik a pozíciónk" 
- mondta ki az OV szerint kimondhatatlant Bryan Hayes, Írország pénzügyminiszter-helyettese a The Sunday Business Post című lapnak adott interjújában, majd így folytatta: 

    "Törlesztjük az adósságunkat, ez nagyon fontos üzenet. De hosszabb lejáratot akarunk, hogy be tudjuk indítani a gazdaságot, hogy 2-3 százalékos növekedést érhessünk el." 

Nem kétséges egy tabu ledőlt. 

Végre kimondta valaki, hogyha teljesen kiszipolyoznak egy társadalmat, akkor a végére tényleg nem lesz senki, aki fizessen. Végre kimondta valaki, hogy egy-egy ország mélyrepülése hosszabb távon nem csak az adott társadalom problémája, hanem azoké is, akik beletaszították az adósságspirálba őket. Végre kimondta valaki döntéshozói szinten is, hogyha nem lesz változás, akkor az egész rendszer nagyon rövid időn belül összeomlik. 

És innentől már csak egy kérdés van: Vajon mi mikor vetjük fel hivatalosan ugyanezt? 

gabeebee - radicalpuzzle.blogspot.hu