Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 18., kedd

15.601 - Borbély Attila a Magyarok Világszövetségéből kizártak sajtóirodája


Feladó: MVSZ-bol kizartak sajto
Dátum: 2012. szeptember 18. 17:14
Tárgy: FIDESZ választási törvény? „Halottak” is szavazhatnak a Kúria mai ítélete szerint
Címzett: Kutasi József Antal

FIDESZ választási törvény? „Halottak” is szavazhatnak a Kúria mai ítélete szerint

 

Botrányos ítéletet hozott a mai napon a Kúria, Magyarország legfelsőbb Bírósága. A Kúria egyik tanácsa ítéletében kimondta, bár több jogsértés is történt a választások alatt, de ezek nem olyan nagymértékűek, hogy abból a bíróság kétségbe vonja a választás eredményét. Tehát ha „halottak” is szavaztak, nem voltak olyan sokan, hogy befolyásolják a választás eredményét. A Kúria politikai megrendelésre azt is leszögezte, egyébként is a felperesnek kellett volna bizonyítania, hogy a „halottak” kire adták le a voksukat. Ha pedig a „halottak” nem szavaznának, akkor felperesnek kellene bizonyítania, megváltozna-e az eredmény. Felperes a halottakat nem hívta be tanúnak, tehát pervesztes!

 

Ilyen stílusú ítéletet hozott a mai napon a Kúria, melyre úgy az alperes mint a felperes felháborodását fejezte ki. Bár mint megtudtuk, az alperesnek nem volt sem másodfokon sem a felülvizsgálati eljárásban törvényes meghatalmazása. Alperes másodfokú fellebbezést a Kúria de jure törvénytelenül fogadta be, ami nem gátolta meg a botrányos ítélet meghozatalában.

 

A Magyarok Világszövetsége alperes 200 küldöttből több mint 138 küldöttet nem hívott meg a 2009-ben megtartott közgyűlésére. A közgyűlésre negyven (40) ország küldötteit nem hívták meg, ezen túl tizenkilenc (19) küldött jogosulatlanul vett részt a közgyűlésen és szavazott. Az egyik pótküldöttet életére törve távolították el az épületből. A Kúria szerint mindez nem ok a közgyűlés érvénytelenítésére. A társadalomban minél nagyobb a zűrzavar, annál jobban lehet a zavarosban halászni. Ilyen FIDESZ-es választási törvény nem kell nekünk.

 

A mai szóbeli ítéletről hangfelvétel készült az utókor számára.

 

Tisztelettel és magyar baráti szeretettel

Borbély Attila

MVSZ-ből kizártak sajtóirodája

 

2012. szeptember 18.