Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 27., csütörtök

15.669 - Külön védendő célcsoportként jelennek meg a gyermekek


Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. szeptember 26. 19:28
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának Hírlevele 2012-09-26

A parlament napirendjén az új Polgári Törvénykönyv

Az új polgári törvénykönyv (Ptk.) az első, demokratikus körülmények között megalkotott magánjogi kódex lesz Magyarországon, amely 2014. január 1-jén hatályba is lép - hívta fel a figyelmet a törvényjavaslat szerdán megkezdődött parlamenti vitájának elején az igazságügyért felelős államtitkár, aki szerint a közel 1600 paragrafusból álló előterjesztés méltón zárja le a jogrendszer megújításának 2010-ben megkezdett folyamatát.

Külön védendő célcsoportként jelennek meg a gyermekek

A gyermekbarát igazságszolgáltatás program keretében két újabb rendőrségi meghallgatószoba kapott tanúsítványt szerdán a közigazgatási és igazságügy mini

sztertől; az egyiket Nagykanizsán, a másikat Tatabányán alakították ki.

Martonyi János a demokrácia erősítésének jelentőségéről beszélt New Yorkban

Martonyi János külügyminiszter 2012. szeptember 25-én New Yorkban felszólalt a Demokráciák Közösségének (Community of Democracies, CoD) ülésén. Mint azt Martonyi János elmondta az ENSZ Közgyűlés magas szintű ülésének margóján megrendezett eseményen, a 2000-ben alakult szervezet mára „felnőtt”, és megvan a lehetősége arra, hogy a 21. században a nemzetközi színtér egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

A nap képe

A nyelvek európai napjának az Országos Idegennyelvű Könyvtárban rendezett ünnepségét Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg. (fotó: Botár Gergely)