Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 23., vasárnap

15.636 - Házi őrizetbe helyezték Biszku Bélát

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Házi őrizetbe helyezték Biszku Bélát

A Fővárosi Törvényszék szerint csak ezzel a kényszerintézkedéssel zárható ki, hogy a hatóság elől ne rejtőzzön el vagy ne távozzon ismeretlen helyre.


Biszku Béla (MTI fotó/Soós Lajos)


A Fővárosi Törvényszék, megváltoztatva a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) lakhelyelhagyási tilalmat elrendelő határozatát, egy hónapra házi őrizetbe helyezte "B. Bélát" - közölte honlapján a törvényszék pénteken.

Biszku Béla ellen több emberen elkövetett emberöléssel megvalósított háborús bűntett miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészségen van folyamatban büntetőügy. A BKKB szeptember 10-én rendelt el lakhelyelhagyási tilalmat. Az ügyész fellebbezést jelentett be a házi őrizet elrendelése érdekében, a védő pedig a tilalom megszüntetését kérte. A törvényszék az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, és úgy foglalt állást, hogy - figyelemmel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény büntetési tételére - a gyanúsított eljárási cselekményeken való részvétele és folyamatos ellenőrzése csak házi őrizettel biztosítható. Hozzátették: csak ezzel a kényszerintézkedéssel zárható ki, hogy "B. Béla" a hatóság elől ne rejtőzzön el vagy ne távozzon ismeretlen helyre.

Biszku Béla ellen jobbikos képviselők tettek feljelentést a tavaly elfogadott, emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről szóló törvény alapján. Az ügyészség a feljelentés nyomán március elején indított nyomozást több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított, emberiesség elleni bűncselekmény gyanújával. A nyomozással a Budapesti Nyomozó Ügyészséget bízták meg. Biszku Bélát két 1956-os - a budapesti Nyugati téri és a salgótarjáni - sortűzzel kapcsolatban gyanúsították meg.

Forrás: civishirek.hu

sokkaljobb-kommentár: "Autóstáska-rengetegben énekelték az Internacionálét Kádár János mobil mellszobrának avatásán. Biszku Béla is hozott egy szál virágot...


A 90 éves Biszku Béla. Fotó: Huszti István


Kommunista szuperbuli volt: megjelent az 1956-os forradalom utáni megtorlásokat belügyminiszterként irányító 90 éves Biszku Béla, és csendben egy szál virágot rakott a mészkőszobor elé. De ott volt Horváth István, az utolsó kommunista belügyminiszter (Stumpf István apósa) és Berecz János is, aki a Magyar Szocialista Munkáspárt központi bizottságának ideológiai és propagandaügyekkel foglalkozó titkára volt. Thürmer Gyula azonban nem jött el, de még MSZP-s politikus sem volt jelen, pedig Kádár sírját Mesterházy Attiláék mentették meg: a Magyar Szocialista Párt, az MSZMP jogörököse nemrég tett eleget kötelezettségének, és a sír használati idejét 640 ezer forintért hosszabbította meg. (2012. májusi hír)

Forrás: index.hu

Emlékeztető: "A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek. Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása kívánja." (Alekszander Szolzsenyicin)

Kapcsolódó:
   Az 1956 utáni megtorlás során kivégzettek listája



"Parlamentáris úton a hatalmat addig lehetett megszerezni, amíg a politikai hatalom nem volt a zsidóság kezében. Amint a zsidóság a politikai hatalmat is megkaparintotta - teljesen mindegy, hogy közvetlenül vagy közvetve, és hogy politikai hatalmát közvetlenül vagy közvetve gyakorolja - teljesen kizárt, parlamentáris úton a hatalmat átvenni. Az így hatalmat gyakorló zsidóság mindent vérbe vagy anarchiába fojt. Ellenszere: a népmozgalom."
Szálasi Ferenc