Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 24., hétfő

15.641 - Világkongresszusi adomány Böjte Csaba árváinak

From: MVSZ Sajtószolgálat

Sent: Monday, September 24, 2012 2:56 PM
To: Kutasi József Antal
Subject: Világkongresszusi adomány Böjte Csaba árváinak

 

A Magyarok VIII. Világkongresszusának Nyitó-konferenciája alkalmával, amelynek Böjte Csaba is előadója volt, negyedmillió forintos adomány átadására került sor.

 

A ma már Erdély-szerte zajló és világszerte ismertté vált, árvákat, elhagyott gyerekeket felkaroló, gyermekmentő tevékenységét Déván kezdő, csíki származású ferences szerzetes a magyar nemzet egyik szimbolikus alakjává vált. Pártfogoltjai számára a világ sok országában sokan készek adakozni. A Böjte Csaba árvái számára adományokat gyűjtők közé tartozik Böröcz József, a Magyarok Világszövetsége Svájci Országos Tanácsának tiszteletbeli elnöke is, aki a Zürichben élő Kondorosi Péter adományát juttatta el Budapestre, ahol azt Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke nyújtotta át Böjte Csabának.

 

Az eset jelentősége nem annak összegszerűségében áll, hanem nyomatékos jelzés voltában: miközben a magyar államnak egy fillérje sincs az egyetemes magyar népet 1929 óta megtestesítő Magyarok Világkongresszusára, és miközben a kormány némely tagja elképesztően gáncsolja annak állandóan működő ügyvivő testületét, a Magyarok Világszövetségét, a Magyarok Világkongresszusának van ereje támogatás nélkül is megszervezni önmagát, és futja erejéből nemes magyar ügyek pénzbeli támogatására is.

 

A Magyarok VIII. Világkongresszusa augusztus 15-20. között ülésezett Budapesten, és elfogadta a magyar nemzet új meghatározását, és megnevezte a magyarság legfontosabb nemzetstratégiai feladatát.

 

MVSZ Sajtószolgálat

7605/120924