Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 26., szerda

15.664 - Zsidózás a parlamentben?

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Zsidózás a parlamentben? Felhördülés a jobbikos hozzászólására
2012.09.24. 19:16 MTI - ATV

Pörzse Sándor a finnugor történelemhamisítás leállítására szólította fel a kormányt, majd L. Simon László államtitkár reakcióját követően olyan viszontválaszt adott, amelyre L. Simon csak annyit mondott: szomorú, hogy "az egész kérdését a zsidókérdésre tudta kivezetni".

Pörzse Sándor (Jobbik) azt kérte a kultúráért felelős államtitkártól, hogy állítsa meg a finnugor történelemhamisítást, amelyik "közel 150 éve zajlik Magyarországon". Hangsúlyozta, hogy a kormány 150 millió forinttal támogatta a Magyarországon rendezett finnugor konferenciát, amivel csak "egy bökkenő van, hogy nem vagyunk finnugorok".
    
L. Simon László azzal kezdte felszólalását: "nehéz helyzetben vagyok, mennyiben vegyem komolyan a kérdését és mennyiben válaszoljak erre komolyan". Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a Finnugor Népek VI. Világkongresszusának megrendezését nemzetközi intézmények rögzítik. Véleménye szerint a kongresszusból az ország csak profitálhat és gyarapodhat, "függetlenül attól, hogy önnek igaza van vagy nem".
    
Azon nem érdemes vitatkozni, hogy a magyar nép genetikailag finnugor-e, mert nem az, de a magyar nyelv finnugor eredetű - zárta szavait.
    
Több képviselő is bekiabálással kísérte Pörzse Sándor viszontválaszát, amelyben úgy fogalmazott, hogy a finn autóversenyző Mika Hakkinent, a szocialista Steiner Pált és őt magát nehéz "elképzelni unokatestvéreknek". Újhelyi István levezető elnök arra kérte a képviselőket, hogy tartózkodjanak az ilyen jellegű megnyilvánulásoktól.
    
L. Simon László is úgy fogalmazott, szomorú, hogy Pörzse Sándor "az egész kérdését a zsidókérdésre tudta kivezetni".

Videó:
Pörzse Sándor vs L. Simon László: "Állítsák meg a történelemhamisítást!" (2012-09-24)
http://www.youtube.com/watch?v=8SSy-qWFBbM

Kapcsolódó:
   Zsidózás és öntökönizé a Házban (FN)