Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. szeptember 17., szerda

19.371 - ​Vasárnap, 2014. szeptember 21-én, 11 órakor a Magyarok Világszövetségének székházában békegyűlést tart a Magyar Békekör a kárpátaljai magyarok és ruszinok védelmében,...


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2014. szeptember 17. 13:53
Tárgy: Vasárnap 11 órakor az MVSZ székházában: Magyarok együtt a békéért!
Címzett: 

​Kutasi József Antal​


​​
Vasárnap, 2014. szeptember 21-én, 11 órakor a Magyarok Világszövetségének székházában békegyűlést tart a Magyar Békekör a kárpátaljai magyarok és ruszinok védelmében, az ukrajnai háborús tűzfészek felszámolásáért, honi és külhoni magyar közösségi vezetők részvételével. A részvevőket köszönti Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke. A távollevők az eseményt élőben követhetik a világhálón. Alább közöljük a szervezők felhívását.
S A J T Ó M E G H Í V Ó 
Nemzetközi békegyűlésre
Időpont: 2014. szeptember 21. Vasárnap 11.00 óra
Helyszín: Magyarok Háza, Budapest V. ker. Semmelweis u. 1-3.
A rendezvény végig nyitott a sajtó előtt

A Magyar Szociális Fórum által szervezett Magyar Békekör meghívja T. Szerkesztőségüket a honi és a külhoni magyar szervezetek képviselőinek részvételével tartandó békegyűlésre az alábbi felhívásban foglaltak szerint: 
Magyarok együtt a békéért!
A Magyar Békekör felhívása közös kiállásra
a kárpátaljai magyarok és ruszinok védelmében,
az ukrajnai háborús tűzfészek
igazságos, a népek önrendelkezési jogán alapuló  felszámolásáért

Honfitársaink! Ukrajnában véres polgárháború dúl. A NATO Keletre akar terjeszkedni, Oroszország pedig nem hagyja. Mi, magyarok nem akarunk két tűz közé kerülni, és áldozatává válni egy újabb konfliktusnak! Máris folyik magyar vér. Kárpátaljai magyar testvéreink százait sorozták be, és küldték a kelet-ukrajnai frontra. Sokan közülük koporsóban kerültek haza. Miközben a kijevi vezetés megtagadja jogunkat, hogy képviselőt küldjünk az ukrán parlamentbe, ágyútöltelékként használ minket az Ukrajnában élő nemzetiségek elnyomásához. Mi ezt a háborút értelmetlennek és gyalázatosnak tartjuk. Együtt emeljük fel a hangunkat ellene, honi és határainkon kívül élő magyarok. Az anyaországi Magyar Békekör, a Kárpátalján, Erdélyben, a Felvidéken és a Délvidéken élő magyarság képviselői meghívnak közös kiállásukra az igazságos békéért és a népek önrendelkezéséért 2014. szeptember 21-én (vasárnap) délelőtt 11 órakor a Magyarok Világszövetsége 1052 Budapest, Semmelweis utca 1-3 alatti székházába. Légy ott Te is! Bizonyítsuk, hogy egyek vagyunk a béke akarásában! Mondjunk nemet mindnyájan a háborúra, melybe minket, magyarokat is bele akarnak sodorni! Ítéljük el, hogy a kijevi kormány hadsereget vet be a saját népe ellen! Ítéljük el, hogy a NATO segíti ebben! Követeljük az Ukrajnát alkotó nemzetiségek, nemzeti kisebbségek egyenjogúságát és autonómiáját úgy, ahogyan azt maguk az ukrán felek fogalmazták meg február 21-i megállapodásukban! Tartós csak olyan béke lehet, mely igazságot szolgáltat a népeknek! Kijev hagyjon fel kalandor politikájával, mert Európa békéjét sodorja veszélybe! Követeljük együtt a magyar kormánytól, hogy ne engedjen a nemzeti érdekeinket sértő nyugati szankciópolitikának! Ne engedje meg idegen NATO-csapatok állomásoztatását hazánk területén! Ne biztosítson hátországot a NATO keleti terjeszkedéséhez! Magyarország éljen jó viszonyban Kelettel és Nyugattal egyaránt!
Megmozdulásunkon rövid beszédet mond minden résztvevő szervezet képviselője. Reméljük, Te is köztük leszel!
 Budapest, 2014. szeptember 16.                                                             Magyar Békekör
Közvetítés a világhálón:
A rendezvény a világhálón itt tekinthető meg:
A bejelentkezéshez előbb regisztrálni kell a livestream-oldalon (Facebook vagy e-mail szükséges).
MVSZ Sajtószolgálat
8377/140917