Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. december 1., kedd

20.714 - Bene Gábor: Szegeden a Jósika Pincében, (Jósika u. 4. sz.)


Feladó: Bene Gabor 

Dátum: 2015. november 30. 17:58
Tárgy: Új cikk: Szegeden a Jósika Pincében,
Címzett: 


Karácsonyi

Lélekemelő-Koncert

Szegeden a Jósika Pincében,

(Jósika u. 4. sz.)

december, 21-én hétfőn 17 órakor

Fellép: Dévai Nagy Kamilla a 36 nyelven éneklő Liszt-, Bartók-, és Kazinczy díjas előadóművész 

és vitéz Publik Antal előadóművész 

A rendezvényre csak 17 óráig lehet bejönni, belépő nincs, de adományt köszönettel elfogadunk a Krónikás Zenede működésének támogatására, 

s a helyszínen Dévai Nagy Kamilla lemezeit és verseskötetét meg lehet vásárolni.


NEMZETÉPÍTŐ


A helyi NEMZETÉPÍTŐK, szemfelnyitó és NEMZETPOLITIKAI KLUBJA  Boldog Újévet kívánva várja Önt is a Jósika utca 4. szám alatti Jósika Pincében, hétfőnként!:

„ Azt tapasztalom, hogy az emberben a felismert, de ki nem mondott igazság elkezd rohadni."


December  7.  hétfő 17 óra                                    

Miért veszélyes a kiválasztottsági mítosz fertőzése? Két órás beszélgetés arról, hogy mi az alapja annak a mítosznak, hogy az igazságos Isten kiválaszt egy népet, s annak ígéri a hatalmat a világ fölött. Van-e ennek hatása a társadalmi egyenlőségre, ha igen miért és hogyan?

19 órától: „Hallgattassék meg a másik fél is!" Vendég: Szalay István egykori polgármester

Seneca híres mondata (Audiatur et altera pars!)  azért vált általánossá a világban, mert az igazságosság alappillére az, hogy ne egyoldalúan döntsön az ember, hanem vegye a fáradságot és alaposan járja körbe a vitatott kérdést. Különösen akkor, ha vannak olyan személyek, akik a megtámadottságuk okán el akarják mondani a saját álláspontjaikat is. Mert az igaz ítélet nem nélkülözheti a felek, egymással szembeállított véleményeinek meghallgatását, sőt bizonyítékainak a megtekintését sem!


December 14. hétfő 17 óra        

Újházyné Erzsike a Tormay Cecil Alapítvány elnöke.

Kevés olyan magyar írónő van, kit annyit támadtak és elhallgattak, mint Tormay Cecilt. Ő a Magyar Asszonyok Szövetségének az elnökeként vállalta a Nemzet a politikai megszervezését is, ami politikai támadásokat és alaptalan vádaskodásokat okozott.

A megemlékező most az irodalmi Nobel-díjra jelölt írónőnek a Tiszteletbeli Pálos Coursoror tevékenységéről fog előadást tartani.

 

December  21. hétfő. 17 óra   

Karácsonyi Lélekemelő-koncert

Dévai Nagy Kamilla a 36 nyelven éneklő Liszt-, Bartók-, és Kazinczy díjas előadóművész ad évzáró koncertet, ahová csak 17 óráig lehet bejönni belépő nélkül.

Vitéz Publik Antal székely-szavalóművész is közreműködik az esten, s erőt-hitet ad nekünk a magyarságért folytatott küzdelmünkhöz!

E rendezvényen Dévai Nagy Kamilla lemezeit és verseskötetét is meg lehet vásárolni, s adományt is köszönettel elfogadunk a Krónikás Zenede támogatására!


Magyarok Szövetsége szegedi csoportja a nemzeti sorskérdésekben való, azonnali együttműködésre, nemzetépítésre hív minden tisztességes magyart!   

Politikai-hazugságmentes jövőt kell építenünk! BUÉK!