Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. december 7., hétfő

20.740 - ​Nemzeti Jogvédő Szolgálat konferenciája: ​„Háború van” – Tabudöntő szerepet játszott Magyarország > 2015. december 5., szombat

Feladó: Attila Árpád Péteri
Dátum: 2015. december 6. 23:43
Tárgy: JOGINFO konf. + Fotók!
Címzett: 
jozsef@kutasi.eu

​​Kutasi József Antal írja: A képekre kattintani!

„Háború van" – Tabudöntő szerepet játszott Magyarország

DA, 2015. december 5., szombat 16:02,  
Magyarország tabudöntő szerepet játszott a migráció kezelésében – ezzel magyarázták a
​​
Nemzeti Jogvédő Szolgálat konferenciáján az országot érő uniós kritikákat. A Jobbik Európa parlamenti képviselője azt hangoztatta: nemcsak az Iszlám Állam ellen kellene fellépni, hanem a szabad-kereskedelemre épülő globalizáció és a fegyverkereskedelem ellen is.
Háború van. Szubverzív háború, burkolt háború, hibrid háború. És a migrációáradat ennek a háborúnak az egyik eszköze – mondta Eva Maria Barki. Ezzel magyarázta a Bécsben élő nemzetközi jogász az Európában kialakult migrációs válságot. Szerinte ez még csak a kezdet, a bevándorlás folytatódni fog, Magyarország viszont időben felismerte a problémát és elsőként tett ellene.
„Azt szokták mondani például Brüsszelben, hogy bevándorlási kérdésekről, migrációról az ember csak a konyhában, csak a saját házastársával vagy legbizalmasabb ismerősével beszélhet, hiszen ha kitudódik, hogy ő valamiféle politikailag inkorrekt nézetet vall, akkor a munkahelyéről eltávolíthatják, és így tovább. Ez most megváltozott, tehát Magyarország hatalmas tabut döntött meg azzal, hogy erről lehet beszélni, lehet őszintén beszélni, nyíltan beszélni és hát ez sokakat nagyon zavar" – fogalmazott Morvai Krisztina. Ezzel a zavarral magyarázta a Jobbik európai parlamenti képviselője, hogy a napokban egy brüsszeli civil szervezet – az Európai Bizottság jóváhagyásával – aláírásgyűjtést indított a magyar kormány ellen.
A polgári kezdeményezéssel Magyarország uniós szavazati jogát akarják felfüggeszteni. A kormány közben a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztását támadta meg az Európai Bíróságon. „Megmondom őszintén, jogászként szomorú ilyet mondani, de nem hiszek ennek az eljárásnak a sikerében. Jó és fontos, hogy benyújtotta Magyarország és Szlovákia, de hát maga a rendszer nem fog más döntést hozni szerintem, mint amit egyébként a rendszer meghozott már, hogy szét akarják teríteni a kvótákat. Itt összefogásra van szükség, ellenállásra van szükség és meg kell szervezni a közép-európai népek olyan összefogását, amellyel meg lehet menteni és meg lehet védeni Európát olyannak, amilyennek megálmodták őseink" – nyilatkozta Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője.
A konferencia előadói szerint a problémát a gyökerénél kell kezelni. Például azt kellene tisztázni, hogy kik és miből finanszírozzák a menekülthullámot elindító Iszlám Államot.