Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. december 2., szerda

20.722 - Az alfahir.hu > BORSOD TÁRSADALMA ROMOKBAN – HÁLA A SEGÉLYEZÉSI RENDSZERNEK IS


2015. 12. 1. 19:01

MEGLEPETÉS! BORSOD TÁRSADALMA ROMOKBAN – HÁLA A SEGÉLYEZÉSI RENDSZERNEK IS

Vészjósló demográfiai adatokat közölt a KSH: az elmúlt 15 évben közel 100 ezer ember tűnt el a megyénkből, miközben az itt megszülető gyermekek fele halmozottan hátrányos helyzetű, annak ellenére, hogy szüleik kiemelten kedvezményezettek, köszönhetően a segélyeknek, a sehova nem vezető felzárkóztató programoknak és a hatóságok által lezseren elnézett bűnelkövetéseiknek – áll Jámbor Márk, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselőjének a közleményében.

A politikus szerint az állam a devianciát támogatja, nem csoda, ha az egyre nagyobb méreteket ölt: a szülők jelentős hányada iskolai végzettség nélkül, szinte gyermekként szül gyermeket. Az anyák majd 60 százaléka hajadon, közel fele maximum 8 általánossal rendelkezik. Ilyen súlyosan lepusztult demográfiai állapotokra nem lehet sem jövőt, sem életképes gazdaságot alapozni. A „rendszerváltás rendszere" totális csődöt mondott.

Jámbor Márk szerint véget kell vetni a megélhetési gyermekvállalásnak, és az érdemtelen segélyezés világának. A Jobbik ennek érdekében azt javasolja, hogy a családi pótlékot a harmadik gyermektől adókedvezmény formájában folyósítsák, aki pedig szociális támogatásban részesül, az a segéllyel együtt a családi pótlékot is szociális kártyára kapja.

„Természetesen, aki a többségi társadalommal kíván tartani az ország építésében, azt támogatjuk, a kötelességeiket nem teljesítőket viszont az igazságszolgáltatás eszközein túl a szociális rendszerből való kizárás lehetőségével fogjuk fegyelmezni. A szociális juttatásokat a gyermek kötelező iskolába járásán túl további feltételekhez kötjük, s véget vetünk mindennemű, különösen az etnikai alapon a magyarság kárára megvalósuló diszkriminációnak. Ennek érdekében szükségesnek tartjuk az érpataki modell helyi viszonyokra történő átültetését valamennyi önkormányzatnál."

- zárja kiadványát az ellenzéki politikus.