Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. december 9., szerda

20.743 - Földművelésügyi Minisztérium: ​December végéig 200 milliárd forintnyi agrártámogatáshoz jutnak a gazdák


Feladó: Földművelésügyi Minisztérium
Dátum: 2015. december 7. 16:51
Tárgy: A Földművelésügyi Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Földművelésügyi Minisztérium heti hírlevele 2015-12-07
A Hungerit a magyar élelmiszeripar egyik zászlóshajója

A huszonöt éves, szentesi Hungerit Zrt. a magyar élelmiszeripar egyik zászlóshajója - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.

Az árverés nyertesei nem biztos, hogy földtulajdonosok lesznek

Az elővásárlási jog miatt nem válnak automatikusan földtulajdonossá a földárverések nyertes licitálói, hiába akarják sokan ezt a látszatot kelteni.

A mezőgazdaság kibocsátásának 2011 óta tartó növekedése 2014-ben is folytatódott

A növénytermesztés az élő állatok és állati termékek kibocsátása egyaránt jelentősen meghaladta az előző évi értéket – jelentette ki Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a 2014. évi Agrárjelentést ismertető budapesti sajtótájékoztatón, 2015. december 4-én.

Nem megoldás a kötelező betelepítési kvóta

A magyar nemzetnek nem érdeke, hogy Magyarországra ellenőrizetlenül gazdasági bevándorlók tömege érkezzen, a problémára pedig nem jelent megoldást a kötelező betelepítési kvóta meghatározása - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbélteken csütörtökön.

​​
December végéig 200 milliárd forintnyi agrártámogatáshoz jutnak a gazdák

November végéig közel 150 milliárd forint agrártámogatást fizetett ki előleg formájában a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a gazdáknak, amely összeg december végéig elérheti a 200 milliárd forintot is - mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár egy Arnóton tartott gazdafórumon.

Hungarikum lett a kürtőskalács

A Hungarikum Bizottság egyhangú döntéssel hungarikummá nyilvánította csütörtöki ülésén a kürtőskalácsot, amely egyszerre székely, erdélyi és magyar érték - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter sajtótájékoztatón Budapesten.

A Fejér megyei állatorvosok idén is megemlékeztek a „kulcsi hatok"-ról

Az elmúlt években kialakult új, integrált szemléletű élelmiszerlánc-biztonsági rendszer legfőbb tartóoszlopa továbbra is a világ élvonalába tartozó magyar állatorvosi kar – mondta köszöntőjében Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Fejér Megyei Állatorvosi Kar XIV. Emléknapján, 2015. december 3-án, Kulcson.

Másodszor díjazták a hungarikumok képviselőit

A magyarság nemzeti értékeit ünnepelték 2015. december 2-án a Pesti Vigadóban megrendezett II. Hungarikum Gálán, ahol másodszor díjazták a hungarikumok képviselőit. A gála megrendezésének célja, hogy felhívja a figyelmet nemzeti értékeink védelmének, megbecsülésének fontosságára.

Már 150 milliárd forint agrártámogatást fizetett ki az MVH a gazdáknak

Az idén december elejéig több mint 150 milliárd forint agártámogatáshoz jutott különféle jogcímeken mintegy 105 ezer magyar gazdálkodó, az év végéig csaknem 200 milliárd forintot szeretne eljuttatni az MVH a gazdáknak - mondta az utalásokat végző Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az M1 aktuális csatornán.

Zöldség-gyümölcs nagykereskedőt lepleztek le a hatóságok

Nem sikerült kibújnia az ellenőrzés alól annak a szabolcsi zöldség-gyümölcs nagykereskedőnek, amely ellenőrzéstől tartva, távol maradt a nagybani piactól. A telephelyére érkező hatóságok azonban több tonna igazolatlan eredetű árut, több milliós pénzkészlet-eltérést és az EKÁER-szám hiányát tárták fel.

Elindult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést rendelt el december elsejétől az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. Az akció célja, hogy a hatóság biztosítsa, az ünnepeket megelőző időszakban is biztonságos élelmiszerek kerüljenek az üzletek polcaira, s ezáltal otthonainkba – fogalmazott Zsigó Róbert.

Honlap indult a hulladékcsökkentés ösztönzésére

Vállalom! elnevezéssel elindult az [http://www.ewwrcommitment.eu/hu]Európai Hulladékcsökkentési Hét magyar nyelvű honlapja[/] a hulladékcsökkentés folyamatos ösztönzése érdekében - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.

Kézzel fogható eredmények az agrárszakképzésben

„Tessedik Sámuel agrárszakképzési koncepció a gyakorlatban" címmel országjáró körutat tartott Román István, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, amelyen az agrárszakképzés átalakításának eddig elért eredményeivel, további irányaival ismerkedhettek meg a résztvevők.