Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. december 4., péntek

20.737 - Dr. Simicskó István Magyarország honvédelmi miniszter kitüntetése Lajtos Jánosné úrhölgynek, Hódmezővásárhely és sok másnak! > Budapest, 2015. november 20.


Kérem a képre kattintani!

2015-11-20 12:14, Draveczki-Ury Ádám
   
„Segítő szeretetük nélkül szegényebb lenne a Magyar Honvédség”
Címkék: megemlékezés, Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A napjainkban tapasztalható általános elidegenedés, magány miatt a jövőben is mindig szükség lesz a hadirokkantak, hadiözvegyek és hadiárvák iránti kiemelt figyelemre – mondta Vargha Tamás november 20-án, Budapesten.



A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Zrínyi Miklós Laktanyájában tartották a Hadirokkantak Napja című rendezvényt a Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Szövetsége szervezésében.

Az esemény apropóját – a jeles nap mellett – az szolgáltatta, hogy huszonöt évvel ezelőtt alakult újjá a szövetség: ennek tiszteletére Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is részt vett a Hungária körúti kampusz dísztermében tartott megemlékezésen.




A szövetség múltját Ipacs József nyugállományú ezredes, elnök elevenítette fel, majd Vargha Tamás köszöntötte a megjelenteket.

Mint beszédében fogalmazott, a szövetség küldetése a szolidaritás, a tisztesség, az egymás iránti hűség értékeinek ápolása, és az elmúlt negyedszázadban végzett tevékenységükkel, a haderő hagyományainak őrzésével, közösségépítő és szervező munkájukkal megmutatták: emberhez méltó életet csak az önként és másokért vállalt szolgálat által lehet élni. „Segítő szeretetük nélkül szegényebb lenne a Magyar Honvédség”, mondta Vargha Tamás.

Mint a miniszterhelyettes rámutatott, már csak azért is különösen fontos a szövetség munkája, mert napjaink betegsége az elidegenedés, a magány, így a jövőben is mindig szükség lesz a hadirokkantak, hadiözvegyek és hadiárvák iránti kiemelt figyelemre, a róluk való gondoskodásra.

Megköszönte a szövetségnek, amiért azokban az időkben is őrizték az elkötelezettséget a haza és elődeink iránt, amikor ez tilos volt.




A vendégeket ezt követően a szlovén testvérszervezet képviselői is köszöntötték, majd miniszteri elismerések átadása következett.

A szövetségnek adományozott jubileumi emlékplakettet Ipacs József vette át Vargha Tamástól. 




Fotó: Rácz Tünde

Kutasi József írja:
Kérésemre - akik még fényképeztek -, a többi fotó felvételeket sajnos, még a mai napig sem kaptam meg!

Magyarország különböző részéről, Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárváktól, 87 vezető személyek írásbeli meghívőt kaptak, erre a magas fokú jubileumi rendezvényre, a Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Szövetségétől.

Csak kétszeri regisztráció, (a fő kapunál, és a rendezvény épület belépésénél) személyazonossági igazolvány számának és a lakcímnek felírásával, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Zrínyi Miklós laktanyájában lehetett bejutni.

Dr. Simicskó István Magyarország Honvédelmi Minisztere, a fontos belügyi, és külpolitika események miatt, a nívós ünnepen, sajnos nem tudott részt venni.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes tartotta az ünnepi beszédet, és többek közt a kitüntetések átadását.

A Honvédelmi Minisztérium magas rangú személyei, és  a szlovén testvérszervezet képviselője is - tolmács segítségével - megköszönték a Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák  magyarországi szervezetek vezetőijeinek a tiszteletbeli munkát, amit végeznek a tagoknak és a szövetségnek.

Ezen a zártkörű nívós jubileumi rendezvényen én is - Kutasi József Antal -, jelen voltam, mivel  Lajtos Jánosné úrhölgy, a Hódmezővásárhelyi  Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák elnök asszonya, jó ismerősöm, illetve barátnőm.

09:00 - 10:00 álló fogadás reggelivel
10:00 - 11:00 ünnepi beszédek és kitüntetések átadása
11:00 - 11.30 Honvédelmi Minisztérium zenekarának a zenés és énekes műsora
12:00    -  13:30 hat fogásos ünnepi ebéd, fehér és vörösbor, limonádé, ásványvíz, torta, gyümölcs és a többi...
13:30 - 14:00 beszélgetés

Küldi: Kutasi József Antal​
H-2081 PILISCSABA-KLOTILDLIGET – MUNKÁCSY MIHÁLY KÖZ 3 – MAGYARORSZÁG
VEZETÉKES TELEFON: (+36) 26 63 17 66 > ÜZENET RÖGZÍTŐ > NÉV MEGADÁS! 
MOBIL Telefon: (+36) 70 589 98 83 > SMS KÜLDÉS! > NÉV MEGADÁS